Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

47

Har det ikke vært en evig diskusjon da, dere? Vi snakker om nettbutikker som blivakker, strawberrynet ++++ der jeg sier at det er falske produkter, du sier det er bare utgåtte produkter, og venninnen din sier det er fantastiske produkter. Vi snakker om at du ikke har merket forskjell på håret ditt av å bruke first price shampooen fra når du brukte den svindyre shampooen frisøren anbefalte så varmt. Vell, jeg har lagt mye tid og arbeid inn i det, for jeg ønsker at dere skal forstå. Jeg ønsker at dere skal være sikker, forstå, og kunne begrunne argumenter dere eventuelt får fra venner/bekjente og forhandlere i nettbutikk/dagligvare. 

 

Så la oss starte!  

 

Hva betyr shampooen min da?  

 

Vaskestoffer (surfaktanter). Vanlige vaskestoffer er for eksempel sodium laureth sulfate, og sodium lauryl sulfate (ofte forkortet til SLS), ammonium laureth sulfate og ammonium lauryl sulfat (ofte forkortet ALS).

Skumbyggende ingredienser.Vaskestoffene skummer ikke, i motsetning til hva mange tror. At en sjampo skummer, garanterer dermed ikke for at håret blir renere. Vanlige skumingredienser er cocamide MEA og cocamidopropyl betaine.

Quats (quaternary ammonium compounds): Tilsettes for at håret skal bli lettere å gre. Eksempler kan være hydroxypropyltrimonium chloride, benzylmonium chloride og cetrimonium chloride.

Fuktbindere (humectants): Disse hindrer at håret tørker ut og gjør at håret føles tykt og mykt. Kjente fuktbindere er glycerin, sorbitol, hyaluron acid og propylene glycol.

Pleiestoffer: Gjør håret lettere å gre, gjør det mykere og blankere. Kjente pleiestoffer er for eksempel collagen, protein, aminosyrer, panthenol og triglyserider. Silikoner listes også opp under pleiestoffer/conditioning agents.

Thickeners, eller fortykkere direkte oversatt. Er ansvarlig for selve produktets konsistens, tekstur og hvordan det ser ut. Vanlige fortykkere er cetyl alcohol, stearyl alcohol,hydrogenated lanolin, glycol stearate og palmitic acid.

Konserveringsmidler. Dette må til for å holde bakterier og sopp unna. Vanlige konserveringsmidlene er parabener, disodium EDTA og phenoxyetanol.

Kilde: Don't go shopping for hair-care products without me av Paula Begoun

 

Og videre! 

 

Hvorfor burde jeg kjøpe shampoo fra frisør, fremfor å kjøpe i butikk? 

 

Hjelp, dette er et veldig følsomt tema og tråkke inn på! For her er det mange delte meninger.  

Du kan sitte i sofaen og lese deg grønn på innholdsfortegnelsen på frisørshampooen din og butikkshampooen din uten å finne noen stor forskjell. Den store forskjellen trenger nemlig ikke alltid å ligge i ingrediensene, men rett og slett i blandingsforholdet. En frisørshampoo kan inneholde flere, bedre og en større mengde med vaskestoffer, mens en butikkshampoo ofte inneholder flere, og mere av de skumbyggende ingrediensene. Derfor blir det trygt å si, at du tror håret blir renere med butikkshampoo, men det blir renere med frisørshampoo. Det er psykologisk bevist og nøye studert, at vi føler at vi blir renere jo mer det skummer. Morsomt, er det ikke? Men det er altså ikke alltid slik. En frisørshampoo har som hovedformål å rense, pleie og tilføre. Rense ut stylingrester og smuss, pleie hårstrå og hodebunn og tilføre fuktighet/volum, hva enn du behøver. En butikkshampoo har som hovedformål å rense, og selv om en butikkshampoo kan inneholde pleiestoffer vil den aldri ha samme blandingsforhold å kunne pleie på samme måte, eller rengjøre på samme måte.  

Det betyr ikke at butikkshampoo er dårlig, og det betyr heller ikke at det ikke fungerer for noen, for det gjør det. Men frisørshampoo har et bredere kombinasjonsutvalg. Der du på en dagligvarebutikk måtte kjøpe 5 produkter for å tilføre håret ditt det du trenger, trenger du kanskje bare 2 produkter fra en salong.  

 

La oss ta for oss et eksempel. Head&Shoulders har enten alle prøvd, eller hørt om. Den daglige Kari Nordmann velger denne umiddelbart da hun ser at det drysser fra hodebunnen i god tro om at den skal fikse det. Men gjør den det? Nei. For head and shoulders shampooen vil fjerne eventuell flass, og skrubber du godt fjerner den kanskje alt også... helt til dagen etterpå. For om du ikke ser det dagen etterpå, så ser du det etter en stund uansett. Det du vil ha, er en shampoo som fjerner og forebygger, for ingen ønsker at problemet skal komme tilbake. Men head and shoulders, vil, for eksempel, bare fjerne i en kort periode.  

Ta da en frisørshampoo. Både SP, Kerastase og Redken utmerker seg med en rekke produkter utviklet for hodebunnspleie og forebygging. Det Kari ikke visste når hun kjøpte shampoo var at hun har irritert og tørr hodebunn. Dette krever beroligende ingredienser som gir massevis av pleie og fuktighet. En irritert hodebunn kan klø fælt, og Kari trodde dette var på grunn av at hun hadde flass. Og kanskje venninnen til Kari hadde helt normal hodebunn og helt normalt hår, var veldig fornøyd med denne shampooen, men for Kari, så vil den ikke fungere i lengden. Skjønner dere hvor jeg vil med dette? 

 

Alle har forskjellige meninger, og forskjellige måter å redegjøre for meningene sine på. Det kommer tydelig frem hvilken side av streken andre mennesker står på i forhold til måten de argumenterer på 

 

En ung frisør skriver på sin blogg at "Butikkshampoo inneholder 80% vann og 20% silikon" 

Lise Holm-Glad, frisør og talsperson for dagligvaremerket Define uttaler at "Det er mange av de samme ingrediensene i frisørshampoo som i butikkshampoo.... Butikksjampoer har nødvendigvis ikke dårligere ingredienser, men kanskje tilsatt mindre av enkelte ingredienser, og i tillegg er det et smalere utvalg av spesialsjampoer i dagligvare. Hos frisør finnes det kanskje en sjampo som er spesialtilpasset for ditt hår eller problemområde. Du betaler selvfølgelig også for at frisøren anbefaler deg produktet. Det er dyrere å selge varer over disk, enn selvbetjening."  

Og DA beveger vi oss inn på noe ENDA mer spennende og diskutert, nemlig salg av frisørprodukter på nett. Men slapp av, det er en helt enkel forklaring på dette. 

 

Det har blitt skrevet mye og sagt mye. Fakta er, at per dags dato leverer INGEN av de store produktaktørene i frisørbransjen produkter til NOEN nettbutikker. Hvorfor? For de har ingen garanti eller måte å følge med på at deres produkter bli ivaretatt, fjernet fra varelagret når de har gått ut på dato, eller ikke blandet ut. Redken, bedhead, kerastase, wella sp ++ leveres kun fra leverandør i frisørsalonger. Så hvordan får de tak i disse produktene på nett? Store innkjøp fra konkursbo, kopiering, utblanding og kjøp fra andre land. Dette betyr at du kan være kjempeheldig. Du kan, få et produkt som ikke er gått ut på dato, som er helt nytt og nylig innkjøpt fra konkursbo og spare en 100 lapp. Eller kanskje rundt 50 kroner, for du må regne med frakt også. Jeg skal gi deg en nøyaktig oversikt over hva du sparer litt lengere ned her, men la oss fortsette med hvorfor du skal holde deg unna produkter som ikke er kjøpt i frisørsalong. Du risikerer nemlig å få produkter som er blandet ut eller gått ut på dato. Og hvis du ikke er den typen som spiser gammel ost, så vil du heller ikke ta gammel shampoo i håret ditt. Det jobbes mye med å stoppe denne typen produktsalg, men det er ikke lett i og med at det ikke finnes en direkte lov mot at det er ulovelig per i dag. Mange aktører har begynnt å merke flaskene sine på innsiden, slik at du, hvis du ønsker å klage på produktet ditt, kan sende inn flasken til merkeleverandøren og de vil kunne vite om produktet er genuint fra de, eller falskt.  

 
Min balsam og blivakkers bildeillustrasjon av min balsam. Nesten like, men ikke helt

Jeg bruker Redken diamond oil balsam for tiden. Denne kjøpte jeg for 289 kroner på frisørsalong. Blivakker påstår at veil. pris er 295 og de selger den for 199 kr. Kjøper du den har du allerede "spart" 90 kr i følge min pris, og 96 kroner i forhold til deres pris. Nå tilbyr blivakker gratis frakt, men i en annen nettbutikk vil fraktprisen ligge mellom 59-89 kroner. Som vil si, at du hadde spart fra 1-31 kroner. Slettes ikke mye penger å spare på å ta en såpass stor risiko å få et produkt som faktisk ikke fungerer. Det vil også være vanskeligere å måtte prøve å sende produktet tilbake for å kreve et nytt, enn det er å gå i butikk og klage. En annen forskjell er også at en nettbutikk har et vanvittig stort varelager, mens en frisørsalong har ikke det. Skal vi tro på blivakker har de, akkurat nå, 100+ tilgjengelig av min balsam fra redken. Frisørsalongen jeg kjøpte balsamen på hadde rundt 7. Det vil si, at blivakker burde selge 100+ stykker av min balsam, og alle andre produkt de har inne hvor det står en vag oppføring av lagerbeholdning, på 12 måneder. Jeg tror absolutt nettbutikken gjør det bra, men ikke SÅ bra. Det skal godt gjøres at over 100 stykker velger akkurat min balsam i løpet av 12 måneder. Og gjør de det, vil balsamen måtte kastes etter kanskje 3-4 måneders bruk fordi den "lukter rart". Det er ingenting merkelig med det, DU vet jo ikke når produktet ble pakket. I salong skiftes de ut raskt, med lav lagerbeholdning og fokus på å alltid ha "ferske" produkter i salong skal du bruke veldig lite balsam per vask for at du skal oppleve å ha en utgått balsam i håret ditt som må kastes. 

 

Er du enda uenlig med meg kan du sende en mail til hvilken som helst av de store merkeleverandørene selv og spørre, eller ringe hovedkontoret. Jeg forsøker ikke å lure noen. Du kan jo spørre deg selv, hvis du tror du sparer så mye penger på å handle frisørprodukter på nett: Tror du frisørsalongene ville vært fornøyd med å ikke få produktene like billig som nettleverandørene? Frisørsalonger har vært, og er fortsatt, merkevareprodusentenes største inntektskilde.  

Så hva vet vi?  
- Alt du kjøper av frisørprodukter på nett er en risiko
-  Du VIL merke forskjell dersom du bruker riktige produkter  
- Skummende shampooer betyr IKKE at håret blir renere
-  Har du kombinasjonshår/kombinasjonshodebunn er det KUN frisørshampoo som kan gi deg det riktige for ditt hår 
- Ingrediensene i butikk vs frisørprodukter kan være den samme, men blandingsforholdet er ikke likt 
- Vi skal respektere andres meninger om debatten og la folk bruke hva de vil i håret 

Aller viktigst av alt: HØR PÅ FRISØREN DIN! 
Frisører er fagfolk og de vet best. Selv om du har vært din egen hobbyfrisør i 10 år betyr det ikke at du i nærheten har like mye kunnskap som en utdannet frisør har. Det kreves enormt med kurs, kunnskap, og forståelse for å kunne kalle seg en god frisør. Den dagen du merker og ser en synlig forskjell i håret ditt er den dagen du bruker riktige produkter.

 

Happy hair day! 

 

Edit: Les også 
Daglig leder på Skin Tonic, Jekta Tromsø sitt innlegg om kosmetikk på nett: 
http://elinhs.blogg.no/1359932599_ikke_bli_lurt_kosmeti.html 
Offentlig redegjørelse angående paralellimport fra Redken: http://www.redken.no/diversion 
"Kjøpte mystisk sminke på nett": http://www.nrk.no/livsstil/kjopte-mystisk-sminke-pa-nettet-1.7974535 
Dermalogica om paralellimport: http://blog.dermalogica.no/?p=633 

 

 • 2

  I noen tilfeller vil det være nødvendig å blande to forskjellige nyanser av foundationer. For eksempel hvis du har en blandet undertone i huden, eller du sliter med å finne den perfekte fargen for deg. Husk bare på å ikke blande en oljebasert og en vannbasert foundation, for disse to vil skille seg. 

 • 0

  Med lys hud menes det: Hvit hud som er blek, men mer kremfarget enn gjennomsiktig. Denne hudtypen er svært enkel å sminke, for de fleste farger passer deg. Denne hudfargen passer de fleste farger i rouge, leppe og øyesminke. Forkjellig hårfarge kan påvirke fargevalget for lepper og øyne, foundation bør stemme overens med hudfargen. For å gi litt ekstra glød kan du bruke et lyst solpudder uten eller med lite skimmer. Helheten burde være diskrè så bygg opp fargene litt etter litt. Ta heller for lite sminke først og fyll heller på etterhvert som du sminker deg for et perfekt resultat. Blek hud er utrolig vakkert. Har du også lyse bryn anbefales det å farge disse i noen toner mørkere, gjerne en tone som passer til hårfargen. Dette betyr ikke sort hår - sorte bryn, for brynene skal gjerne være i en annen tone enn håret ditt. Brynene rammer inn ansiktet og på blek hud er dette spesielt viktig. Lett definerte og velstelte bryn er et must!

 • 0

  Jeg, i likhet med mange andre vanlige folk og make-up artister er en stor fan av å bruke fingrene for å blende inn foundation og concealer. Varmen i fingrene arbeider sammen med produktet for å smelte det inn i huden, slik at resultatet blir naturlig. Jeg anbefaler først å legge foundation medkost for å få et lett, jevntlag og deretter bruke fingrene for å få produktet til å smelte inn i huden.

 • 1

  Har du opplevd at ansiktshuden føles tørr, stram og irritert? Nok fuktighet er alfa omega! Her er noen tips.

  - Menneskekroppen består av ca. 70% vann, og for å fungere optimalt bør du få i deg minst to liter vann hver dag. Inntak av vann er det beste middelet som finnes for å holde huden sunn og sikre at hudcellene får tilstrekkelig med fuktighet.

  - Tørr hud klarer ikke å kvitte seg med døde hudceller fordi de blir liggende som et ekstra lag utenpå huden. Dette gjør at fuktighet og andre pleiende stoffer ikke klarer å trenge inn i huden. Peel derfor ansiktshuden din 2-3 ganger i uken. Dette vil gjøre huden glattere og jevnere og gi den en ny glød.

  - Sunne oljer gjør underverker for huden. Du vil merke forskjell å huden om du spiser 2-3 spiseskjeer med ren olje fra for eksempel oliven, linfrø eller omega 3 hver dag.

 • 6

  Dagens tips er å alltid avslutte hårvasken med å skylle håret i kaldt vann. Da lukker skjellagene på hårstråene seg og håret ser mer glansfullt ut.  Det samme gjelder når du føner håret, avslutt alltid med kaldluft!  
  Nå på sommeren med mye sololje rundt omkring er det sikkert ikke bare jeg som får fett hår.
  Husk også på å ikke ha balsam eller kur for nært hodebunnen. Min tommelfingeregel er å ha balsam og kur kun 5 cm fra hodebunnen og ned, eller fra ørene og ned. Det innerste håret på hodet ditt, som sitter tettest mot hodebunnen får næring av hodebunnen. Dobbelt opp med kur, balsam og næring fra hodebunnen kan bidra til å gjøre håret fett. Å vaske håret to ganger med shampoo er også superlurt, da får du vasket håret skikkelig. Husk å skyll GODT uansett hva du bruker i dusjen, det skal ikke sitte noe igjen i håret etter en vask. Det har vi leave-in til! :) 


 • 2


  Gi huden antioksidantsjokk. Trekk en kanne med grønn te, avkjøl og bruk det istedet for vann til å skylle ansiktet med etter rens.  

  Kilde: Chuan Spa Landham hotell, Melbourne, Australia // henne vakker

 • 24  Har du fått for lite søvn, eller er du bare generelt plaget med mørke ringer under øynene? Putt to spiseskjeer i fryseren i 2-5 minutt. Hold deretter skjeene under øynene til det slutter å være kaldt. Dette er iskaldt, men hjelper! Et alternativ er også å ha en agurk til avkjøling i fryseren i noen minutter, og legge to agurkskiver på øynene for å våkne. 

  Nå skal jeg på jobb, har laget en video til dere som jeg skal få redigert og satt sammen så snart jeg har tid til det!:)

 • 16

  Er mascaraen din litt tom, eller vil du bare ha mer mascara på børsten? Istedetfor å pumpe opp og ned med kosten ned i mascarabeholderen (noe som gjør at mascaraen tørker ut raskere siden det blir så stor tilførsel av luft mot mascaraen) vri/rull heller børsten inne i beholderen. Slik får du mer mascara på kosten, og mascaraen din tørker ikke like fort ut!   

 • 0

  Hvis rørene som fører vannet til dusjen din er rustet kan dette påvirke hårfargen din. Håret ditt kan få en del grønnskjær, og det er slettes ikke lett å få vekk uten å måtte farge over og farge over.. Det finnes spesialshampooer som fjerner dette etter tid og som har samme effekt som sølvshampoo har på gulskjær i håret. Et tips som er ganske ekkelt, men billig er å vaske håret med ketchup. Ja, vanlig ketchup fra idun fungerer som bare det! Effekten vil ikke være optimal på platinablondt hår, men til andre hårfarger er dette slettes ikke så dumt. Tørr du prøve?  

  

 • 9

  Sliter du også med flekker på øyenlokket etter å ha påført mascara, og når du skal bruke q-tips ødelegger du øyenskyggen eller basesminken? Forsøk å la mascaraflekkene tørke fullstendig etter at du har sølt litt, og børst de bare vekk med en liten øyenskyggekost. Når mascaraen er helt tørr lar flekkene seg børste vekk som ingenting!

 • 12

  Costume er som jeg har nevnt tidligere mitt favorittblad. Jeg er også ofte inne på hjemmesiden deres, og her kommer en artikkel om hvordan du får vakre vipper og tar vare på vippene du allerede har :) Kilde: costume.no


  PLEI VIPPENE DINE
  - Makeup og sminkefjerner sliter på vippene dine og tørker dem ut. Derfor er det lurt å skjemme bort vippene med en pleiende maskara et par ganger i uken. En annen viktig regel: Ikke sov med maskara! Det øker sannsynligheten for at vippene knekker.

  SLIK LEGGER DU MASKARA
  - Sørg for å fjerne rester av tidligere makeup før du legger på maskara. Bruk gjerne en vippetang, det er med på å åpne øynene dine. Ikke klem for hardt med tangen, det kan gi vippene en unaturlig bøy. For å få det beste resultatet, kan du varme en vippetang med føner før du bøyer vippene i et lite minutt. Husk å bruke tangen før du legger maskara, ellers kan vippene knekke. 

  - Påfør maskaraen med en sikksakkbevegelse slik at du unngår sammenklistrede vipper. Legg først et lag maskara på det ene øyet og deretter et lag på det andre. På den måten får vippene dine fylde uten at det klumper.

  HOLDBARHET

  - Tre måneder anses som å være normal levetid for en maskara, men bytt den gjerne ut tidligere hvis den virker tørr og gammel. 
  - Når du legger maskara skal du unngå å pumpe børsten opp og ned i hylsteret, da det skaper lufbobler som tørker ut maskaraen din. 

  GJENBRUK
  Der er ingen grunn til å kaste maskarabørsten selv om du må kjøpe en ny. Du kan nemlig bruke børsten til både vipper og bryn. Men husk å vaske den først!

   

   

 • 4  Blush skal skulpturere og forme ansiktet. Problemet er at noen ganger kan det se ut som om man har vært på nordpolen istedetfor at man ser frisk og opplagt ut. Grunnen til dette er at mange velger feil rosatone til sin hud, legger alt for mye farge i kinnene eller legger den helt feil i forhold til ansiktsformen.
  Det spiller faktisk også en rolle hvilken kost du legger blushen med, den skal ikke være for stor og ikke for liten.

  Start med å finne den fargen som passer deg best.
  En frisk og knallrosa rouge kan se super ut hvis du har en kald og lys hudtone. Men husk at det er mye pigmenter i denne fargen og derfor trenger du bare å påføre littegranne for å få den rette effekten.
  Er du mørkere i huden vil du kle en mørkere og litt mer plommefarget rouge i kinnene.
  Er du solbrun eller mørkere kan du teste ut en ferskenfarget rouge for ekstra glød.

  Finn deretter det rette utstyret.
  Har du sensitiv hud, velg da en kost med myke, naturlige hår, som f.eks geitehår.
  Det finnes også en rekke myke koster i syntetisk hår.
  For ekstra kontroll under påføringen, velg en kost som ikke er for stor slik at du påfører rouge på et for stort område.
  Samtidig bør du ikke velge en som er for liten og kompakt, da dette vil gjøre at du får mer farge enn du ønsker på det valgte området, og noen ganger er det vanskelig å duse ut fargen igjen.

  Påføring

  For høyere kinnbein: Trekk en linje fra midten av øret til hjørnet av leppene, bruk en skarp kant på børsten din (bare trykk den sammen), og bruk oppoverbevegelser for å forme og blande ut linjen du har laget for å få en smalende og oppløftende effekt.
  For et smalere ansikt: Gjør ansiktet ditt smalere ved å påføre litt rouge i tinningen.
  Fremhev kjevelinjen: Påfør rouge rett under kjevelinjen for å få fram en naturlig skygge, som gjør kjevelinjen mer definert og tydeligere.
  Øyne: Påfør en touch av rouge rett under brynsbenet. Dette gjør øynene mer tydelig.
  Sunn glød: Smil for å få fram eplekinnene, en lett berøring av børsten gir kinnene farge og samtidig glød. Tips; Bruk en rouge med litt skimmer i på eplekinnene, da ser du ekstra frisk ut!

  Var dette nyttig?

   

  Informasjonen er hentet fra oriflame.no og kvinneguiden.no, det har blitt bearbeidet, sjekket opp og omskrevet :)

 • 7

  Har du det travelt? Påfør negelakken som vanlig, ta iskaldt vann i en bolle og ha neglene nede i vannet i 30 sekunder. Negelakken skal nå være stivnet på neglene dine. Det går også og ha neglene under rennende vann, men isåfall kan du ikke ha vannstyrken på fult, for dette vil skape huller og skjolder i negelakken din. Lykke til!

 • Stikkord: