Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

0


Bilder fra en shoot jeg var med på kan ses her  

Modell: Vilde-Alida Nilsen
Styling: Michelle Fredriksen
Foto: Lars Åke Andersen 

 

Husk at du kan leie meg inn til brudesminking, oppsett, fotoshoots eller bare veiledning 
Ta kontakt på mail: michelleblogg@live.no 

 • 1

    
  Min nydelige venninne giftet seg for en liten stund siden og jeg gjorde håroppsettet! Visst ble det vakkert? Hun hadde ideen om håroppsettet og etter mye om og men ble det helt perfekt!


  Foto: Marius Fiskum

 • 0

  (Har fått tillatelse fra bruden til å legge ut bildene)  Skal du gifte deg eller trenger du bare en sminketime hvor du lærer deg noe nytt? Du får booket meg igjennom Wrights Brudesalong i Tromsø v/ Heidi Wright.

   

 • 5

  Før, underveis, ferdig resultat
  Idag var søte Sophie her sammen med noen venninner, og jeg sminket henne og tok noen bilder. Er ganske fornøyd med resultatet så langt, men har ikke hatt tid til å se igjennom alle sammen.  

  Her er en rask forklaring på hvordan jeg sminket henne: 
  - Sophie er utrooolig brun og har en kjempefin farge på kroppen. Først la jeg en foundation i hele ansiktet hennes og blendet den godt ut i huden. Deretter måtte jeg bruke solpudder for å matche hudfargen hennes, og det fungerte veldig fint. Sophie har veldig fine kinnbein så jeg la en bronzer rett ved kinnbeinet for å fremheve dette.
  - Sophie har typiske bambi øyne, store, blå mandelformede øyne. Hun liker å fremheve øynene så det var akkurat det vi gjorde. Etter å ha definert brynene litt med en brun skygge la jeg en hvit skygge med perlemorskimmer rett under brynet hennes for å fremheve dette også. Deretter la jeg en primer på øyenlokket etterfulgt av den samme lyse øyenskyggen for å åpne øynene. For å skape dybde i blikket og enda mer åpenhet la jeg en mørk grå farge i globalen og duset den opp. For å få skikkelig bambi effekt lot jeg være å duse skyggen utover mot slutten av brynet, og duset den heller opp mot midten av brynet. 
  - Deretter rammet vi inn øynene, med samme grå skygge som jeg la på nedre vippekant hele veien fra øyenkrok til øyenkrok. Så la jeg litt sort eyeliner på halve våtlinja, kun delen fra midten og utover for å skape et litt skarpt blikk.
  - Vi avsluttet med dipliner for å kompensere linjene på underkanten av øyet og for å skape en mal for hvor løsvippene skulle sitte. Deretter ble mascara, løsvipper og en lys rosa leppestift påført og Sophie var klar til å bli tatt bilder av :) Bildene kan du se på micheaas.blogg.no 

 • 7

  i tillegg til å jobbe fra tidlig på morgnen til sent på kvelden har jeg alt for mange jern i ilden. Organiserer mye spennende på jobb, sminker til shoots, planlegger sminkinger og setter opp avtaler, pusser opp hjemme å ja.. sukk!  
  Begynner å bli temmelig sliten nå ja, men det er som oftest bare travle perioder også går det over. Et nytt design er på vei forresten, jeg har akkurat fått sett det ferdige resultatet på mail og det er kjempefint! Gleder meg så utrolig mye til å få det på plass å se om det fungerer for meg :)

  Her er meg i action og et bilde av det ferdige resultatet fra en fotoshoot jeg sminket til nylig:) Kult?


   Uansett, jeg skal virkelig prøve å være litt flinkere å blogge framover. og jeg leser alle kommentarene selv om jeg ikke svarer på alle!

 • 3


  Min kjære ble forsøkskanin denne gangen. Til å være aller første gang synes jeg ikke det ble så aller verst, hva synes dere?

 • 3

  Det er sommer, og det betyr høysesong på bryllup. Derfor har jeg hendene fulle med deltidsjobb på mix og brudesminkinger framover. Noen dager har jeg hendene fulle fra jeg våkner til jeg legger meg, og det er delvis slitsomt. Men døgnrytmen er allefall helt perfekt, og det er bare fantastisk! Når jeg spurte om dere ville ha kvalitet istedetfor kvantitet var dere nesten enstemmig på at kvalitet var det beste. Så derfor blogger jeg når det skjer noe spennende og jeg har noe å blogge om. Og tusen takk for alle fine kommentarer jeg får hver dag, og tusen takk til alle som følger meg på facebook pagen! 

  Jeg er ikke lengere solbrent, og er klar for å kjøre på med dagens make-up igjen framover! Heldigvis, holdt på å bli gal av å ikke ha følelse i nesen eller i panna. For ikke å glemme at jeg så ut som en hummer, sukk..  
  Postet noen bilder ganske kjapt i går, og det kommer flere av samme sort :) 

  Her kommer en liten smakebit av arbeidsdagen min i dag :)


   


  Englehår:)


  Vakker jente, uten tvil! :)
  

 • 7

  Sminket en venninne for noen dager siden, hva synes dere? :)  

 • 12

  Nå holder jeg på med et prosjekt på skolen om sminke og hår på 1700-tallet, og da tenkte jeg at jeg kunne dele litt informasjon med dere om hvordan det var :)

  Sminken de brukte i ansiktet for å dekke over arr, rynker og andre "skjønnhetsfeil" var lagt på huden i et 2 cm tykt lag. Denne blandingen var laget av egg, vann, arsenikk og bly. Når dette tørket på ansiktet, kunne de ikke røre noen muskler i ansiktet, ellers ville hele masken sprekke, så det å holde en stram maske, og ha helt hvit og "shiny" hud, var et tegn på overklasse. Ikke så overklasse var det når metallene i denne blandingen begynnte å virke på huden og kroppen, og de kunne miste hår, tenner, bli svimmel, ha vanskeligheter med å puste og hodepine. Nå lurte noen på hvorfor disse jentene ikke bare brukte noe annet i ansiktet for å dekke til, så de slapp å bli både hår og tannløs før de fylte 25 år, men det eneste alternativet var isåfall talkum, og det hadde ikke samme effekt som blandingen av arsenikk og bly..

  Det var også populært med "moucher", som er en pålimt skjønnhetsflekk. Festet du denne i tinningen betydde det lidenskap.
  Det startet ved at de trengte et alternativ for å dekke til arr uten å dekke hele ansiktet, og da oppdaget de at den mørke flekken stod i kontrast til den hvite huden, og synes det var vakkert. Disse flekkene ble klippet ut i sort fløyel i ulike fasonger og mønstre, som stjerner, halvmåne, eller hjerter. De festet de over leppen, i øyenkroken, eller i tinningen.

  Øyenbrynene var de allerede begynt å fjerne, for her var det musepels som gjalt. De klippet ut musepels og limte det på der øyenbrynene skulle ha vært, og dette gav også en sterk konstast til hvit, perlemorshud. Alt handlet om konstraster en periode, helt til damer ville se mer friske ut. Vann og vask var et ukjent fenomen hos disse kvinnene, og de hadde ikke spesielt god hygiene. Men for å se fresh ut tok de da litt rødvin og gnidde i kinnene og på leppene.

  I forbindelse med prosjektet mitt fikk jeg lov å eksprimentere litt med ei venninne i klassen, så her kommer min variant av 1700-talls kvinnen! (dårlige bilder, men de er tatt med mobilkamera) Synes det var utrolig morsomt å jobbe med ansiktsmaling som sminke, det har jeg aldri gjort før! Ble utrolig fornøyd med håret, at jeg fikk det såpass høyt. Jeg har faktisk brukt en drikkeflaske inne i håret for å få det til å stå såpass høyt. Ansiktsmalingen var litt vanskelig, men til å være første gang ble det slettes ikke verst!


  Her får Kristin det høye håret
  Jada, så er ikke øyenbrynene like. Men det er ikke så lett å få til med maling og pensel!
   

 • 13

  Her kommer noen bilder fra showet i dag som var på SAS hotellet i Tromsø. Vi alle jobbet for å vise brudekjoler laget av Heidi Wright  på en rocka og utradisjonell måte, mtp styling. Hårstylingen ble gjort av Pikant frisør i Tromsdalen, og jeg la make-upen på alle. Nå er jeg supersliten siden jeg har vært hjemme i knappe en time, og begynnte å jobbe klokken 12 i dag tidlig. Også har jeg prøveksamen i morgen.. sukk.. Håper dere liker bildene! :)
  Dyktige frisører i full action! Ved frisøren her ser dere mitt lille sminkehjørne :)

 • 24

  Før:  Først la jeg en primer fra smashbox (kommer anbefaling), så en foundation (hydralight fra isadora). Deterret la jeg i.d. minerals matte pudder (kommer anbefaling av den også). Så la jeg en mørk øyenskygge langts globalen og duset den ut (deadly fra mus), og en hvit øyenskygget på øyenlokket og under brynet. Så dipliner, rouge, mascara og en nude leppestift (creme d' nude fra mac)

  Og slik ble det.. :)

  Etter:


 • 19


  Før bilde  Definerer brynene først  Så high tech lighter for at øyenskyggen skal holde bedre. Jeg bruker platina fra MUS.  Så la jeg lys skygge over hele øyenlokket. Deretter tok jeg en mørk skygge å la den slik. Så slik ser den altså ut når jeg har lagt den på men ikke duset den ut.  Slik ser den ut når den er duset ut. Og her har jeg påført dipliner også.  Litt mørk skygge under øynene,mascara og rød leppestift:)

  Fotograf: EIvind Hansen
  http://hansenphotography.blogg.no/

  Modell: Silja

  Make-up: Meg

 • 8

  Tusen takk til superdyktige Eivind Hansen som tok bildene! Sjekk ut bloggen hans her
  Og takk til nydelige Eimile som satt modell for meg:)

  Ble ikke en video denne gangen, men jeg lover at det kommer:)


  Før bilde av Eimile  Først påførte jeg concealer under øynene. Så påførte jeg high tech lighter på øyenlokket for å få sminken til å sitte bedre. Deretter påførte jeg en øyenskygge fra MUS som heter pahora eller noe? Er den som er på bildet, tror ikke de selger den lengere..  Slik ser øyenskyggen ut på. Nydelig. Her har jeg også definert brynene.  Nå har jeg påført dipliner langs vippekanten, og holder på å lage leopardmønsteret.

  Så har jeg fylt inn i leopardmønsteret med en litt mørkere øyenskygge. In the zoo fra everyday minerals.  Litt rød leppestift på så var hun klar :)

  Fotograf: Eivind Hansen
  http://hansenphotography.blogg.no/

  Modell:  Eimile

  Make-up: Meg