Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

5

Fedona minerals starter kit finnes i tre farger: Light, medium og medium plus. Settet inneholder: Pressed Mineral Powder, Mineral Blush, Foundation Primer, Facial Moisture Spray og Lip Gloss. Det kommer i en veldig anvendelig makeupbag som er perfekt til hverdags og på reise. Ikke for stor og ikke for liten, akkurat sånn at den passer i veska slik at den kan bli med på både skole og jobb. Dette kitet er det perfekte kitet og starte med, da får man prøvd noen utvalgte produkter og valgt seg ut favoritter som kan kjøpes i større størrelser, enkeltvis, senere. Settet inneholder også pensler med naturlig hår og selvfølgelig er bagen og forpakningene av 95% resirkulert materiale. 

For å få perfekt hud skal du bruke tre produkter: Facial moisture spray, foundation primer, og pressed mineral powder, og i akkurat denne rekkefølgen. 

Start med Facia Moisture Spray. Denne frisker opp dehydrert hud, kan brukes som fuktighetskrem for fet hud, fikserer mineralpudderene og gir en meget holdbar makeup. Den innehoder antioksidanter som beskytter mot miljøet, og kan brukes så ofte man ønsker. Den har en herlig frisk duft som jeg synes minner litt om appelsin, kanskje? Når man sprayer den på merker man effekten umiddelbart, det er som om huden min bare sier "TUSEN TAKK!" når den sprayes på. Spray to-tre sprayer i ansiktet og jobb den lett inn med rene hender. La det trekke lett inn i 30-45 sekunder og du er klar til å begynne på neste produkt.  Nå skal du ta Foundation Primer i bruk. Dette er den perfekte base for alle foundations og puddre, som jevner ut hudfargen din og bedrer gløden. Den minimerer porenes synlighet og kontrollerer talg. Den kan også redusere ujevn pigmentering. Kjennetegnet på de aller beste primerene er at de akkurat gjør disse tingene, jevner ut, fremhever og minimerer ujevnheter i huden. En primer skal ikke bare preppe huden for makeup, den skal aller helst også gjøre litt mer for huden din. Det er akkurat derfor denne har blitt min absolutt favoritt, og den slo ut smashbox sin photo finish primer som jeg har brukt i flere år, på første forsøk. Påfør denne som du påfører en vanlig dagkrem, litt i pannen, i hvert kinn, på nesen og på haken. La den også trekke seg litt inn i ca 30-45 sekunder.  

Gå så over til Pressed Mineral Powder. Denne kommer i åtte farger i tilfelle fargen som følger med starter kitet ikke var helt optimalt. Min passet veldig bra, så jeg var heldig! Denne fungerer som foundation, pudder, concealer og solbeskyttelse i ett (SPF - Solfaktor 20) Denne er også motstandsdyktig mot vann i opptil 40 minutter, så denne kan du børste lett over fjeset en dag på stranda eller på en regntung dag. Denne påfører du jevnt og lett, og den har en langvarig dekkevne. Lysreflekterende egenskaper gjør at huden ser ung og feilfri ut, den minimerer porer og fine linjer (DERFOR !! passer denne utmerket sammen med primeren for å få perfekt hud, for de utfyller hverandre så utrolig godt). Pudderet inneholder antioksidanter om bedrer hudhelsen, og den inneholder ikke talkum,olje, kjemiske farger eller parabener. Børst denne lett over huden, jeg liker å ta litt ekstra på nesen og rundt nesen siden dette er områder jeg noen ganger blir blank på. 

Jeg har vært så utrolig fornøyd med huden min etter at jeg begynnte å bruke disse produktene, og anbefaler alle å prøve. Starter kitet vet jeg de selger på apotek, vitus apotek har allefall det. Det koster rundt 500-600 kroner og du får mye bra for pengene. Alle produkter brukt på bildene til hud, bryn, lepper og øyne er fra fedona minerals, og de kommer vurdering/anbefaling om en annen dag. Nå må jeg sove, skal opp tidlig og gjøre en brud klar til bryllupet hennes. Håper produktomtalen var nyttig, god natt alle flotte lesere <3

 
 • 0

  For å få makeupentil å vare er det best å bruke en primer. Makeup-primers er ganske nye produktet men de blir stadig mer populære. En primers mål er å klargjøre huden til makeup. Den kjæler med huden og skaper et beskyttende grunnlag for holdbar, men naturlig utseende foundation. Primer gir makeupen noe å gripe tak i og bidrar til at makeupen varer lengere fordi den skaper en glatt og perfekt overflate. Den fungerer spesielt bra for dem med fet hud og kombinasjonshud fordi den kontrollerer overflødig blankhet og absorberer olje. En primer passer også til de som har svært tørr og sensitiv hud, fordi den gir næring til huden og roer ned betennelser. De fleste primere er fargeløse men det finnes også noen med farge for å behandle problemer med rødheter eller gråskjær i huden.

   

  En primer for alle, rett og slett! du finner primere som gir glød, demper fregner, sletter ut huden (linjer, små rynker) og primere som lukter godt. Jeg er en stor fan av alle fra smashbox og anbefaler de virkelig!


  Fordeler med å bruke primer ♥ 
   ○ Glatter ut huden, slik at resultatet blir glattere 
  ○ Gir jevn hudfarge
  ○ Skjuler ujevnheter i huden
  ○ Gir næring
  ○ Skaper et beskyttende underlag slik at foundationen sitter lengere
  ○ Reduserer rødhet og betennelse
  ○ Gir huden fuktighet og holder den fuktig hele dagen
  ○ Reduserer overflødig blankhet på panne, nese og hake
  ○ Fyller inn fine linjer og rynker
  ○ Gjør store porer mindre og ikke så synlige
  ○ Hindrer sminke i å tette igjen porer


  Sjekk ut smashbox sine primere på coverbrands.no

 • 8

  Gjennom tiden har formen på det «ideelle» ansiktet variert fra tider til tider.På 1700-tallet var hjerteformet ansikt høyeste mote, og menn gikk med parykkersom ga dem denne ansiktsformen. Det sies også at folk med spisse haker har ildformede ansikt om kan være meget temperamentsfule og iltre i følge kinesisk metafysikk. Utrolig mye spennende om ansiktsformer, og målet i dag er at du skal finne din!
   
  Hvert eneste ansikt er unikt og de spesielle trekkene i akkurat ditt ansikt er det som gjør deg til det vakre og enestående mennesket du er i dag. Lærer du deg å arbeide med din ansiktsform og dine trekk vil gjøre at du får fremhevet det aller beste med akkurat ditt ansikt. Det er fem hovedansiktsformer. Når du har avgjort hvilken form ditt ansikt har er det også lettere for deg å forstå hvordan du kan sminke deg for å fremheve dine beste trekk. For å best mulig finne din ansiktsform, gjør følgende; Stå foran speilet og trekk håret tilbake i en stram hestehale. Så leser du igjennom de 5 forskjellige ansiktsformene og finner den formen som beskriver deg best.  Firkantet ansikt
  Et firkantet ansikt har en markert, firkantet kjeve og en bred panne. Som i et rundt ansikt er bredden og lengden like lang, men hovedforskjellen mellom et rundt og et firkantet ansikt er at formen er mer kantet enn buet. De viktigste områdene å skyggelegge er tinningene og yttersidene av kjeven, om områder å fremheve er midt på pannen og nedover nesen.
  Tips! Påfør blush vertikalt på hver side av nesen for å gjøre bredden mykere.

   

  Langt ansikt
  Et langt ansikt er lengere enn det er bredt. Pannen,kinnbeina og kjevelinjen har alle samme bredde. For å redusere ansiktets lengde skyggelegger du haken og langs hårlinjen. 
  Tips! Fremhev oversiden av kinnbeina og ha på rouge horisontalt.
   
  Ovalt ansikt
  Det ovale ansiktet blir sett på som den ideelle formen på grunn av de balanserte proposjonene. De naturlige vinklene er perfekt og legge make-up på. Et ovalt ansikt har en panne som er bredere enn haken, og tydeligere kinnbein. Et ovalt ansikt kler det meste av makeupstiler.
     Hjerteformet ansikt
  Det hjerteformede ansiktet ligner på det ovale ved at det har en bred panne, men det buer seg ned til en spiss hake. Haken kan myknes med skygge og highlighting, og pannen kan utjevnes ved hjelp av skygge i tinningene.  
  Tips! Legg blush på eplekinnene for å mykne helheten.  

  Rundt ansikt
  Et rundt ansikt ser ungt ut. Det er omtrent like bredt som det er langt og det er ingen kanter. Kinnbeina er skjult av fyldige kinn. For å forbedre utseendet til et rundt ansikt og for å få frem kinnbeina og kantene bruker du kontur.og highlighting teknikker og påfører blush på skrå på undersiden av kinnbeina.
  Tips! Sug inn kinnene og legg blush/solpudder fra det dype hullet du får i kinnene og opp mot tinningen.

   
   

  Jeg ble en banding mellom hjerteformet og ovalt. Hva ble du?

 • 1

  Det er viktig å forstå hvordan huden fungerer og hvilken hudtype du har, slik at du kan behandle din egen hud riktig og ta fatt på eventuelle hudproblemer med riktig informasjon. 
   
  Fakta om hud 
  Huden består av tre lag - overhud, lærhud, og underhud 
  Huden dekker mer enn to kvadratmeter og kan veie opptil 3 kg 
  Huden hos en gjennomsnittlig voksen person består av mer en 300 millioner hudceller


  1. Overhuden 
  Overhuden er hudens overflate.  
  Det er det området du rører ved, føler, og ser.Dette laget er ikke tykkere enn et stykke tynt papir, men det har alle de beskyttende egenskapene som er nødvendig for å holde sollys, bakterier og kulde ute.  
  Det ytterste laget av overhuden kalles stratum corneum. Stratum corneum består av ca. 20 lag flate celler. Hver celle er dekket av fuktighetsgivende stoffer som holder dem fuktige og smidige, og cellene er omgitt av spesielle lipider som holder på fuktigheten.    

  Hvilken rolle spillre overhuden?  
  Den forhindrer skader forårsaket av sollys, smuss og bakterier
  Den er med på å regulere kroppstemperaturen
  Den er med på å forhindre fukttap  2. Lærhuden
  Under overhuden ligger lærhuden, eller "den ordentlige huden".Det er dette laget som gir huden karakter og vitalitet. Her finnes kollagenet - de elastiske fibrene som gir huden spenstighet. Tenk på kollagenfibre som fjær i en madrass. En madrass uten fjær ville være skrøpelig, flat og uten støtdemping. Det samme gjelder huden din.

  Her ligger også elastinfibrene (polypeptidkjeder) som er løst sammenslyngede, elastiske fibre som gir huden evnen til å strekke seg og vende tilbake til sin opprinnelige form.Det er derfor det heter elastitet. I lærhuden finner vi også svette - og talgkjertlene som holder huden smidig og mettet på fukt.
   
  Hvilken rolle spiller lærhuden?
  Den sørger for fukt til overhuden
  Den produserer kollagen som holder huden fast
  Den produserer elastin som holder huden elastisk
  Den produserer talg som holder huden smidig og fuktig 

  3. Underhuden
  Underhuden understøtter de to andre lagene. Her finner vi et omfattende nettverk av bindevev som er omgitt av fettceller. Her finner vi også de musklene som kontrollerer ansiktsbevegelsene. Disse musklene spiller en viktig rolle, fordi de er med på å støtte opp under hudens struktur. Med tiden svekkes disse musklene, og det fører til dannelsen av de linjene og rynkene vi kjenner som utrykkslinjer.
   
  Hvilken rolle spiller underhuden?
  Den gir huden form og konturer
  Den virker som en støttepute for de ytre hudlagene
  Den forbinder huden ed det underliggende vevet og musklene

   

  De nye cellene dannes nederst i overhuden, og beveger seg langsomt oppover, hvor de etter hvert mister fuktighet og blir flatere. Den nederste delen av overhuden kalles det basale laget. Basale celer vedlikeholder overhuden ved å sørge for en konstant cellefornyelse. Huden din befinner seg i en konstant fornyelsesprosess. Nye celler dannes nederst i overhuden og beveger seg langsomt til overflaten. Her avstøtes de og erstattes av nye celler. Denne syklusen tar 2-3 uker når man er ung -og dobbelt så lang tid når man er eldre.  
  Når cellene begynner på reisen sin, er de velnærte og mettet på fukt. Etter hvert som de bevegeer seg oppover, begynner de å bli flate og tørke ut. Når de når stratum corneum, ligner de skjell. Dette laget med skjellignende celler kalles hornlaget.  
  Cellene i det basale laget inneholder også melanocytter. Disse spesielle cellene produserer stoffet melanin som gir huden farge. Melanocyttene reagerer på alle ultraviolette stråler og øker produksjonen av pigment, som gjør huden mørkere. Folk som får fregner har en genetisk kode som får melanocyttene til å produsere melanin uregelmessig - noen produserer ingen malanin når de utsettes for sollys, andre produserer mer melanin som gjør at huden blir mørkere noen steder. 

   

  Ikke overinteressert? 
  Hudcellene dine fornyes hele tiden, og noen ganger blir gamle hudceller liggende over de nye. Derfor er det viktig å bruke en skrub i ansiktet, for å få vekk disse. Har du mange gamle hudceller som ligger på huden din vil ikke du få en like stor effekt i sollys som hvis det var flere nye hudceller i det øverste laget.  
  En ansiktsmaske eller en nattkrem vil trenge inn i huden og ned i hudlagene siden den får virke. En fuktighetsmaske og/eller nattkrem er et must for deg med veldig tørr hud. 

 • 4

  Hvordan påfører jeg solpudder? 
  Vell.. La oss bare starte med å si at det skal IKKE i hele ansiktet, allefall ikke de typene med skimmer i, med mindre du har et sterkt ønske om å se ut som en glitrende orange vampyr. Solpudder skal påføres der solen som regel treffer først og gir farge og glød. Da skjønner du kanskje at det ikke er snakk om øyekroken eller på undersiden av nesen liksom, men på de punktene der ansiktet er "høyest" (pannen, haken, kinnene...) Bruk en stor og myk børste så unngår du å møtte duse ut kanter. Bruk lette bevegelser, ikke harde. Solpudder kan brukes av absolutt alle, mørk eller veldig lys hud. Har du veldig mørk hud er det fint med en med skimmer i seg. Har du veldig lys hud er det best med et matt solpudder, som ikke er i den mørkeste fargetonen selvfølgelig og man må være fink å "slå av" overflødig farge på børsten.

   
  Hvor påfører jeg det? 
  Forsøk å påføre solpudderet i en 3-tallsbevegelse over ansiktet. Jeg bruker en liten dutt på nesen og, ellers skiller den seg sånn ut synes jeg, haha! Men i kinnene, i panna og på haka er gode steder å påføre solpudder på. du kan og legge det med en smalere kost på hver side av nesa, men vær veldig flink og duse det ut og ikke ta for mye. Dette vil gjøre at nesen ser smalere ut. Slik kan du bruke solpudder til å skyggelegge for å fremheve dine beste trekk. Når jeg har håret oppsatt synes jeg at jeg ser litt ut som lille trille, så jeg legger solpudder på sidene av panna opp mot hårfestet og på sidene av haka for å gjøre ansiktet mitt smalere. Har jeg en stroppløs topp på legger jeg solpudder på kragebeina noen ganger også. Det kan brukes til så mangt! Det kan også være lurt å påføre solpudderet langs sidene av halsen og eventuelt i utrigningen for å få en gjennomført solkysset look.

  Hvilket solpudder skal jeg velge? 
  Jeg liker veldig godt de som er gyllen, med skimmer, og mer varm brun enn orange/rød. Orange og rød fungerer ikke for så veldig mange, så man sikrer seg veldig godt med å velge en som er gyllen brun i fargen. De fleste merkene har et godt utvalg av nyanser og undertoner, så man kan bare prøve seg fram og finne et som er perfekt for din hudfarge og ditt behov. Vil du for eksempel bare ha litt ekstra glød, eller vil du fremheve hvor flott farge du har fått i sola? Blir du ikke brun i ansiktet, eller gjør foundation at du ser litt trøtt og kjedelig ut i ansiktet? Ting å tenke på før man velger solpudder. Du finner de i løs form, presset, som krem, stift, gelè, eller kuler (bronzing pearls). Sjekk også hvor mye skimmer solpudderet inneholder, og at det ikke blir for mørkt til deg. Et for mørkt solpudder vil ha motsatt effekt å vil gjøre ansiktet livløst og kjedelig istedetfor friskt. Blir du lett blank i huden burde du gå for et matt solpudder uten skimmer. 

  Her er solpudderene jeg anbefaler, som jeg har prøvd ut selv og er veldig fornøyd med! 

   

  Lykke til :D

 • 7

  Leppene er et veldig følsomt område. Det sies at kvinner med mye østrogen (kvinnens kjønnshormon) har større øyne og fyldigere lepper, og at menn tiltrekkes av fyldige lepper fordi de er en biologisk indikator på kvinnens helse og fruktbarhet. Leppene kan utrykke følelser uten at vi sier et eneste ord. De kan forandre ansiktsformen vår lynraskt, fra et smil til en barsk tone eller trutmunn. Legger du på farge, gir de tydelige signaler. 

  Nå, fra historien og litt fakta, over til litt mer relevant informasjon :)

  Leppeblyanten tegner du opp leppene med, så pass på at blyanten er passe myk slik at den ikke drar i huden på leppene og at fargen glir lett. En god lipliner kjennetegnes ved at den er passe myk og glir lett på leppene. En god leppestift tørker ikke ut leppene, har god farge og sitter lenge. Bruker du en leppepensel når du påfører leppestift, får du en jevnere farge og fargen havner der den skal.  Det finnes ulike produkter med farge til leppene. Foruten leppestift finnes det også leppomade, leppekrem, gloss og gelè. Leppestiftene kommer i blanke, halvmatte og matte varianter. De har ulik mengde pigmenter og er mer eller mindre transparerte. Du kan også få kjøpt såkalte duo-produkter. De består av enten en primer/leppestift eller leppestift/gloss som skal fiksere leppestiften, klargjøre, forstørre og gjøre at både farge og glans sitter lengere. Ønsker du en mer ekstrem effekt kan du bruke et leppeprodukt som får leppene til å svulme (lip-plumper). Det kan gi en prikkende følelse i leppene, men gir seg etter hvert. Effekten varer så lenge glossen er på. Noen leverandører påstår at deres produkt skal gi større lepper på sikt. Dette er enda ikke dokumentert skikkelig, så vær skeptisk. 
  Du kan også bruke egne leppekremer som skal brukes daglig for å mykgjøre og beskytte leppene, eller en primer (underlagskrem) som er spesielt beregnet på munnen og området rundt.  
  Det finnes en mengde merker av ulik kvalitet på markedet. Vurder hva som er viktigst for deg. Er det en spesiell farge du er ute etter, skal den sitte ekstra godt eller tilføre leppene fuktighet?  Det lønner seg å investere i et godt produkt, med leppestifter som med alt annet!    Skal du legge all vekt på leppene er det viktig å være ekstra nøye med huden rundt. Bruk foundation eller concealer som fjerner alle røde merker og ujevnheter. Leppene må være myke for påføring av leppestift. Bruk eventuelt en mild peeling for å få bort det tørre (f.eks sukker og olivenolje gjør en super hjemmelaget leppeskrubb) Bruk en god leppomade etterpå. På svært tørre lepper vil fargen legge seg ujevnt og gjerne bli ekstra sterk på de tørre partiene. Ha alltid en liten barnetannbørste tilgjengelig på badet, den kan du forsiktig massere leppene dine med. Ha gjerne en liten klatt honning på først, da blir leppene myke, og påføringen blir lettere og mer jevn.  
  Det handler mye om underlaget jenter:)

  Tips og triks 
  - Bruk alltid en liplinerfarge som matcher fargen på leppestiften
  - Ønsker du å forstørre leppene, tegn kun på leppenes høyeste kontur, da vil du få maksimal fylde uten å skape klovnemunn
  - Unngå å legge mørk leppeblyant og lys leppestift. Vi vil ikke se ut som eks-kjæresten til eminem.
  - Ønsker du at leppene dine skal synes mer, bruk gloss! Blanke lepper vil alltid være mer synlige enn matte.
  .  

  Ønsker du å korrigere leppene dine, trenger du en god leppeblyant (lipliner). Tegn først opp leppekonturen med en lioliner som ar en farge så nært opp til leppestiften som mulig. Poenget er ikke å oppnå en mørk kant, men å definere leppefasongen og hindre at leppestiften glir utover. Det er viktig at du bruker en spiss blyant når du skal streke opp leppenekonturen. Da får du et jevnt og fint resultat. Fyll gjerne hele leppen med lipliner, det gir ekstra fyldig og holdbar farge. Du kan bruke en leppestift etterpå for å jevne ut linjene. Da får leppene en fin fasong uten den markerte kanten.  

  Vanlige feil 
  - For mørk lipliner. Munnen vil se kunstig og opptegnet ut. IKKE PENT!
  - Liplineren er tegnet opp for langt utenfor, spesielt på underleppen og mot munnvikene. Dette får munnen til å se sur ut.  
  - Munnvikene er ikke tegnet opp og fylt inn med farge.
  - Amorbuen er for spiss.
  - Den naturlige leppekanten er dekket med foundation. Munnen minster sin naturlige form.
  - Leppestift på tennene. Putt fingeren i munnen da vil all overskuddsfarge feste seg der istedetfor på tennene. 
  - For mørk farge til tynne lepper. Munnen blir forminsket og du får et litt strengt utrykk.
  - Feil farge. For et naturlig resultat bør du velge en kald eller varm fargetone som matcher huden din.

   

 • 3

  Begynner med en beskrivelse, så får vi se om det holder eller om en video også må til :) Gi tilbakemelding!  Steg 1 - Start med å sjekke øyenformen din og finn ut hva slags vipper som passer for deg, og hvilken type vipper du vil bruke.  

  Steg 2 - Legg en tynn sort eyeliner/dipliner helt nederst ved vipperoten. Da farger du inn området hvor vipperemsen skal festes og det vil se mer naturlig ut.  

  Steg 3 - Legg et tynt lag mascara før du fester vippene. Da vil de naturlige vippene bli tykkere og gli lettere sammen med de falske. Tilpass størrelsen på den løse vipperemsen, slik at det passer øyet størrelse. Bruk en pinsett til å holde den fast med, dersom det er vanskelig med hendene.  

  Steg 4 - Ta litt vippelim på håndbaken og la kanten av vipperemsen gli over limet slik at det fester seg. Legg vipperemsen så tett inntil de naturlige vippene som mulig. Hjelp til med pinsetten/en finger slik at den fester seg godt på huden. Har du brukt et vitt vippelim venter du til limet tørker og er blankt.  

  Steg 5 - For å jevne ut linjen legger du en tynn eyeliner oppå.   

  Steg 6 - Avslutt med et lag mascara. Resultatet blir lengere og tykkere vipper med et markert utrykk, og ved å avslutte med mascara vil dine egne vipper gli lettere inn i dine egne. 

  //vakker


  Meg og Camilla på blogawards. Løsvipper!

 • 3

  Naturlig base 
  I noen tilfeller kan det være nok å bruke concealer for å dekke enkelte ujevnheter eller skygger under øynene. En farget fuktighetskrem eller en god dagkrem med solfaktor gir i tillegg fuktighet og beskyttelse til huden. Du kan også velge å legge foundation kun til deler av ansiktet, som for eksempel i kinnene eller litt på nesen. Vær da ekstra nøyee med at fargen passer til hudtonen din. Har du svært tørr hud vil det ikke være nødvendig med pudder. Er huden derimot blank eller har blanke partier, pudrer du kun på de aktuelle områdene.

  Festbase
  Til fest kan du godt legge en foundation som er mer dekkende. Legg på en primer for ekstra effekt og hold. Da er det som regel unødvendig med en egen fuktighetskrem under siden primer og foundation gir nok fuktighet. Har du derimot svært tørr hud må du gå for en fuktighetskrem i tillegg. 
  Til fest er også belysningen dempet og "tåler" mer makeup. Bruk to farger, så kan du benytte den mørkeste til å skyggelegge områder, for eksempel under kinnbeina og i tinningene. Bare pass på å duse fargene inn i hverandre slik at det ser naturlig ut. Det er også flott med en highlight på toppen av kinnbeina, rett under brynet og på neseryggen. Da definerer du ansiktet mer. En base med ekstra skimmereffekt gir prikken over i-en. Husk! Pass på hvis du har mye linjer i ansiktet, da vil sminken legge seg ned i disse linjene. Ikke vakkert!


   

  Sjekk først hudtonen din og finn ut om du har en gyllen gul eller rosa undertone. Synes du det er vanskelig å se kan det være hjelpsomt å sjekke huden på underarmen. Her vil den varme eller kalde undertonen være mer fremtredende.  

  Prøv foundationen på et lite testområde først. Halsen er en fin plass, eller haken. Har du valgt feil farge vil fargen legge seg utpå huden istedetfor å gli inn i huden. 
   
  Transparert pudder i et lett lag over hele ansiktet etterfulgt av litt rouge i samme tone (kald eller varm) vil gi en naturlig og frisk glød til huden. Transparert pudder passer alle, og er perfekt hvis du sliter med å finne akkurat din farge.  

 • 10

  Evnen til å skape konturer i et ansikt er en utrolig god teknikk! Det er også den eldste teknikken innen make-up. For å skape konturer i et ansikt kan du endre, forsterke, skjule eller definere et helt ansikt. Dette er avansert og krever masse trening.

  Noen grunner til at vi skyggelegger;  
  ● Fremheve kinnbeina 
  ● Dempe en stor eller bred nese 
  ● Skape fyldigere lepper
  ● Definere kinnbeina
  ● Løfte tungthengende øyenlokk
  ● Gjemme en begynnende vike i hårfestet
  ● Forminske en bred panne
  ● Forstørre eller forminske øynene
  ● Skjule dobbelthake
  ● Korrigere ansiktsformen

  Til å skyggelegge ansiktet kan du bruke en matt hudtonet rouge eller en krembasert foundation i to til tre toner mørkere nyanse enn din egen hudtone. Bruk aldri skimmerprodukter til skyggelegging, da vil skimmeret reflektere lyset og området fremheves istedetfor å dempes. Se alltid på arbeidet ditt i det lyset det skal vises i, og bygg opp lys, skygge og farge om nødvendig.   

   

  //vakker

   

 • 14

  Å gi lys til ansiktet er en teknikk som gir liv til sminken og ansiktet. Det er en av de mest effektive metodene som finnes for å gjøre en vanlig make-up strålende og vakker! Denne teknikken kan brukes på ale hudtyper. Huden har alltid områder som skal skinne og ikke skinne. Når vi snakker om å lyssette et ansikt betyr det at man skal fremheve enkelte områder og gi en ekstra glød til ansiktet. For eksempel kinnbeina, innerst i kroken av øynene og på brynsbenet. 

  Til lyd hud passer det best med off-white eller eggeskallfarge. Gull vil gjerne bli for gul til hudtonen. Har du en medium hudfarge vil myke gull- og rosatoner egne seg best. Ikke bronsefarge, denne blir for orange mot huden. Til en mørk hudtone vil gyllen bronse eller en ren bronsefarge fungere best. Bruk aldri hvitt eller frostede farger. Til en svært mørk hudtone kan du bruke burgunderbronset farge, mørk skinnende sjokoladefarge eller mørk bronse. 

  Aldri lyssett: 
  ■ Områder med svært uren hud eller kviser
  ■ Områder med tydelige linjer rundt øynene og munnen
  ■ Tungthengende øyenlokk
  ■ Hudområder som er svært fete
  ■ Under øynene

  //vakker

 • 5

  Her kommer forklaringer på forskjellige foundations og hva de er. Kanskje du finner den typen som passer best for deg? Etterfulgt av mine foundationsanbefalinger, dersom du ønsker en dekkende flytende foundation. 

  ♥Farget dagkrem, tinted moisturizer  
  Dette er den letteste og minst dekkende av alle foundationer, og gir et naturlig resultat. Det ligger veldig i ordet, farget dagkrem. Denne er super på sommeren hvis du vil se litt fresh ut eller bare ha litt jevnere hud eller for deg som ikke liker å bruke så mye sminke.  

  Flytende foundation, liquid foundation 
  Dette er den mest vanlige foundation. Den finnes til de fleste hudtyper, med og uten fett eller olje. I forhold til en farget dagkrem dekker den mye mer, men dekkevne varierer veldig etter merke og konsistens (tykk, tynn). Konsistensen har også mye å si på hvordan foundationen er å jobbe ut i huden. Er den for tykk kan det bli vanskelig å jobbe den inn på tørr hud uten å få flekker, f.eks. 

  Kremfoundation, creme foundation 
  Denne typen er den som er best egnet til tørr hud, men blir noe lettere å jobbe med dersom man bruker en fuktet svamp. Har du spesielt tørr hud er dette et must, for ellers kan resultatet bli tykt og ujevnt. Jeg anbefaler å bruke en fuktighetskrem under alle typer foundations dersom du har tørr hud eller tørre hudområder, og la det trekke godt inn i huden før du påfører foundation. 

  Stick Foundation 
  Dette er en meget godt dekkende foundation og concealer i ett. Den gir et dekkende resultat dersom du påfører den ordentlig og du har mye du skal dekke over. Resultatet blir best på normal til fet hud. 
   
  Mousse foundation 
  Dette er som en creme foundation som er pisket. Den gir et godt, dekkende og naturlig resultat. Slike produkter trekker godt inn i huden og egner seg bra til litt eldre hud ettersom den luftige konsistensen ikke legger seg i linjene i huden. 

  ♥Krempudder kompakt, creme to powder compact 
  Denne typen foundation er enkel å bruke, siden teksturen tørker som et pudder. Den egner seg til normal til fet hud og konsistensen og dekkevnen varierer etter hvilket merke man velger. Kompaktpudder gir mindre "blank" hud.  

  ♥Spray foundation, airware-airbrush foundation 
  Denne sprayes på huden og gir et glatt og perfekt resultat påført riktig. Hvis den blir liggende litt utpå huden og ser unaturlig ut, kan du avslutte med å klappe fingrene lett på huden. Da vil produktet trekke mer inn 

  ♥Mineralfoundation 
  Denne typen foundation gir et lett til meget godt dekk, alt etter hvor mange lag du legger. Den leveres i pudderform, løst eller fast og som flytende. Pudderfoundation påføres ed en kabukikost eller en annen god børste med avrundet bust. Produktet smelter inn i huden og skal ha en fuktighetsbevarende effekt.

   

 • 8

  Da starter vi dere! Takk for god tilbakemelding på det siste innlegget, jeg blir så inspirert av positive tilbakemeldinger:) Så her er den første delen av make-up for dummies kurset mitt, og den viktigste for forklaringene framover. Finn din hudtype, og kjøp produkter etter den for å få det best mulige resultatet.  

  Hva er din hudtype?

  Når du vet hvilken hudtype du har blir det lettere for deg å velge ansiktskremer, ansiktsrens, peeling og ikke minst; riktig basesminke. Finn din hudtype ved å svare på disse spørsmålene!

  1. Etter jeg har vasket ansiktet mitt føles huden min..
  a) Så stram at det gjør vondt å smile
  b) Ren, men den blir blank bare 20 minutter etterpå
  c) Helt okei
  d) Litt blank 20 minutter senere, men bare i T-sonen.

  2. Når jeg ikke bruker nattkrem, ser huden min..
  a) Ganske ru og flassete ut
  b) Oljete og fet
  c) Det samme som den så ut natten før
  d) Blank, men bare i T-sonen

  3. Porene mine i T-sonen er..
  a) Nesten usynlig, ser de ikke når jeg ser i speilet
  b) Ganske synlig når jeg står 30 cm fra speilet
  c) Bare synlig med et forstørrende speil
  d) Litt synlig i et vanlig speil

  Flest a svar: Tørr hud
  Unngå: Å være for mye i sola, det gjør bare problemet værre, overdreven bruk av kremer, og produkter som inneholder parfyme og alkohol.
  Se etter: En dagkrem som beskytter huden og gir nok fuktighet, vitamin og fuktighets masker, produkter som inneholder vitamin E, og avokado-olje.

  Flest b svar: Fet hud  
  Unngå: Alt som inneholder mye alkohol, foundation med "glossy" finish som ikke er mattende, alkoholbaserte tonere, såpe, olje baserte tonere, og unngå å ta deg i ansiktet for mye.
  Se etter: Olje frie foundation og hudprodukter, antibakterielle aromaoljer (tea tree og grapefrukt) og heller et renseskum istedetfor kremer.

  Fest c svar: Normal hud 
  Her kan du egentlig gjøre hva du vil, men vær uansett flink å unngå produkter med for mye alkoholinnhold.
  Følg huden din etter årstidene, om sommeren blir den kanskje litt fet og om vinteren kanskje litt tørr.

  Flest d svar: Kombinert hud
  Unngå: Harde produkter i T-sonen (skrub), å sove med sminke, å alkoholbaserte tonere.
  Se etter: Vitamingivende masker, nattkrem, og en god fuktighetskrem som beskytter mot sola når du er utsatt for det.

  Også tørr hud, det var ikke med i testen, for det er rimelig lett å gjenkjenne.
  Tørr hud
  Unngå: Produkter som inneholder alkohol, parfyme og plantekstrakter, hold deg unna for mye sol og bruk høy faktor.
  Se etter: Produkter som er egnet for hyperallergiske og inneholder kaolin, camomille og aloe vera. 

   
  Sleep 
  Prøv å vær uten så ser du hvorfor du virkelig trenger det. Det er ikke vakkert med mørke sirkler under øynene, og det er dessuten bare begynnelsen. 

  Water 
  Uansett om du drikker 8 glass om dagen eller vasker ansiktet ditt to ganger om dagen er vann uansett rensende og er et must for fin hud. 

  Sunscreen 
  For å unngå rynker, solbrenthet, brune flekker, og hudkreft burde du alltid beskytte huden din med en foundation eller krem med solfaktor i. 

  Don't smoke 
  Ikke tenk kun på hva dette gjør med lungene dine, men ta også hensyn til at røyking gir rynker, spesielt rundt munnen.  

  ♥Take it off 
  Sover du med sminke tetter dette igjen porene og det er kanskje det verste du kan gjøre med huden din. 

  Moisture 
  Uansett om du foretrekker en gel, en krem eller en lotion så trenger du noe fuktighetsgivende som passer din hudtype. Alt annet som er for fet eller for lite fet vil blokkere porene og du vil med ett få hudprodblemer.

   

 • 10  Velg riktig rødfarge  
  Har du olivenfarget hud, med gule undertoner, velg en rødfarge som går mot rødorange.  
  Har du rosa undertoner i huden din eller lys hud, burde du velge en kald rødfarge som inneholder blåtoner.

  Plettfritt underlag
  For at leppestiften skal gjøre sitt, skal underlaget være plettfritt. Det vil si at huden skal være jevn og fin, øynene skal ikke være for sterkt sminket i forhold til øyenfargen din, og leppestiften ser best ut dersom du har "kysseklare" lepper som ikke er tørre eller sprekker. 

  Bruk en lipliner og tegn opp ytterkanten av leppene. Liplineren burde være så lik leppestiften som mulig i farge, og ved bruk av liplineren kan du også jukse deg til litt større eller mindre lepper. Fyll deretter inn med leppestift. For å få det jevnest og presist mulig kan det være lurt å bruke en pensel. For at leppestiften skal vare lengere, legg et papirtørkle mellom leppene og press munnen sammen etter at du har påført det første laget med leppestift. Deretter påfører du et nytt lag.  

  Kisses! 

   

 • 5

  I det siste har jeg fått noen mailer med spørsmål om dette, og jenter som lurer på hvorfor de helt plutselig får uren hud, eller øyebetennelser når de generelt sett ikke har vært spesielt plaget med dette. Så her kommer en liten oppfriskning på holdbarheten på sminke.

  Men det er selvfølgelig ikke bare holdbarheten man skal fokusere på når det gjelder sminke og gode hygienevaner. Gjør det til en rutine å vaske kostene/svampene/pudderpuffene dine minst annenhver uke, dersom du bruker de hver dag eller ofte.   
  Bildet ovenfor er tatt av shampooflasken min. Symbolet inne i den røde ringen viser holdbarheten på denne shampooen. Symbolet er en krukke med ett åpent lokk, på krukken står det "12 M". Dette betyr, at etter at den er åpnet og tatt i bruk holder den seg i tolv måneder. Superenkel måte å sjekke holdbarhet på!

  Her er uansett noen kjappe huskeregler for kosmetikk mm.; 
  ♥ Mascara holder seg i 6 måneder 
  ♥ Leppestift holder seg i 12-18 måneder
  ♥ Pudderouge holder seg i 24 måneder
  ♥ Kremrouge holder seg i 18 måneder
  ♥ Foundation holder seg i 12-24 måneder, avhengig av empallasje, konserveringsmidler og ingredienser.
  ♥ Ansiktskrem holder seg i 3-24 måneder. Vær oppmerksom på at noen økologiske produkter har veldig kort holdbarhet
  ♥ Parfymer holder seg generelt sett i 24 måneder 

 • 16


  foto: eivind hansen / hansenphotography.blogg.no


  Mascara: Det kommer ann på hvor ofte du bruker den, og om du er flink å skru på korka ordentlig. De fleste tørker ut etter en måneds tid. Er mascaraen din mer enn 2 måneder gammel burde du kaste den. Hvis du bruker en gammel mascara finnes det en veldig stor risk for at du pådrar deg betennelser og infeksjoner inne på øyet. Hvis du bruker linser skal du være ekstra nøye på å skifte ut mascaraen din. Har du brukt mascaraen din når du er forkjølet burde du kvitte deg med den da og. Og husk, ikke test mascaraer i butikken, de er fulle av bakterier! Bruk heller ikke noen andre sin mascara. Det er som på barneskolen når du ikke skulle bytte luer med andre fordi du kunne få lus, ta mascarabruk på alvor, du vil ikke få en øyebetennelse og ende opp med å ligne på mike tyson.

  Lipgloss: All gammel lipgloss du har samlet på er det bare å kaste. En lipgloss holder seg fresh i 6 måneder, og alt etter dette samles det seg mye gamle hudrester og bakterier i glossen. Dette vil vi IKKE smøre leppene våre inn med! Fordi dette kan gi munnsår og andre irritasjoner. En gloss i tube er noe annet. da kommer det ikke inn bakterier i tuben. 

  Leppestift: Leppestift holder seg i ett år. Det er bra å tørke av leppestiften etter at du har brukt den for å få bort hudrester og bakterier.

  Lipliner: Ca 2 år om den spisses ofte. Husk også å gjøre spisseren ordentlig ren når du har tid til det, spesielt siden du sannsynligvis bruker samme spisser til alle kalajer/liplinere

  Flytende eyeliner: Høyst ett år. Bruker du den ofte og ikke skrur korken ordentlig på tørker den ut.

  Øyenskygger: En øyenskygge kan holde se gi mange år om man har behandlet den bra og ikke dyppet fingrene i den, og alltid brukt rene pensler og redskap. Tørk også av denne med jevne mellomrom. Merk at øyenskyggen blir mindre pigmentert med årene, det er kun de beste variantene som er mest pigmentert som fortsatt vil gi samme farge etter flere år. Hm øyenskygger mister f.eks evnen til å pigmentere ordentlig etter et/to år.

  Concealer: Holder i nesten et år om man tar vare på den og bruker rene pensler.

  Kremrouge/kremøyenskygge: Kort holdbarhet på disse produktene da de inneholder mye fett og man legger de ofte på med fingrene. Et tips er å ta opp litt av innholdet med en ren pensel eller q-tips på handa og så legge det på huden. Hvis du ikke bruker fingrene i disse holder de seg i ca. ett år.

  Pudder/rouge: Begge disse produktene er tørrvarer og holder seg kjempelenge. Viktig å ha rene pensler og ikke nevle med fingrene i boksen.

  Foundation: En mineralbasert foundation holder seg i ca. 5 måneder. En vannbasert foundation holder seg i ca. 12 mnd, og en oljebasert i 18 mnd. Oppbevar foundationen gjerne svalt og i mørket. En gammel foundation kan gi hudproblemer og kviser.

  Hudkremer/shampoo/balsam: Ca. 1 år om man skrur korken ordentlig og ikke dypper fingrene i, glem ikke å ta opp hudkremen med en pinne eller noe på handa og ikke dypp skitne fingrer nedi om den er i krukke.

  Negelakk: Et år eller mer blir det sagt.

  Noen huskeregler:
  Oppbevar ikke produktene dine for varmt.
  Unngå å oppbevar sminker i et baderomskap med varm lampe ved siden av, siden bakterier liker varme og fete produkter brytes fort ned av harskning.
  Husk rene redskaper og alltid rene fingre! Vask hendene opptil flere ganger mens du sminker deg
  Pass alltid på å ha noe som renser kostene dine i nærheten. Jeg renser mine koster opptil flere ganger i uka, siden jeg sminker andre enn meg selv veldig ofte.
  Ikke lån andres sminke med mindre det er virkelig nødvendig.
  Unngå spesielt å låne andres mascara eller lipgloss, da det er her bakteriene trives best og smitter lettest.
  Bruk rene pensler til produktene dine så ofte du kan, hvis ikke, bruk alltid en ren finger og rene hender.
  Svamper er dessverre ikke så bra siden bakteriene trives veldig godt i disse, og en svamp suger til seg halvparten av inneholdet i en foundationflaske, så når det kommer til foundation er en foundationpensel et must for alle jenter. Jeg anbefaler sigmas airbrush kost, ingen koster har noensinne gitt meg et så bra foundationresultat.

 • 10

  Ved bruk av vanlig base make-up som foundaion og concealer kan ansiktet ditt virke flatt og konturløst.

  Noen ganger er et solpudder løsningen. Solpudder kan gi mere enn å bare gi glød og farge til ansiktet, det kan enkelt brukes til å skulpturere ansiktet, framheve dine beste trekk, og kamuflere det du er mindre fornøyd med.
  Bruk da et solpudder som er matt på fargen, og ikke for orange.
  Dette skal du bruke for å skyggelegge, og skape dybde i ansiktet. Skyggeleggingsprodukter bød være uten skimmer og ganske lik din egen hudfarge, bare litt mørkere. Dette vil gi et mest naturlig resultat.

  Highlight er et produkt som skal lysne et område på huden. Det kan være en lys skimrende øyenskygge, eller et skimmerprodukt beregnet for kinnbein og neserygg. Bruk aldri en helt kvitthvit hightlight, uansett hvor lys hud du har. Det vil se unaturlig ut.  På bildet har jeg tegnet opp hvor du skal legge solpudderet for å lage en skygge, og hvor du kan legge highlight for å fremheve.

  Min dagens make-up bestod av en lek med lys og skygge  Jeg har brukt:
  Foundation: x-ceptional wear fra gosh - 18 sunny
  Pudder: maybeline pure foundation mineral - 74 rose dune
  Pudder: MUS loose powder - cafè au lait
  Til øynene: MUS high tech lighter - platina
  Til øynene: MUS M/S - ghetto
  Mascara: maxfactor masterpiece max
  Våtliner: super liner carbon gloss
  For å lysne: MUS M/S - white
  Til leppene: ELF lip stain

 • 14

  Blondine, brunette eller rødtopp? Slik legger du make-up som passer til DIN hårfarge!


  Blondiner:
  - Du kler bruntoner, nøytrale gråtoner og gjerne burgunder - og lillafarger dersom du skal noe spesielt.
  - Sukkertøyfarger som lys rosa, fersken og aprikos er nydelig til blondiner, særlig på lepper og kinn.
  - Det finnes knapt noe mer vakkert enn en blondine med rød munn og et par falske vipper
  - Vær litt forsiktig med de aller mørkeste fargene, særlig hvis du er veldig lys. Mørke farger krever et visst håndlag for å få til, enten det gjelder lepper eller øyne. Lyse toner eller farger i mellomsjiktet er enklere å legge og skaper ikke for mye kontrast i ansiktet.
  - Hvis du er ekte, nordisk blondine har du sannsynligvis lyse vipper og bryn. Får du dem profesjonelt farget sparer du tid foran speilet.
  - Unngå å sminke brynene dine sorte, velg heller mellombrune til mørkebryne nyanser. Jo mørkere farge, desto skarpere blir kontrasten mot huden - og desto mer prikkfrie må brynene være. Og du vil vel ikke ende opp med å se ut som kleopatra fra oldtidens egypt, vell?

     Brunetter:
  - Du kler sjokoladebrune toner og duse lilla - og grønnfarger. 
  - De fleste brunetter kler sterke farger, og du kan komme unna med nesten alt! Du kan ha sotede øyne med knallsort den ene dagen, og plutselig neste dag kan du kjøre på med røde lepper
  - Pass på at foundationen matcher hudtonen din. Rosa undertone er ofte helt feil på brunetter
  - Jo mørkere du er i huden, desto større blir kontrasten til lyse farger.  Bruk hvitt med måte, særlig skimmrende kritthvitt, som er en ganske vanlig highlightfarge. For å være på den sikre siden kan du styre helt unna hvitt å heller gå for champagnefarger - de ser mer naturlig ut (dette gjelder forsåvidt også i klesveien) 
  --> Du skal ikke følge disse tipsene slavisk. Jeg bruker for eksempel helt hvit øyenskygge under øyenbrynene, men med måte, for guds skyld. Dette for å skape en bevisst kontrast. Tar du for mye stjeler det hvite all oppmerksomheten, uansett hvor du har det.
  - Har du mørke bryn, synes de ekstra godt hvis du ikke er flink til å nappe. Ta en ekstra titt i speilet et par ganger i uka for å være på den sikre siden.

     Rødtopper:
  - Du kler brunt, gull, lilla og burgundertoner.
  - Røde lepper er utrolig fint på rødtopper!
  - Unngå for mye sort. Er huden lys, oppleves ofte svart mascara og eyeliner som hardt, fordi kontrasten blir så stor.  Gå heller for bruntoner, det ser mer naturlig ut.
  - Har du rosatoner i huden, bør du prøve foundation som ikke har så mye rosa i seg, for da risikerer du å forsterke fargen. 
  - Solpudder gir ansiktet definisjon og glød, men vær forsiktig med mengden og velg farge uten for mye orange i.
  - Bruk en lett foundation slik at du ikke dekker over fregnene. Da vil de se grå ut, og det er ikke pent. However, SKAL du dekke over de, bruk lang tid med dekkproduktene og vær nøye.

 • 3

   

  Har du:

  Tørr hud
  Velg en foundation som tilfører fuktighet, og som ikke inneholder så mye pudder

  Fet hud
  Velg en foundation med matt finish som ikke inneholder oljer

  Kombinasjonshud
  Velg en foundation som ikke inneholder oljer og som samtidig tilfører fukt

  Sensitiv hud
  Velg en foundation som er allergitestet og som inneholder verken parfyme eller olje

  Moden hud
  Velg en foundation som også inneholder anti-aldringshudpleie

  Ps! Fargen testes best på kjevebeinet og burde være en halv tone lysere enn din egen hudtone. Be gjerne om å låne et håndspeil å sjekk hvordan fargen ser ut i dagslys