Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

6

Det er viktig å rense kostene sine. Dersom det er bare du som bruker kostene dine, trenger du ikke rense de så ofte. Dersom du har brukt kostene dine på noen andre, burde du rense de rett etterpå.


Jeg liker denne fra make up store kjempegodt. Den lukter litt frisk av mint, og varer lenge. Husker ikke eksakt hva den koster, men den er aldeles ikke dyr.


Når jeg renser kostene mine, tar jeg litt av rensevannet i lokket, og dypper børsten oppi. Har jeg en utrolig stor børste, tar jeg rensevannet i en liten skål.


Dypp børsten oppi rensevannet, og tørk av på en håndduk. Repeter til børsten er ren.

Når børstene brukes ofte og regelmessig i ansiktet plukker de opp olje og bakterier. Oljen vil tilslutt tette børstene og gjøre de mindre effektive, og bakteriene i børsten overføres tilbake til huden og skaper hudproblemer. Dersom det er kun du som bruker kostene dine kan du rense de hver 2. eller 4. uke.
Generelt kan de fleste make-up koster bli rimelig rene meden mild såpe eller noen former for shampoo, har også hørt at zalo fungerer, men har aldri prøvd dette selv.(Merk: kun på leppekostene og concealerkoster, da zalo fjerner fettet i disse kostene, men er litt for røff for andre typer koster) Jeg er heller ikke noe fan av shampoo, fordi noen typer børster blir ganske "frizzy" av det.
Uansett, skal du bruke shampoo, styr unna shampooer som inneholder olje. Shampooner og skyll av børsten til vannet som renner av er rent, prøv også å kom godt til i midten av børsten, for her gjemmer det seg nemlig en bakteriebombe uten like.
Koster av naturhår skal bli behandlet slik som du behandler håret ditt, med shampoo og balsam.

 • 2  Jeg har som nevnt før aldri hatt noen spesielle hudproblemer, og alltid holdt meg til et merke innen ansiktsrens. Aldri hatt noen plager, og aldri vært misfornøyd med disse produktene.. Så her kommer en liten produktannmeldelse i samarbeid med simple, noe som passer meg bra, siden dette er det merket jeg bruker fast.

  Simple er det lendende merket innen hudrens i Norge. Grunnen til det er at Simple har produkter som effektivt fjerner sminken samtidig som de er skånsomme mot huden. Simple er uten alkohol, fargestoffer, og parfyme,men med fuktighetsgivende vitaminer og etterlater huden ren og myk:)

  Jula er nesten over og nyttår nærmer seg med stormskritt. I hele denne jule og nyttårsperioden er det ekstra høyt aktivitetsnivå for både deg og huden din, og du sminker og ordner deg som regel mer enn du gjør til vanlig.

  Desember måned er ofte fullbooket i lang tid i forveien, med mye som skjer og en hektisk hverdag. Det er viktig og ikke glemme av i alt julestresset å ta vare på huden sin.

  Med mange sosiale arrangementer både rundt jul og nyttår bruker de fleste mange timer foran speilet, i forhold til hva man gjør til vanlig. Når kvelden er over og man er sliten og trøtt, frister det ofte å bare legge seg i senga å hoppe over kveldstellet. Men, med simple sine sminkefjerner servietter er det enkelt og lettvindt og fjerne all sminke, selv vannfast mascara på en skånsom måte. Simple wipes er helt uten parfyme og fargestoffer, og passer egentlig perfekt for alle hudtyper, også sensitiv hud. Med fuktghetsgivende vitamin Pro Vitamin B5 etterlater den huden din ren og frisk, og klar for din vanlige nattkrem. (Som nattkrem og dagkrem bruker jeg serien fra body shop, aloe vera)

  Dette er rett og slett så enkelt at du kan godt sitte i halvsvime å fjerne sminken på sengekanten.

  Simple er
  Enkel! - Det siste du vil gjøre når du kommer hjem fra en lang dag/natt er å bruke tid på å fjerne sminke. Jeg vil aller helst bare sovne på dørmatta når jeg kommer hjem. Men med simple så er sminken borte på et blunk!
  Effektiv! - Denne fjerner også vannfast mascara, og om du bruker store mengder mascara med lag på lag på lag på lag (osv) så er det ikke noe problem for denne sminkefjerneren.
  Sensitiv! - Uten alkohol, parfyme eller fargestoffer, men med fuktighetsgivende vitaminer. Passer derfor til alle hudtyper, også sensitiv hud.

   

  Simple eye make-up remover er Englands mest solgte flytende sminkefjerner, som er like effektiv som serviettene og fjerner sminke uten å etterlatehuden fet av olje, eller svi i øynene. Dette er er fantastisk produkt som jeg anbefaler alle å prøve! Simple refreshing facial wash har en deilig gelekonsistens som virkelig frisker opp huden perfekt, både morgen og kveld.

  Simple wipes koster anslagsvis 35 kr i butikken, men dette varierer fra butikk til butikk.
  Simple eye make-up remover koster også anslagsvis 35 kr i butikken, med variasjoner.
  Simple refreshing facial wash gel koster 46 kr i butikken,med variasjoner.

 • 12 • 13

 • 9

  Stay tuned for en video senere i dag!:)
 • 24 • 34

 • 16


  foto: eivind hansen / hansenphotography.blogg.no


  Mascara: Det kommer ann på hvor ofte du bruker den, og om du er flink å skru på korka ordentlig. De fleste tørker ut etter en måneds tid. Er mascaraen din mer enn 2 måneder gammel burde du kaste den. Hvis du bruker en gammel mascara finnes det en veldig stor risk for at du pådrar deg betennelser og infeksjoner inne på øyet. Hvis du bruker linser skal du være ekstra nøye på å skifte ut mascaraen din. Har du brukt mascaraen din når du er forkjølet burde du kvitte deg med den da og. Og husk, ikke test mascaraer i butikken, de er fulle av bakterier! Bruk heller ikke noen andre sin mascara. Det er som på barneskolen når du ikke skulle bytte luer med andre fordi du kunne få lus, ta mascarabruk på alvor, du vil ikke få en øyebetennelse og ende opp med å ligne på mike tyson.

  Lipgloss: All gammel lipgloss du har samlet på er det bare å kaste. En lipgloss holder seg fresh i 6 måneder, og alt etter dette samles det seg mye gamle hudrester og bakterier i glossen. Dette vil vi IKKE smøre leppene våre inn med! Fordi dette kan gi munnsår og andre irritasjoner. En gloss i tube er noe annet. da kommer det ikke inn bakterier i tuben. 

  Leppestift: Leppestift holder seg i ett år. Det er bra å tørke av leppestiften etter at du har brukt den for å få bort hudrester og bakterier.

  Lipliner: Ca 2 år om den spisses ofte. Husk også å gjøre spisseren ordentlig ren når du har tid til det, spesielt siden du sannsynligvis bruker samme spisser til alle kalajer/liplinere

  Flytende eyeliner: Høyst ett år. Bruker du den ofte og ikke skrur korken ordentlig på tørker den ut.

  Øyenskygger: En øyenskygge kan holde se gi mange år om man har behandlet den bra og ikke dyppet fingrene i den, og alltid brukt rene pensler og redskap. Tørk også av denne med jevne mellomrom. Merk at øyenskyggen blir mindre pigmentert med årene, det er kun de beste variantene som er mest pigmentert som fortsatt vil gi samme farge etter flere år. Hm øyenskygger mister f.eks evnen til å pigmentere ordentlig etter et/to år.

  Concealer: Holder i nesten et år om man tar vare på den og bruker rene pensler.

  Kremrouge/kremøyenskygge: Kort holdbarhet på disse produktene da de inneholder mye fett og man legger de ofte på med fingrene. Et tips er å ta opp litt av innholdet med en ren pensel eller q-tips på handa og så legge det på huden. Hvis du ikke bruker fingrene i disse holder de seg i ca. ett år.

  Pudder/rouge: Begge disse produktene er tørrvarer og holder seg kjempelenge. Viktig å ha rene pensler og ikke nevle med fingrene i boksen.

  Foundation: En mineralbasert foundation holder seg i ca. 5 måneder. En vannbasert foundation holder seg i ca. 12 mnd, og en oljebasert i 18 mnd. Oppbevar foundationen gjerne svalt og i mørket. En gammel foundation kan gi hudproblemer og kviser.

  Hudkremer/shampoo/balsam: Ca. 1 år om man skrur korken ordentlig og ikke dypper fingrene i, glem ikke å ta opp hudkremen med en pinne eller noe på handa og ikke dypp skitne fingrer nedi om den er i krukke.

  Negelakk: Et år eller mer blir det sagt.

  Noen huskeregler:
  Oppbevar ikke produktene dine for varmt.
  Unngå å oppbevar sminker i et baderomskap med varm lampe ved siden av, siden bakterier liker varme og fete produkter brytes fort ned av harskning.
  Husk rene redskaper og alltid rene fingre! Vask hendene opptil flere ganger mens du sminker deg
  Pass alltid på å ha noe som renser kostene dine i nærheten. Jeg renser mine koster opptil flere ganger i uka, siden jeg sminker andre enn meg selv veldig ofte.
  Ikke lån andres sminke med mindre det er virkelig nødvendig.
  Unngå spesielt å låne andres mascara eller lipgloss, da det er her bakteriene trives best og smitter lettest.
  Bruk rene pensler til produktene dine så ofte du kan, hvis ikke, bruk alltid en ren finger og rene hender.
  Svamper er dessverre ikke så bra siden bakteriene trives veldig godt i disse, og en svamp suger til seg halvparten av inneholdet i en foundationflaske, så når det kommer til foundation er en foundationpensel et must for alle jenter. Jeg anbefaler sigmas airbrush kost, ingen koster har noensinne gitt meg et så bra foundationresultat.

 • 14

 • 24

  Før:  Først la jeg en primer fra smashbox (kommer anbefaling), så en foundation (hydralight fra isadora). Deterret la jeg i.d. minerals matte pudder (kommer anbefaling av den også). Så la jeg en mørk øyenskygge langts globalen og duset den ut (deadly fra mus), og en hvit øyenskygget på øyenlokket og under brynet. Så dipliner, rouge, mascara og en nude leppestift (creme d' nude fra mac)

  Og slik ble det.. :)

  Etter:


 • 9
 • 22

  s  Elsker de varme kamelfargene som gir litt varme i vinterkulda!

 • 7

  Har du det travelt? Påfør negelakken som vanlig, ta iskaldt vann i en bolle og ha neglene nede i vannet i 30 sekunder. Negelakken skal nå være stivnet på neglene dine. Det går også og ha neglene under rennende vann, men isåfall kan du ikke ha vannstyrken på fult, for dette vil skape huller og skjolder i negelakken din. Lykke til!

 • Stikkord:
  10

  Ved bruk av vanlig base make-up som foundaion og concealer kan ansiktet ditt virke flatt og konturløst.

  Noen ganger er et solpudder løsningen. Solpudder kan gi mere enn å bare gi glød og farge til ansiktet, det kan enkelt brukes til å skulpturere ansiktet, framheve dine beste trekk, og kamuflere det du er mindre fornøyd med.
  Bruk da et solpudder som er matt på fargen, og ikke for orange.
  Dette skal du bruke for å skyggelegge, og skape dybde i ansiktet. Skyggeleggingsprodukter bød være uten skimmer og ganske lik din egen hudfarge, bare litt mørkere. Dette vil gi et mest naturlig resultat.

  Highlight er et produkt som skal lysne et område på huden. Det kan være en lys skimrende øyenskygge, eller et skimmerprodukt beregnet for kinnbein og neserygg. Bruk aldri en helt kvitthvit hightlight, uansett hvor lys hud du har. Det vil se unaturlig ut.  På bildet har jeg tegnet opp hvor du skal legge solpudderet for å lage en skygge, og hvor du kan legge highlight for å fremheve.

  Min dagens make-up bestod av en lek med lys og skygge  Jeg har brukt:
  Foundation: x-ceptional wear fra gosh - 18 sunny
  Pudder: maybeline pure foundation mineral - 74 rose dune
  Pudder: MUS loose powder - cafè au lait
  Til øynene: MUS high tech lighter - platina
  Til øynene: MUS M/S - ghetto
  Mascara: maxfactor masterpiece max
  Våtliner: super liner carbon gloss
  For å lysne: MUS M/S - white
  Til leppene: ELF lip stain

 • 21

   

   

  Videoen dere har spurt om så lenge. Kommer nok flere etterhvert, siden mange av dere vil lære forskjellige ting. Denne første viser en rask og enkel kvelds make-up med smokey eyes og nude leppestift. Øyenskyggen er deadly fra make-up store og leppestiften er som dere sikkert vet creme d' nude fra mac. Håper dere liker den!

  Svarene fra spørsmålsrunden kommer i morgen, dere kan spørre fram til klokken tolv:)

 • 12  En lilla øyenskygge fra everyday minerals og mac creme d` nude på leppene. Løsvipper fra ebay, og øredobber fra cubus:)

 • 19


  Før bilde  Definerer brynene først  Så high tech lighter for at øyenskyggen skal holde bedre. Jeg bruker platina fra MUS.  Så la jeg lys skygge over hele øyenlokket. Deretter tok jeg en mørk skygge å la den slik. Så slik ser den altså ut når jeg har lagt den på men ikke duset den ut.  Slik ser den ut når den er duset ut. Og her har jeg påført dipliner også.  Litt mørk skygge under øynene,mascara og rød leppestift:)

  Fotograf: EIvind Hansen
  http://hansenphotography.blogg.no/

  Modell: Silja

  Make-up: Meg

 • 8

  Tusen takk til superdyktige Eivind Hansen som tok bildene! Sjekk ut bloggen hans her
  Og takk til nydelige Eimile som satt modell for meg:)

  Ble ikke en video denne gangen, men jeg lover at det kommer:)


  Før bilde av Eimile  Først påførte jeg concealer under øynene. Så påførte jeg high tech lighter på øyenlokket for å få sminken til å sitte bedre. Deretter påførte jeg en øyenskygge fra MUS som heter pahora eller noe? Er den som er på bildet, tror ikke de selger den lengere..  Slik ser øyenskyggen ut på. Nydelig. Her har jeg også definert brynene.  Nå har jeg påført dipliner langs vippekanten, og holder på å lage leopardmønsteret.

  Så har jeg fylt inn i leopardmønsteret med en litt mørkere øyenskygge. In the zoo fra everyday minerals.  Litt rød leppestift på så var hun klar :)

  Fotograf: Eivind Hansen
  http://hansenphotography.blogg.no/

  Modell:  Eimile

  Make-up: Meg

 • 9

  Mange spørr meg om en leppestift som er nude, ikke for hard, som holder, som fukter, og som rett og slett er kjempebra. Jeg har lagt min elsk på creme d` nude fra mac.
  (litt dårlig fokus, og  litt arr på handa. slik er det med en liten kattunge under taket som  kun vil leke og rase)  Denne fukter leppene, gir en kjempegod og fin farge, og lukter i tillegg godt. Ingenting negativt å si om denne, uten tvil min favoritt! Men som dere ser på bildet er det dårlig deal å bruke denne på vinteren. Isåfall må leppene være igjennomfuktet, og jeg er ikke en av de flinkeste til å smøre inn leppene mine når det er kaldt.

 • 10

  (bilde:lindas sminkblogg)

  Fra i dag, 1.desember har du mulighet til å kjøpe en lipgloss hos make-up store som project playground har utviklet i samarbeid med make-up store.

  Project playground fokuserer på at alle barn har rett til å leke, og lære av hverandre igjennom lek. De fokuserer på å motivere barn å gi de framtidshåp, stimulasjon, og inspirasjon, og gi de motivasjon til å ville bry seg om framtiden. De mener at igjennom lek og aktiviteter, vil en betydelig del av barnekriminaliteten som er veldig vanlig i Sør-Afrika, synke.


  (bilde:lindas sminkblogg)

  Make-up store har hvert år et veldedighetsprosjekt, og årets er da støtte til project playground.
  Hele verdien av salgsprisen går til project playground sitt arbeid for barn og unge i Sør-Afrika.

  En perfekt julegave!


  (bilde:project playground)

  Hvis du vil lese mer om prosjektet, gå inn på http://www.project-playground.org/