Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

7

i tillegg til å jobbe fra tidlig på morgnen til sent på kvelden har jeg alt for mange jern i ilden. Organiserer mye spennende på jobb, sminker til shoots, planlegger sminkinger og setter opp avtaler, pusser opp hjemme å ja.. sukk!  
Begynner å bli temmelig sliten nå ja, men det er som oftest bare travle perioder også går det over. Et nytt design er på vei forresten, jeg har akkurat fått sett det ferdige resultatet på mail og det er kjempefint! Gleder meg så utrolig mye til å få det på plass å se om det fungerer for meg :)

Her er meg i action og et bilde av det ferdige resultatet fra en fotoshoot jeg sminket til nylig:) Kult?


 Uansett, jeg skal virkelig prøve å være litt flinkere å blogge framover. og jeg leser alle kommentarene selv om jeg ikke svarer på alle!

 • 3

  Å matche leppefarge til øyenskygge er ikke alltid like lett, og i noen tilfeller må man bare prøve seg fram å se hva som ser best ut. Det finnes noen retningslinjer, men det er ikke alltid de stemmer. Det sies at dersom det er fokus på øynene skal leppene duses ned, og omvendt, men å ha sotede øyne sammen med en rød leppestift ser mange ganger kjempefint ut uten at det blir for mye. 


  Hvem sa at less is more? More is more! Gjør man det riktig fungerer røde lepper og markerte øyne som hånd i hanske. 

   

  Det sies også at kobberfarger passer fint til grønn. Så jeg prøvde en kobberfarge på leppene til min grønne øyenskygge her om dagen, og som dere ser på bildet så fungerte det ikke helt optimalt. 

  Det stemmer bra at kobberfarger gjør seg kjempeflott med grønnfarger, men en bærfarget leppestift fungerte enda bedre! Det handler kun om å prøve seg fram å se. 
  Så, grønn øyenskygge og bringebærlepper ble min make-up i dag :)

   

 • 59

  For noen dager siden mottok jeg en mail. Igjennom bloggen får jeg tilbud om mange forskjellige samarbeid, og sier ikke ja til en brøkdel engang. Noen jeg samarbeider fast med er brun og blid og pilus, som framstår som seriøse aktører med et godt rykte, og gode produkter som jeg er fornøyd med. 

  Mailen var som følger;

  Hei Michelle! Jeg sender deg en melding fordi jeg har fulgt med på bloggen din, og synes du er veldig flink og gjør en veldig bra jobb!  Jeg kommer til Tromsø i morgen i forbindelse med en forretningsvirksomhet som jeg har startet med, og i den forbindelse ser jeg etter dyktige og positive samarbeidspartnere. Jeg lurer derfor på om du og evt kjæresten din har lyst til å være med på en uforpliktende presentasjon av denne forretningsmuligheten i morgen kl 17 på Bryggen hotell i Tromsø? Mvh ......... 
   
  Siden dette var en kvinne som en bekjent av meg kjente, så tok jeg kontakt og ringte henne. Jeg er ofte veldig direkte i spørsmålene, og selv om det var mye gull og grønne skoger rundt dette prosjektet og denne forretningsmuligheten, fikk jeg etter mye snakk vite navnet på selskapet.  Etter så mye skryt om noe man aldri har hørt om før, blir man nysgjerrig, og jeg spurte selvfølgelig mange spørsmål. Nu Skin er et firma som selger hudpleieprodukter, kroppspleie og helsekost. Selv om jeg fra start hadde bestemt meg for at jeg ikke ville inngå noen samarbeid av denne typen, var det mye skryt inne i samtalen, og en del overdrivelser spørr du meg. Omsider fikk jeg avsluttet samtalen.
  Deretter kunne jeg begynne å forske litt på egenhånd. 

  Nå skal jeg forklare litt om hva jeg har funnet ut om Nu Skin i tilfelle noen andre av dere får et tilbud om denne "fantastiske" måten å jobbe på.  Kvinnen som sendte meg mail var ikke personen som startet med denne forretningsmuligheten, hun har akkurat startet som selger og vil bygge sitt eget nettverk av arbeidsmaur som jobber under henne, slik at hun kan tjene penger på andres jobb. Ikke vondt ment, negativt eller dømmende, for alle har hver sin smak når det kommer til arbeidsmoral og hvordan man vil tjene penger.

  I 1991 ble Nu Skin etterforsket i hele 9 amerikanske delstater for sin markedsføring og ble i Michigan anklaget for å drive med pyramidespill. Pyramidespill er en forretningsmodell som består av å få flere personer inn i systemet og få mennesker til å jobbe under hverandre. Prinsippet er knyttet til verving av flere deltakere, der hver deltaker må betale en inngangsbillett for å kunne delta i spillet og personen som verver den nye deltakeren blir belønnet med en prosentandel av det innbetalte beløpet. La oss si at Siri betaler 100 kr for å få lov å selge Nu Skin produkter etter at Kari har overtalt henne. Kari får da 10% av det Siri har betalt, altså 10 kr, og videre vil Kari fortsette å få 10% av det Siri tjener. Kari vil da altså tjene penger på at Siri tjener penger. Rett og slett.

  Nu Skin fikk allefall panikk etter anklagelsene, for selv om selskapet hevder og ikke være et pyramidespill viser de forretningsmodeller på hjemmesiden sin som sier noe helt annet. Nu skin lanserte derfor en regel om at selgerene kunne få tilbake 90% av beløpet på produktet sitt dersom de ikke fikk solgt det. Dette skjedde samtidig som selskapet ble tatt opp i direktesalgsforbundet i Norge og denne refusjonsregelen var også forbundets anbefaling. Disse endringene gjorde at anklagene mot selskapet Nu Skin måtte droppes. I 1993, to år senere ble Nu Skin pålagt av amerikanske forbrukermyndigheter å stoppe villedende informasjon om inntektsmuligheter for Nu Skins selgere. Dette har ikke endret seg, for det Kari sa for å overbevise Siri om å bli med i denne jævla karusellen sier hun enda. De lover en god inntektsmulighet på siden av din faste jobb, og man kan bli så riiiik så riiik av å holde på med dette. 

  Bullshit.

  Jeg har aldri tatt så feil, og samtidig så rett. For pyramidespillet fungerer. Dronningbien som i Norge er en mann sitter på en god inntekt på rundt 20 millioner i året, mens alle arbeidsbiene hans jobber for harde livet. Man kan jo lure på hva som skjer med de som havner nederst i systemet.

  Historien fortsetter med at Nu Skin i 1997 ble bøtelagt for at de ikke kunne bevise påstander om enkelte av produktenes effekt. For måten de framstiller produktene på høres det ut som de har et tett samarbeid med Jack Sparrow og har funnet "the fountain of youth" som er superhemmelig og superbra. Løp og kjøp dere.. 
  De kan love gull og grønne skoger for min del, men kartlegging av selskapet viser at bare 1 av 1000 selgere for Nu Skin tjener penger dersom pålagte produktkjøp er trukket fra. Dette har igjen gjort at Nu Skin er under forbrukermyndighetenes lupe. Selskapet har likevel valgt å være åpen om sin forretningsmodell og publiserer statistikk over omsetning og provisjon på sin hjemmeside. 

   
  Nuskin demonstrerer før og etter. Eventuelt bare litt for mye photoshop. 

  I fjor skrev vg en artikkel angående en hendelse som skjedde med brannskadde Lars som ble behandlet av en sykepleier som jobbet for Nu Skin samtidig som hun var kommunalt ansatt. Lars fikk andre og tredjegrads forbrenning på hele kroppen, da huset hans brant ned til grunnen. Han var livstruende skadet, lå 8 dager i koma og har transplantert hud til ryggen. Under sykehusoppholdet trengte Lars hjelp til å få smurt kremene på ryggen. Lars forteller om en episode: "- Jeg lå på magen og ventet på å bli smurt. Da sa sykepleieren at hun hadde en mye bedre salve som jeg kunne prøve hvis jeg ville. Jeg hadde åpne sår på dette tidspunktet, forteller han." Salven som sykepleieren anbefalte var fra Nu Skin.

  Etter at sykepleieren hadde smurt han inn viste hun ham hvordan han kunne kjøpe salven på nett. Hun gikk inn på sin medlemsside via Lars sin laptop og fortalte om kremene. Hun spilte også av en reklamevideo og viste hvordan man kunne legge salven opp i den elektroniske handlevognen og kjøpe den. Etter å lese på produktbeskrivelsen kunne man se at salven var egnet for tørre føtter, ikke brannskader. 

  Jeg føler at dette sier veldig mye om selskapet. Jeg har jobbet med provisjonsalg selv. Det var en liten periode på 5 dager jeg prøvde meg som telefonselger, og fant fort ut at dette ikke var noe for meg. Med lav timeslønn og høy provisjon er det muligheter for å tjene MYE, og noen selgere sier nesten hva som helst for å få folk til å kjøpe. Det er få selgere som fokuserer på å få faste kunder som er fornøyd med produktene og vil fortsette å kjøpe disse, selv om dette er den lureste og smarteste inntekstmåten. Noen blir så desperat etter å bygge eget nettverk og tjene mer og mer at de sier nesten hva som helst til hvem som helst for å få folk til å kjøpe produkter. Dette skaper ikke bare ødelagt tillit til selgeren, men også misnøye med produktet, og kunden føler seg selvfølgelig lurt når det han får er noe helt annet enn det han har blitt lovet. 

  Det er mye merkelig med selskapet, selv om det ser ut til å fungere for de som liker å selge. En tannkrem på siden koster litt over 100-lappen og jeg har ingen tro på at den fungerer såååå mye bedre enn min ordinære, gode og gamle solidox. Nu Skin hevder de har funnet ungdomskilden, og at kremene deres er genbasert og kan påvirke genene våre? Dette har jeg absolutt ingen tro på.. Har de også da en shampoo som kan gjøre at jeg blir permanent blondine? Tror ikke det. De sier de har funnet kilden til ungdommelighet men det pekes ikke på en spesiell ingrediens eller et planteekstrakt. De lokker med årlige salg på 1.3 milliarder dollar, og at selgere har oppnådd resultater i 25 år. 

  Nettsiden gronnhverdag.no som tilbyr testing og vurdering av kosmetikk og hudpleieprodukter har forsøkt å få kontakt med Nu Skin flere ganger for å vurdere produktene deres men uten hell.. Det sier igrunn sitt.

 • 11  Da har jeg fått meg ny tattovering og jeg er strålende fornøyd!


  Work in progress 


  Groprosess

   


  Ferdig!

   

  Hva synes dere?

 • 12
  Ny vri på hverdagsminken med fokus på lepper istedetfor på øyne. Veldig uvant for meg, men hva synes dere? 
  Har så lyst på noe nytt, en ny hverdagslook som ser fresh og bra ut, men samtidig ikke så veldig mye øyensminke.  Tar gjerne imot tips:)

 • 1

  Ting begynner å komme seg i leiligheten og jeg begynner endelig å få tid til å blogge mer å slappe av. Jeg har også funnet laderen til kameraet mitt som står å ladder akkurat nå! Så kommer noen sminkebilder litt senere. Fikk en kommentar om jeg kunne lage en julegaveliste med tips til en gutt! Å selvfølgelig kan jeg det, jeg har mange ideer:)  Skal faktisk gjøre det med en gang! :)  Jeg har det så utrolig fantastisk for tiden, elsker den nye leiligheten og elsker alle jobbene mine. Lille buster begynner å bli stor hund og mer og mer lydig for hver dag som går. Livet er fantastisk akkurat nå! :) Blir så utrolig bra å få kameraet tilbake i funksjonen, for bloggen har blitt så utrolig nedprioritert i det siste. Setter stor pris på kommentarer og tips på hva dere vil at jeg skal blogge om, dere gir meg utrolig stor lyst til å blogge!:)  Litt bilder må til, ellers blir det jo så kjedelig for dere med så mye tekst! Haha! 
  Extensionsene er fra <3 pilus <3 forresten :D 

 • 4

  Etter noen lange dager er vi endelig innflyttet. Nå er det bare småting som gjenstår, som å pakke inn klær i skapet, og tømme noen små esker. Og selvfølgelig å møblere ordentlig.. 

  Her er noen bilder fra kjøkkenet, tatt med mobilkamera siden jeg ikke har funnet laderen til speilrefleksen i flyttekaoset enda


  Og idag har jeg bakt kaker som kjæresten skal ta med seg på jobb i morgen, siden de har en slags tradisjon på at den som har bursdag tar med kaker.. Jaja, jeg fikser!

  Bløtkake med kirsebærfyll, sjokoladekake med daim, eplekake og kanelboller. Og honninglasserte epler i ovnen til topping av eplekaka. Yummi:)

  Jeg holder også på å male trappa, fordi nedslitt trefarge er ikke min favorittfarge akkurat, så den blir hvit... Litt etter litt..

   

  Så, det har jeg gjort i dag!