Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

14

Blondine, brunette eller rødtopp? Slik legger du make-up som passer til DIN hårfarge!


Blondiner:
- Du kler bruntoner, nøytrale gråtoner og gjerne burgunder - og lillafarger dersom du skal noe spesielt.
- Sukkertøyfarger som lys rosa, fersken og aprikos er nydelig til blondiner, særlig på lepper og kinn.
- Det finnes knapt noe mer vakkert enn en blondine med rød munn og et par falske vipper
- Vær litt forsiktig med de aller mørkeste fargene, særlig hvis du er veldig lys. Mørke farger krever et visst håndlag for å få til, enten det gjelder lepper eller øyne. Lyse toner eller farger i mellomsjiktet er enklere å legge og skaper ikke for mye kontrast i ansiktet.
- Hvis du er ekte, nordisk blondine har du sannsynligvis lyse vipper og bryn. Får du dem profesjonelt farget sparer du tid foran speilet.
- Unngå å sminke brynene dine sorte, velg heller mellombrune til mørkebryne nyanser. Jo mørkere farge, desto skarpere blir kontrasten mot huden - og desto mer prikkfrie må brynene være. Og du vil vel ikke ende opp med å se ut som kleopatra fra oldtidens egypt, vell?

 Brunetter:
- Du kler sjokoladebrune toner og duse lilla - og grønnfarger. 
- De fleste brunetter kler sterke farger, og du kan komme unna med nesten alt! Du kan ha sotede øyne med knallsort den ene dagen, og plutselig neste dag kan du kjøre på med røde lepper
- Pass på at foundationen matcher hudtonen din. Rosa undertone er ofte helt feil på brunetter
- Jo mørkere du er i huden, desto større blir kontrasten til lyse farger.  Bruk hvitt med måte, særlig skimmrende kritthvitt, som er en ganske vanlig highlightfarge. For å være på den sikre siden kan du styre helt unna hvitt å heller gå for champagnefarger - de ser mer naturlig ut (dette gjelder forsåvidt også i klesveien) 
--> Du skal ikke følge disse tipsene slavisk. Jeg bruker for eksempel helt hvit øyenskygge under øyenbrynene, men med måte, for guds skyld. Dette for å skape en bevisst kontrast. Tar du for mye stjeler det hvite all oppmerksomheten, uansett hvor du har det.
- Har du mørke bryn, synes de ekstra godt hvis du ikke er flink til å nappe. Ta en ekstra titt i speilet et par ganger i uka for å være på den sikre siden.

 Rødtopper:
- Du kler brunt, gull, lilla og burgundertoner.
- Røde lepper er utrolig fint på rødtopper!
- Unngå for mye sort. Er huden lys, oppleves ofte svart mascara og eyeliner som hardt, fordi kontrasten blir så stor.  Gå heller for bruntoner, det ser mer naturlig ut.
- Har du rosatoner i huden, bør du prøve foundation som ikke har så mye rosa i seg, for da risikerer du å forsterke fargen. 
- Solpudder gir ansiktet definisjon og glød, men vær forsiktig med mengden og velg farge uten for mye orange i.
- Bruk en lett foundation slik at du ikke dekker over fregnene. Da vil de se grå ut, og det er ikke pent. However, SKAL du dekke over de, bruk lang tid med dekkproduktene og vær nøye.

 • 3

   

  Har du:

  Tørr hud
  Velg en foundation som tilfører fuktighet, og som ikke inneholder så mye pudder

  Fet hud
  Velg en foundation med matt finish som ikke inneholder oljer

  Kombinasjonshud
  Velg en foundation som ikke inneholder oljer og som samtidig tilfører fukt

  Sensitiv hud
  Velg en foundation som er allergitestet og som inneholder verken parfyme eller olje

  Moden hud
  Velg en foundation som også inneholder anti-aldringshudpleie

  Ps! Fargen testes best på kjevebeinet og burde være en halv tone lysere enn din egen hudtone. Be gjerne om å låne et håndspeil å sjekk hvordan fargen ser ut i dagslys

 • 1

  http://fredrikstave.blogspot.com/

  Bloggen til en gutt som startet med å bekjempe rykter ved å skrive sannheten i bloggen sin, som utviklet seg til å bli hans fortelling om livet, det han gikk igjennom, og det han følte. En historie som rørte meg helt sinnsykt mye. Jeg tror faktisk også at denne gutten blogget FØR regine stokke, som spredde historien sin på samme måte, og rørte ved like mange hjerter.

  Etter å ha lest første innlegg i bloggen hans, blir du tatt med storm med en gang. Du vil lese videre, og du klarer ikke stoppe. Det gjør ikke tårene heller. Jeg ble så ufattelig rørt av denne gutten, som så åpent forteller om hvordan det er å leve med en sykdom som den han har, og hvordan det er å leve med et håp om å komme seg igjennom dagen. Jeg blir helt sikkert å kjøpe boka. Jeg er så glad denne gutten valgte å blogge, og synes flere bør gjøre det samme. For i vårt samfunn i dag finnes det alt for mange mennesker, spesielt ungdommer som tar så lett på livet. Tankeløse ungdommer som tror livet er en lek, og at "legene kan gjøre alt nå til dags" bør ta en tur innom bloggen. Det verste var: Enn hvis det var min bror? Min kjæreste? Min sønn? Hvordan ville du følt deg? Ville du forstått bedre da?

  Ta en tur innom bloggen hans. Spre linken. Bry deg. Les igjennom det han har skrevet. Reflekter.

   

 • 2


  En super blusher som jeg bruker hver dag. Multicolour fra gosh i forskjellige rosatoner som gir en fin glød til huden. Liker denne veldig godt, og anbefaler den på det sterkeste. Den gir akkurat passe mye farge :)

 • 6

  Her henter jeg inn viktige innlegg og meniger jeg er enig i fra andre blogger. Og mine egne, såklart.
  Det første innlegget kobler litt opp med innlegget mitt "anonym" bare i litt mer ekstrem grad. Det første innlegget er hentet fra bloggen til VOE.

   

  Dette var en av kommentarene jeg fikk da jeg skrev at jeg skulle til Malawi med Plan Norge.

  Hva synes dere? Noen bør seriøst gå i seg selv og tenke over hva som feiler dem. Hva er det egentlig som kan drive noen til å bruke så mye av tiden sin til å baksnakke og skrive så stygge ting om andre?

  Her er en annen kommentar jeg fikk for en stund siden. Personen(e) som skrev denne kommentaren hadde i tillegg vært så feig(e) at de hadde logget seg på med en annen persons blogg.no-konto, slik at det så ut som om kommentaren kom fra denne personen:

  "Fy faen nå er jeg så dritt lei av deg Voe, jeg kjønner meg faen ikke på deg, du trur du virkerlig er noe, noe som du ikke er. Du trur du faen er kjendis osv bare fordi du er øverst på topplista å fordi du liksom har kommet på tv. Jeg spyr hver gang jeg ser det stygge tryne ditt på tv-en å i blader der du ikke en gang hører hjemme i. Jeg er så lei å så irritert fordi du trur du faen er best på jord, å du liksom skulle dra til afrika å møte liksom fadder barnet ditt der stakkers dem når du dro med deg alle de teknologikse tingene bort ditt, da skryter du hvor perfekt det dritt livet ditt er. Neste gang du drar dit så skal du faen bare få lov til å bli der uten noen teknologi eller sminke eller noe som helst bare så vidt klær. Jeg håper du virkeli en eller annen gang kjønner selv at ditt liv er faen ikke noe bedre enn andre sine liv du skryter å plager andre med å si " å jeg er bare en normal person blah blah bla " du er faen ikke normal du er bare enn selvopptatt dritt unge som trur du er noe ! ! håper du snart kan innrømme at du er lik som alle andre normale personer fordi du er faen ikke noe normal ikke en gang mellom beina ! !

  IP-adresse: 88.90.113.180

  Behøver jeg egentlig forsvare meg mot sånn dritt?

  Hva ønsker slike personer egentlig å oppnå med å mobbe og ødelegge for andre? Forstår de egentlig hva de gjør? Selv om jeg får utrolig mange flere positive kommentarer enn negative, så blir jeg lei meg når jeg leser slike ting. Da tenker jeg: Hva med de som får nesten bare dritt hver eneste dag? Hva gjør dette med dem?

  Jeg får mange brev fra jenter som blir mobbet og frosset ut på de verst tenkelige måter og som føler at livet ikke er noe verdt. Som får slengt dritt etter seg og blir truet på skolen hver dag. Hvordan kan noen ha hjerte til å gjøre noe sånt? Hva er det mobberne prøver å oppnå? Mobbing er rett og slett det verste jeg vet! Til dere som selv vet at dere har vært med på å såre eller plage andre; tenk dere om! Hva hvis det var dere selv som opplevde dette? Hvis dere ikke har noe bra å si- så hold kjeft.

  Til dere andre: Folk som slenger dritt, er personer uten selvtillit, eller rett og slett umodne unger med manglende sosiale evner. Egentlig er det litt synd på dem. Tenk å måtte snakke dritt til andre, for å kunne føle seg bedre selv. Hev dere over dem, stå på! Gi positive kommentarer til vennene deres og andre dere synes fortjener det. Dere er fantastiske!

  En ting vi ihvertfall kan gjøre, er å ta et klart standpunkt imot mobbing. Gjør dette her: http://mobbing.dubestemmer.no/#/dittvalg

  Hva mener du om mobbing?