Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

18

 • 7

  Ekstremsminke! Syntes jeg så skummel ut.. haha.. 




 • 6








 • 7

  Leppene er et veldig følsomt område. Det sies at kvinner med mye østrogen (kvinnens kjønnshormon) har større øyne og fyldigere lepper, og at menn tiltrekkes av fyldige lepper fordi de er en biologisk indikator på kvinnens helse og fruktbarhet. Leppene kan utrykke følelser uten at vi sier et eneste ord. De kan forandre ansiktsformen vår lynraskt, fra et smil til en barsk tone eller trutmunn. Legger du på farge, gir de tydelige signaler. 

  Nå, fra historien og litt fakta, over til litt mer relevant informasjon :)

  Leppeblyanten tegner du opp leppene med, så pass på at blyanten er passe myk slik at den ikke drar i huden på leppene og at fargen glir lett. En god lipliner kjennetegnes ved at den er passe myk og glir lett på leppene. En god leppestift tørker ikke ut leppene, har god farge og sitter lenge. Bruker du en leppepensel når du påfører leppestift, får du en jevnere farge og fargen havner der den skal.



  Det finnes ulike produkter med farge til leppene. Foruten leppestift finnes det også leppomade, leppekrem, gloss og gelè. Leppestiftene kommer i blanke, halvmatte og matte varianter. De har ulik mengde pigmenter og er mer eller mindre transparerte. Du kan også få kjøpt såkalte duo-produkter. De består av enten en primer/leppestift eller leppestift/gloss som skal fiksere leppestiften, klargjøre, forstørre og gjøre at både farge og glans sitter lengere. Ønsker du en mer ekstrem effekt kan du bruke et leppeprodukt som får leppene til å svulme (lip-plumper). Det kan gi en prikkende følelse i leppene, men gir seg etter hvert. Effekten varer så lenge glossen er på. Noen leverandører påstår at deres produkt skal gi større lepper på sikt. Dette er enda ikke dokumentert skikkelig, så vær skeptisk. 
  Du kan også bruke egne leppekremer som skal brukes daglig for å mykgjøre og beskytte leppene, eller en primer (underlagskrem) som er spesielt beregnet på munnen og området rundt.  
  Det finnes en mengde merker av ulik kvalitet på markedet. Vurder hva som er viktigst for deg. Er det en spesiell farge du er ute etter, skal den sitte ekstra godt eller tilføre leppene fuktighet?  Det lønner seg å investere i et godt produkt, med leppestifter som med alt annet! 



   Skal du legge all vekt på leppene er det viktig å være ekstra nøye med huden rundt. Bruk foundation eller concealer som fjerner alle røde merker og ujevnheter. Leppene må være myke for påføring av leppestift. Bruk eventuelt en mild peeling for å få bort det tørre (f.eks sukker og olivenolje gjør en super hjemmelaget leppeskrubb) Bruk en god leppomade etterpå. På svært tørre lepper vil fargen legge seg ujevnt og gjerne bli ekstra sterk på de tørre partiene. Ha alltid en liten barnetannbørste tilgjengelig på badet, den kan du forsiktig massere leppene dine med. Ha gjerne en liten klatt honning på først, da blir leppene myke, og påføringen blir lettere og mer jevn.  
  Det handler mye om underlaget jenter:)

  Tips og triks 
  - Bruk alltid en liplinerfarge som matcher fargen på leppestiften
  - Ønsker du å forstørre leppene, tegn kun på leppenes høyeste kontur, da vil du få maksimal fylde uten å skape klovnemunn
  - Unngå å legge mørk leppeblyant og lys leppestift. Vi vil ikke se ut som eks-kjæresten til eminem.
  - Ønsker du at leppene dine skal synes mer, bruk gloss! Blanke lepper vil alltid være mer synlige enn matte.
  .  

  Ønsker du å korrigere leppene dine, trenger du en god leppeblyant (lipliner). Tegn først opp leppekonturen med en lioliner som ar en farge så nært opp til leppestiften som mulig. Poenget er ikke å oppnå en mørk kant, men å definere leppefasongen og hindre at leppestiften glir utover. Det er viktig at du bruker en spiss blyant når du skal streke opp leppenekonturen. Da får du et jevnt og fint resultat. Fyll gjerne hele leppen med lipliner, det gir ekstra fyldig og holdbar farge. Du kan bruke en leppestift etterpå for å jevne ut linjene. Da får leppene en fin fasong uten den markerte kanten.  

  Vanlige feil 
  - For mørk lipliner. Munnen vil se kunstig og opptegnet ut. IKKE PENT!
  - Liplineren er tegnet opp for langt utenfor, spesielt på underleppen og mot munnvikene. Dette får munnen til å se sur ut.  
  - Munnvikene er ikke tegnet opp og fylt inn med farge.
  - Amorbuen er for spiss.
  - Den naturlige leppekanten er dekket med foundation. Munnen minster sin naturlige form.
  - Leppestift på tennene. Putt fingeren i munnen da vil all overskuddsfarge feste seg der istedetfor på tennene. 
  - For mørk farge til tynne lepper. Munnen blir forminsket og du får et litt strengt utrykk.
  - Feil farge. For et naturlig resultat bør du velge en kald eller varm fargetone som matcher huden din.

   

 • 3

  Begynner med en beskrivelse, så får vi se om det holder eller om en video også må til :) Gi tilbakemelding!



  Steg 1 - Start med å sjekke øyenformen din og finn ut hva slags vipper som passer for deg, og hvilken type vipper du vil bruke.  

  Steg 2 - Legg en tynn sort eyeliner/dipliner helt nederst ved vipperoten. Da farger du inn området hvor vipperemsen skal festes og det vil se mer naturlig ut.  

  Steg 3 - Legg et tynt lag mascara før du fester vippene. Da vil de naturlige vippene bli tykkere og gli lettere sammen med de falske. Tilpass størrelsen på den løse vipperemsen, slik at det passer øyet størrelse. Bruk en pinsett til å holde den fast med, dersom det er vanskelig med hendene.  

  Steg 4 - Ta litt vippelim på håndbaken og la kanten av vipperemsen gli over limet slik at det fester seg. Legg vipperemsen så tett inntil de naturlige vippene som mulig. Hjelp til med pinsetten/en finger slik at den fester seg godt på huden. Har du brukt et vitt vippelim venter du til limet tørker og er blankt.  

  Steg 5 - For å jevne ut linjen legger du en tynn eyeliner oppå.   

  Steg 6 - Avslutt med et lag mascara. Resultatet blir lengere og tykkere vipper med et markert utrykk, og ved å avslutte med mascara vil dine egne vipper gli lettere inn i dine egne. 

  //vakker


  Meg og Camilla på blogawards. Løsvipper!

 • 12



 • 3

  Naturlig base 
  I noen tilfeller kan det være nok å bruke concealer for å dekke enkelte ujevnheter eller skygger under øynene. En farget fuktighetskrem eller en god dagkrem med solfaktor gir i tillegg fuktighet og beskyttelse til huden. Du kan også velge å legge foundation kun til deler av ansiktet, som for eksempel i kinnene eller litt på nesen. Vær da ekstra nøyee med at fargen passer til hudtonen din. Har du svært tørr hud vil det ikke være nødvendig med pudder. Er huden derimot blank eller har blanke partier, pudrer du kun på de aktuelle områdene.

  Festbase
  Til fest kan du godt legge en foundation som er mer dekkende. Legg på en primer for ekstra effekt og hold. Da er det som regel unødvendig med en egen fuktighetskrem under siden primer og foundation gir nok fuktighet. Har du derimot svært tørr hud må du gå for en fuktighetskrem i tillegg. 
  Til fest er også belysningen dempet og "tåler" mer makeup. Bruk to farger, så kan du benytte den mørkeste til å skyggelegge områder, for eksempel under kinnbeina og i tinningene. Bare pass på å duse fargene inn i hverandre slik at det ser naturlig ut. Det er også flott med en highlight på toppen av kinnbeina, rett under brynet og på neseryggen. Da definerer du ansiktet mer. En base med ekstra skimmereffekt gir prikken over i-en. Husk! Pass på hvis du har mye linjer i ansiktet, da vil sminken legge seg ned i disse linjene. Ikke vakkert!


   

  Sjekk først hudtonen din og finn ut om du har en gyllen gul eller rosa undertone. Synes du det er vanskelig å se kan det være hjelpsomt å sjekke huden på underarmen. Her vil den varme eller kalde undertonen være mer fremtredende.  

  Prøv foundationen på et lite testområde først. Halsen er en fin plass, eller haken. Har du valgt feil farge vil fargen legge seg utpå huden istedetfor å gli inn i huden. 
   
  Transparert pudder i et lett lag over hele ansiktet etterfulgt av litt rouge i samme tone (kald eller varm) vil gi en naturlig og frisk glød til huden. Transparert pudder passer alle, og er perfekt hvis du sliter med å finne akkurat din farge.  

 • 10

  Evnen til å skape konturer i et ansikt er en utrolig god teknikk! Det er også den eldste teknikken innen make-up. For å skape konturer i et ansikt kan du endre, forsterke, skjule eller definere et helt ansikt. Dette er avansert og krever masse trening.

  Noen grunner til at vi skyggelegger;  
  ● Fremheve kinnbeina 
  ● Dempe en stor eller bred nese 
  ● Skape fyldigere lepper
  ● Definere kinnbeina
  ● Løfte tungthengende øyenlokk
  ● Gjemme en begynnende vike i hårfestet
  ● Forminske en bred panne
  ● Forstørre eller forminske øynene
  ● Skjule dobbelthake
  ● Korrigere ansiktsformen

  Til å skyggelegge ansiktet kan du bruke en matt hudtonet rouge eller en krembasert foundation i to til tre toner mørkere nyanse enn din egen hudtone. Bruk aldri skimmerprodukter til skyggelegging, da vil skimmeret reflektere lyset og området fremheves istedetfor å dempes. Se alltid på arbeidet ditt i det lyset det skal vises i, og bygg opp lys, skygge og farge om nødvendig.   

   

  //vakker





   

 • 6



 • 14

  Hei alle! I det siste har jeg vært skikkelig opptatt, på hele 3 steder. På jobben min på mix, på brudesminking, og i dag på make-up store! Det var en slags prøvedag, eller utplassering, og en utrolig flott opplevelse. Jeg fikk gi to nydelige jenter sminkekurs før døgnvillfestivalen, og bli kjent med butikken og produktene, selv om jeg har mye av det fra før av. I går var vi på døgnvill, og i morgen når jeg er ferdig på jobb skal vi også en tur. Var utrolig kult å se pendulum live, de lagde sinnsykt bra liv og fikk publikum med seg mer enn de andre artistene, etter min mening.  
  Her er make-upen jeg hadde på jobb i dag, forresten!