Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

14

Å gi lys til ansiktet er en teknikk som gir liv til sminken og ansiktet. Det er en av de mest effektive metodene som finnes for å gjøre en vanlig make-up strålende og vakker! Denne teknikken kan brukes på ale hudtyper. Huden har alltid områder som skal skinne og ikke skinne. Når vi snakker om å lyssette et ansikt betyr det at man skal fremheve enkelte områder og gi en ekstra glød til ansiktet. For eksempel kinnbeina, innerst i kroken av øynene og på brynsbenet. 

Til lyd hud passer det best med off-white eller eggeskallfarge. Gull vil gjerne bli for gul til hudtonen. Har du en medium hudfarge vil myke gull- og rosatoner egne seg best. Ikke bronsefarge, denne blir for orange mot huden. Til en mørk hudtone vil gyllen bronse eller en ren bronsefarge fungere best. Bruk aldri hvitt eller frostede farger. Til en svært mørk hudtone kan du bruke burgunderbronset farge, mørk skinnende sjokoladefarge eller mørk bronse. 

Aldri lyssett: 
■ Områder med svært uren hud eller kviser
■ Områder med tydelige linjer rundt øynene og munnen
■ Tungthengende øyenlokk
■ Hudområder som er svært fete
■ Under øynene

//vakker

 • 5

  Her kommer forklaringer på forskjellige foundations og hva de er. Kanskje du finner den typen som passer best for deg? Etterfulgt av mine foundationsanbefalinger, dersom du ønsker en dekkende flytende foundation. 

  ♥Farget dagkrem, tinted moisturizer  
  Dette er den letteste og minst dekkende av alle foundationer, og gir et naturlig resultat. Det ligger veldig i ordet, farget dagkrem. Denne er super på sommeren hvis du vil se litt fresh ut eller bare ha litt jevnere hud eller for deg som ikke liker å bruke så mye sminke.  

  Flytende foundation, liquid foundation 
  Dette er den mest vanlige foundation. Den finnes til de fleste hudtyper, med og uten fett eller olje. I forhold til en farget dagkrem dekker den mye mer, men dekkevne varierer veldig etter merke og konsistens (tykk, tynn). Konsistensen har også mye å si på hvordan foundationen er å jobbe ut i huden. Er den for tykk kan det bli vanskelig å jobbe den inn på tørr hud uten å få flekker, f.eks. 

  Kremfoundation, creme foundation 
  Denne typen er den som er best egnet til tørr hud, men blir noe lettere å jobbe med dersom man bruker en fuktet svamp. Har du spesielt tørr hud er dette et must, for ellers kan resultatet bli tykt og ujevnt. Jeg anbefaler å bruke en fuktighetskrem under alle typer foundations dersom du har tørr hud eller tørre hudområder, og la det trekke godt inn i huden før du påfører foundation. 

  Stick Foundation 
  Dette er en meget godt dekkende foundation og concealer i ett. Den gir et dekkende resultat dersom du påfører den ordentlig og du har mye du skal dekke over. Resultatet blir best på normal til fet hud. 
   
  Mousse foundation 
  Dette er som en creme foundation som er pisket. Den gir et godt, dekkende og naturlig resultat. Slike produkter trekker godt inn i huden og egner seg bra til litt eldre hud ettersom den luftige konsistensen ikke legger seg i linjene i huden. 

  ♥Krempudder kompakt, creme to powder compact 
  Denne typen foundation er enkel å bruke, siden teksturen tørker som et pudder. Den egner seg til normal til fet hud og konsistensen og dekkevnen varierer etter hvilket merke man velger. Kompaktpudder gir mindre "blank" hud.  

  ♥Spray foundation, airware-airbrush foundation 
  Denne sprayes på huden og gir et glatt og perfekt resultat påført riktig. Hvis den blir liggende litt utpå huden og ser unaturlig ut, kan du avslutte med å klappe fingrene lett på huden. Da vil produktet trekke mer inn 

  ♥Mineralfoundation 
  Denne typen foundation gir et lett til meget godt dekk, alt etter hvor mange lag du legger. Den leveres i pudderform, løst eller fast og som flytende. Pudderfoundation påføres ed en kabukikost eller en annen god børste med avrundet bust. Produktet smelter inn i huden og skal ha en fuktighetsbevarende effekt.

   

 • 8

  Da starter vi dere! Takk for god tilbakemelding på det siste innlegget, jeg blir så inspirert av positive tilbakemeldinger:) Så her er den første delen av make-up for dummies kurset mitt, og den viktigste for forklaringene framover. Finn din hudtype, og kjøp produkter etter den for å få det best mulige resultatet.  

  Hva er din hudtype?

  Når du vet hvilken hudtype du har blir det lettere for deg å velge ansiktskremer, ansiktsrens, peeling og ikke minst; riktig basesminke. Finn din hudtype ved å svare på disse spørsmålene!

  1. Etter jeg har vasket ansiktet mitt føles huden min..
  a) Så stram at det gjør vondt å smile
  b) Ren, men den blir blank bare 20 minutter etterpå
  c) Helt okei
  d) Litt blank 20 minutter senere, men bare i T-sonen.

  2. Når jeg ikke bruker nattkrem, ser huden min..
  a) Ganske ru og flassete ut
  b) Oljete og fet
  c) Det samme som den så ut natten før
  d) Blank, men bare i T-sonen

  3. Porene mine i T-sonen er..
  a) Nesten usynlig, ser de ikke når jeg ser i speilet
  b) Ganske synlig når jeg står 30 cm fra speilet
  c) Bare synlig med et forstørrende speil
  d) Litt synlig i et vanlig speil

  Flest a svar: Tørr hud
  Unngå: Å være for mye i sola, det gjør bare problemet værre, overdreven bruk av kremer, og produkter som inneholder parfyme og alkohol.
  Se etter: En dagkrem som beskytter huden og gir nok fuktighet, vitamin og fuktighets masker, produkter som inneholder vitamin E, og avokado-olje.

  Flest b svar: Fet hud  
  Unngå: Alt som inneholder mye alkohol, foundation med "glossy" finish som ikke er mattende, alkoholbaserte tonere, såpe, olje baserte tonere, og unngå å ta deg i ansiktet for mye.
  Se etter: Olje frie foundation og hudprodukter, antibakterielle aromaoljer (tea tree og grapefrukt) og heller et renseskum istedetfor kremer.

  Fest c svar: Normal hud 
  Her kan du egentlig gjøre hva du vil, men vær uansett flink å unngå produkter med for mye alkoholinnhold.
  Følg huden din etter årstidene, om sommeren blir den kanskje litt fet og om vinteren kanskje litt tørr.

  Flest d svar: Kombinert hud
  Unngå: Harde produkter i T-sonen (skrub), å sove med sminke, å alkoholbaserte tonere.
  Se etter: Vitamingivende masker, nattkrem, og en god fuktighetskrem som beskytter mot sola når du er utsatt for det.

  Også tørr hud, det var ikke med i testen, for det er rimelig lett å gjenkjenne.
  Tørr hud
  Unngå: Produkter som inneholder alkohol, parfyme og plantekstrakter, hold deg unna for mye sol og bruk høy faktor.
  Se etter: Produkter som er egnet for hyperallergiske og inneholder kaolin, camomille og aloe vera. 

   
  Sleep 
  Prøv å vær uten så ser du hvorfor du virkelig trenger det. Det er ikke vakkert med mørke sirkler under øynene, og det er dessuten bare begynnelsen. 

  Water 
  Uansett om du drikker 8 glass om dagen eller vasker ansiktet ditt to ganger om dagen er vann uansett rensende og er et must for fin hud. 

  Sunscreen 
  For å unngå rynker, solbrenthet, brune flekker, og hudkreft burde du alltid beskytte huden din med en foundation eller krem med solfaktor i. 

  Don't smoke 
  Ikke tenk kun på hva dette gjør med lungene dine, men ta også hensyn til at røyking gir rynker, spesielt rundt munnen.  

  ♥Take it off 
  Sover du med sminke tetter dette igjen porene og det er kanskje det verste du kan gjøre med huden din. 

  Moisture 
  Uansett om du foretrekker en gel, en krem eller en lotion så trenger du noe fuktighetsgivende som passer din hudtype. Alt annet som er for fet eller for lite fet vil blokkere porene og du vil med ett få hudprodblemer.

   

 • 10

  Får ikke blogget før om noen dager.. Eller kanskje i kveld, jeg aner ikke. Jeg hadde selvfølgelig ikke sjekket vaktlista og til min store overraskelse så jobber jeg nesten hver dag. Men det er så verd det når jeg får lønn i morgen :) Her er en sminkelook som passer alle typer øyenfarge, nemlig orange! Jeg har forsøkt å fikse øyenfargen litt, men ikke ta det for høytidelig :p

  Sukk... har bare ca 40 brev igjen å skrive nå så er jeg i mål.. Jeg har aldri skrevet så mange adresser i hele mitt liv!

 • 15

 • 32

  Her kommer en sminkevideo hvor jeg steg for steg viser min favorittsminke, som dere ville se.

  Hva vil dere se i neste sminkevideo?