Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

0 • 4


  In

 • 1

  Det er viktig å forstå hvordan huden fungerer og hvilken hudtype du har, slik at du kan behandle din egen hud riktig og ta fatt på eventuelle hudproblemer med riktig informasjon. 
   
  Fakta om hud 
  Huden består av tre lag - overhud, lærhud, og underhud 
  Huden dekker mer enn to kvadratmeter og kan veie opptil 3 kg 
  Huden hos en gjennomsnittlig voksen person består av mer en 300 millioner hudceller


  1. Overhuden 
  Overhuden er hudens overflate.  
  Det er det området du rører ved, føler, og ser.Dette laget er ikke tykkere enn et stykke tynt papir, men det har alle de beskyttende egenskapene som er nødvendig for å holde sollys, bakterier og kulde ute.  
  Det ytterste laget av overhuden kalles stratum corneum. Stratum corneum består av ca. 20 lag flate celler. Hver celle er dekket av fuktighetsgivende stoffer som holder dem fuktige og smidige, og cellene er omgitt av spesielle lipider som holder på fuktigheten.    

  Hvilken rolle spillre overhuden?  
  Den forhindrer skader forårsaket av sollys, smuss og bakterier
  Den er med på å regulere kroppstemperaturen
  Den er med på å forhindre fukttap  2. Lærhuden
  Under overhuden ligger lærhuden, eller "den ordentlige huden".Det er dette laget som gir huden karakter og vitalitet. Her finnes kollagenet - de elastiske fibrene som gir huden spenstighet. Tenk på kollagenfibre som fjær i en madrass. En madrass uten fjær ville være skrøpelig, flat og uten støtdemping. Det samme gjelder huden din.

  Her ligger også elastinfibrene (polypeptidkjeder) som er løst sammenslyngede, elastiske fibre som gir huden evnen til å strekke seg og vende tilbake til sin opprinnelige form.Det er derfor det heter elastitet. I lærhuden finner vi også svette - og talgkjertlene som holder huden smidig og mettet på fukt.
   
  Hvilken rolle spiller lærhuden?
  Den sørger for fukt til overhuden
  Den produserer kollagen som holder huden fast
  Den produserer elastin som holder huden elastisk
  Den produserer talg som holder huden smidig og fuktig 

  3. Underhuden
  Underhuden understøtter de to andre lagene. Her finner vi et omfattende nettverk av bindevev som er omgitt av fettceller. Her finner vi også de musklene som kontrollerer ansiktsbevegelsene. Disse musklene spiller en viktig rolle, fordi de er med på å støtte opp under hudens struktur. Med tiden svekkes disse musklene, og det fører til dannelsen av de linjene og rynkene vi kjenner som utrykkslinjer.
   
  Hvilken rolle spiller underhuden?
  Den gir huden form og konturer
  Den virker som en støttepute for de ytre hudlagene
  Den forbinder huden ed det underliggende vevet og musklene

   

  De nye cellene dannes nederst i overhuden, og beveger seg langsomt oppover, hvor de etter hvert mister fuktighet og blir flatere. Den nederste delen av overhuden kalles det basale laget. Basale celer vedlikeholder overhuden ved å sørge for en konstant cellefornyelse. Huden din befinner seg i en konstant fornyelsesprosess. Nye celler dannes nederst i overhuden og beveger seg langsomt til overflaten. Her avstøtes de og erstattes av nye celler. Denne syklusen tar 2-3 uker når man er ung -og dobbelt så lang tid når man er eldre.  
  Når cellene begynner på reisen sin, er de velnærte og mettet på fukt. Etter hvert som de bevegeer seg oppover, begynner de å bli flate og tørke ut. Når de når stratum corneum, ligner de skjell. Dette laget med skjellignende celler kalles hornlaget.  
  Cellene i det basale laget inneholder også melanocytter. Disse spesielle cellene produserer stoffet melanin som gir huden farge. Melanocyttene reagerer på alle ultraviolette stråler og øker produksjonen av pigment, som gjør huden mørkere. Folk som får fregner har en genetisk kode som får melanocyttene til å produsere melanin uregelmessig - noen produserer ingen malanin når de utsettes for sollys, andre produserer mer melanin som gjør at huden blir mørkere noen steder. 

   

  Ikke overinteressert? 
  Hudcellene dine fornyes hele tiden, og noen ganger blir gamle hudceller liggende over de nye. Derfor er det viktig å bruke en skrub i ansiktet, for å få vekk disse. Har du mange gamle hudceller som ligger på huden din vil ikke du få en like stor effekt i sollys som hvis det var flere nye hudceller i det øverste laget.  
  En ansiktsmaske eller en nattkrem vil trenge inn i huden og ned i hudlagene siden den får virke. En fuktighetsmaske og/eller nattkrem er et must for deg med veldig tørr hud. 

 • 3


   

  Streiker litt på bloggen nå som vi har så nydelig vær i tromsø! Kos dere i dag, jeg skal ut å bli brun :D

 • 12

  Idag har jeg fri fra jobb og har tatt meg friheten til å leke meg litt! Vanligvis legger jeg make-upen nogenlunde likt hver dag, bare med andre farger, men i dag! Er veldig fornøyd altså! Ble superinspirert da jeg drev å lette etter inspo bilder her om dagen og slik ble resultatet:)

   


  Har såååå lyst å prøve akkurat denne make-upen i grønn, rosa eller blå! hmmm.... :)

   

 • 7

  Elsker disse! Noen som vet hvor man får kjøpt? Har hittil kun funnet på ebay! 

 • 2

   
  Escada Rockin Rio er uten tvil min favoritt ut av dette årets escadadufter, og jeg blir i skikkelig sommerstemmning av den herlige duften!  
  Uansett hvor rart det høres ut så har det mye å si at man lukter godt. Faktisk, for herlige lukter får hjernen din til å forbinde duften med noe positivt som gjør at du blir i godt humør. Denne duften minner meg om sydenturer, og jeg elsker å reise, spesielt på sol og bad ferier! Det er klart jeg blir i superhumør av denne duften da:)

   


   
  Jeg elsker å variere på parfymer, og bytter gjerne parfyme for hver årstid. I hele vinter brukte jeg britneys midnight fantasy og nå i vår har jeg brukt en av juicy sine. Nå er det denne som står for tur og jeg ELSKER den! 
   

  Forresten, jeg har hatt så utrolig mye jobb i det siste og hodet mitt har gått helt i surr, så alle som venter på solkortene får de asap! Sender i morgen eller på torsdag, promise! 

 • 4


  Sikler på slike negler nå siden mine trenger seg en oppfriskning! Må virkelig få fikset mine asap, ser ut som jeg har forsøkt å greve meg ut fra en kiste eller noe, helt grusomt! Neglene jeg fikk gjort i Tyrkia er dead and gone for lenge siden. Tommelfingerneglen falt av på jobb når jeg skulle pakke ut en eske med kofferter......Utrolig morsomt å stå der med en halv hvit tip i hånda og masse knust gelè på neglene. Jaja, man får det man betaler for og jeg betalte slettes ikke mye :P Skal få gjort det her i Tromsø snart og satser på litt bedre kvalitet:)

 • 4

  Bare været holder seg her i Tromsø skal jeg juble av glede! Blir så lykkelig bare sola er oppe og det er litt temperatur ute. Er ikke vanskelig å gjøre glad altså!


  blurrrryyyy..

  Flere som blir i superhumør av været eller? :D

 • 5

  Her er *kremt* noen av neglelakkene jeg kjøpte i tyrkia. Kan med hånda på hjertet anbefale golden rose til dere som et billig alternativ til neglelakk, og den holder helt greit. Vil faktisk påstå at kvaliteten er 10 ganger "hm kvalitet" :) man må gjerne ha to lag siden de er litt gjennomsiktige, men det gjør ingenting, for fargene er så utrolig fine og de er lett å legge! :)


   

  Elsker alle fargene!

 • 9

  Hadde ikke noe lyst til å poste dette, men så tenkte jeg "Hey,meningen er jo at dere skal lære noe av bloggen så hvorfor ikke!" 
  Jeg ble absolutt ikke fornøyd med denne looken, mye fordi hele opplegget med løsvipper fungerer, men jeg skulle holdt meg til å bruke kun sommerfargene rosa og gul. Det grå/sorte ødelegger mye synes jeg og tar fokuset fra de vakre fargene. Dessuten er sminken litt "tung" til sommer og sol. Derfor tar jeg bilder av sminken min nesten hver dag, for det er så godt å kunne se på bilder ting man kanskje ikke legger merke til i speilet.