Michelle Ailèn -
Hjem Add Kontakt

12

Nå holder jeg på med et prosjekt på skolen om sminke og hår på 1700-tallet, og da tenkte jeg at jeg kunne dele litt informasjon med dere om hvordan det var :)

Sminken de brukte i ansiktet for å dekke over arr, rynker og andre "skjønnhetsfeil" var lagt på huden i et 2 cm tykt lag. Denne blandingen var laget av egg, vann, arsenikk og bly. Når dette tørket på ansiktet, kunne de ikke røre noen muskler i ansiktet, ellers ville hele masken sprekke, så det å holde en stram maske, og ha helt hvit og "shiny" hud, var et tegn på overklasse. Ikke så overklasse var det når metallene i denne blandingen begynnte å virke på huden og kroppen, og de kunne miste hår, tenner, bli svimmel, ha vanskeligheter med å puste og hodepine. Nå lurte noen på hvorfor disse jentene ikke bare brukte noe annet i ansiktet for å dekke til, så de slapp å bli både hår og tannløs før de fylte 25 år, men det eneste alternativet var isåfall talkum, og det hadde ikke samme effekt som blandingen av arsenikk og bly..

Det var også populært med "moucher", som er en pålimt skjønnhetsflekk. Festet du denne i tinningen betydde det lidenskap.
Det startet ved at de trengte et alternativ for å dekke til arr uten å dekke hele ansiktet, og da oppdaget de at den mørke flekken stod i kontrast til den hvite huden, og synes det var vakkert. Disse flekkene ble klippet ut i sort fløyel i ulike fasonger og mønstre, som stjerner, halvmåne, eller hjerter. De festet de over leppen, i øyenkroken, eller i tinningen.

Øyenbrynene var de allerede begynt å fjerne, for her var det musepels som gjalt. De klippet ut musepels og limte det på der øyenbrynene skulle ha vært, og dette gav også en sterk konstast til hvit, perlemorshud. Alt handlet om konstraster en periode, helt til damer ville se mer friske ut. Vann og vask var et ukjent fenomen hos disse kvinnene, og de hadde ikke spesielt god hygiene. Men for å se fresh ut tok de da litt rødvin og gnidde i kinnene og på leppene.

I forbindelse med prosjektet mitt fikk jeg lov å eksprimentere litt med ei venninne i klassen, så her kommer min variant av 1700-talls kvinnen! (dårlige bilder, men de er tatt med mobilkamera) Synes det var utrolig morsomt å jobbe med ansiktsmaling som sminke, det har jeg aldri gjort før! Ble utrolig fornøyd med håret, at jeg fikk det såpass høyt. Jeg har faktisk brukt en drikkeflaske inne i håret for å få det til å stå såpass høyt. Ansiktsmalingen var litt vanskelig, men til å være første gang ble det slettes ikke verst!


Her får Kristin det høye håret
Jada, så er ikke øyenbrynene like. Men det er ikke så lett å få til med maling og pensel!
 

 • 11


  Din hudtype
  Når du vet hvilken hudtype du har blir det lettere for deg å velge ansiktskremer, ansiktsrens, peeling og ikke minst; riktig basesminke. Finn din hudtype ved å svare på disse spørsmålene!

  1. Etter jeg har vasket ansiktet mitt føles huden min..
  a) Så stram at det gjør vondt å smile
  b) Ren, men den blir blank bare 20 minutter etterpå
  c) Helt okei
  d) Litt blank 20 minutter senere, men bare i T-sonen.

  2. Når jeg ikke bruker nattkrem, ser huden min..
  a) Ganske ru og flassete ut
  b) Oljete og fet
  c) Det samme som den så ut natten før
  d) Blank, men bare i T-sonen

  3. Porene mine i T-sonen er..
  a) Nesten usynlig, ser de ikke når jeg ser i speilet
  b) Ganske synlig når jeg står 30 cm fra speilet
  c) Bare synlig med et forstørrende speil
  d) Litt synlig i et vanlig speil

  Flest a svar: Tørr hud
  Unngå: Å være for mye i sola, det gjør bare problemet værre, overdreven bruk av kremer, og produkter som inneholder parfyme og alkohol.
  Se etter: En dagkrem som beskytter huden og gir nok fuktighet, vitamin og fuktighets masker, produkter som inneholder vitamin E, og avokado-olje.

  Flest b svar: Fet hud
  Unngå: Alt som inneholder mye alkohol, foundation med "glossy" finish som ikke er mattende, alkoholbaserte tonere, såpe, olje baserte tonere, og unngå å ta deg i ansiktet for mye.
  Se etter: Olje frie foundation og hudprodukter, antibakterielle aromaoljer (tea tree og grapefrukt) og heller et renseskum istedetfor kremer.

  Fest c svar: Normal hud
  Her kan du egentlig gjøre hva du vil, men vær uansett flink å unngå produkter med for mye alkoholinnhold.
  Følg huden din etter årstidene, om sommeren blir den kanskje litt fet og om vinteren kanskje litt tørr.

  Flest d svar: Kombinert hud
  Unngå: Harde produkter i T-sonen (skrub), å sove med sminke, å alkoholbaserte tonere.
  Se etter: Vitamingivende masker, nattkrem, og en god fuktighetskrem som beskytter mot sola når du er utsatt for det.

  Også tørr hud, det var ikke med i testen, for det er rimelig lett å gjenkjenne.
  Tørr hud
  Unngå: Produkter som inneholder alkohol, parfyme og plantekstrakter, hold deg unna for mye sol og bruk høy faktor.
  Se etter: Produkter som er egnet for hyperallergiske og inneholder kaolin, camomille og aloe vera.  ♥Beautytips♥

  ♥ Sleep
  Prøv å vær uten så ser du hvorfor du virkelig trenger det. Det er ikke vakkert med mørke sirkler under øynene, og det er dessuten bare begynnelsen.
  ♥ Water
  Uansett om du drikker 8 glass om dagen eller vasker ansiktet ditt to ganger om dagen er vann uansett rensende og er et must for fin hud.
  ♥ Sunscreen
  For å unngå rynker, solbrenthet, brune flekker, og hudkreft burde du alltid beskytte huden din med en foundation eller krem med solfaktor i.
  ♥ Don?t smoke
  Ikke tenk kun på hva dette gjør med lungene dine, men ta også hensyn til at røyking gir rynker, spesielt rundt munnen.
  ♥ Take it off
  Sover du med sminke tetter dette igjen porene og det er kanskje det verste du kan gjøre med huden din.
  ♥ Moisture
  Uansett om du foretrekker en gel, en krem eller en lotion så trenger du noe fuktighetsgivende som passer din hudtype. Alt annet som er for fet eller for lite fet vil blokkere porene og du vil med ett få hudprodblemer.

 • 8

  Har ikke hatt mye tid til å blogge i det siste, men har som sagt skolearbeid opp til ørene. Kan allefall meddele at bilde av det nye håret mitt kommer snart, men har slitt litt med disse extensionsene. Det er ganske mange år siden jeg hadde kreatinfester sist gang, så jeg er ikke helt vant. Hadde nok på litt for varmt vann i dusjen for jeg var ikke verdens lykkeligste når jeg oppdaget at mange av festene hadde limt seg sammen med hverandre. Så var det da prosjektet med å få de til å løsne. Å rive og slite fungerer dårlig, og gjør forresten vondere enn å bli bitt av en veps. Så prøvde jeg med en saks, men bommet litt og i løpet av to sekunder hadde jeg en extensions og mitt eget hår i hånda. pytt sann.. Så her begynner jeg faktisk å bli litt desperat, så jeg tar en liten kniv fatt, men bommer selvfølgelig da også.. (hvorfor er ikke mennesker skapt med en dreiefunksjon på 360 grader på hodet, eller øyne i nakken??????) så nå har jeg en halv skallet flekk og et ganske vakkert lite sår i bakhodet. Men med mye tolmodighet fikk jeg lurt de verste fra hverandre, og nå er de akkurat som de skal være :) perfekt!

  Kan også vise dere hvilken øyensminke det går mest i for tiden;

  Med mørk lilla skygge og grå eller lys lilla og brun. Elsker virkelig lillafargen for tiden!

 • 13

  Her kommer noen bilder fra showet i dag som var på SAS hotellet i Tromsø. Vi alle jobbet for å vise brudekjoler laget av Heidi Wright  på en rocka og utradisjonell måte, mtp styling. Hårstylingen ble gjort av Pikant frisør i Tromsdalen, og jeg la make-upen på alle. Nå er jeg supersliten siden jeg har vært hjemme i knappe en time, og begynnte å jobbe klokken 12 i dag tidlig. Også har jeg prøveksamen i morgen.. sukk.. Håper dere liker bildene! :)
  Dyktige frisører i full action! Ved frisøren her ser dere mitt lille sminkehjørne :)

 • 25

  Jeg har brukt: 
  Primer fra smashbox, Hydralight foundation fra isadora, I.D 100% pure matte foundation, en rød skygge med skimmer fra pierre renè, viva øyenskygge fra make-up store, deadly øyenskygge fra make-up store, øyenskygge sunfire fra sonya, og på leppene har jeg mac sin creme d` nude :)

 • 14

  Nå får jeg nytt hår! Gleder meg til å se resultatet! :)
 • 1

  Her kommer en make-up som passer perfekt om du skal på date i kveld :)

 • 14

  Hei alle! I dag har jeg prøvd meg på noe nytt i dagens make-up. Synes det ble ganske stilig, framhevet sminken litt mer synes jeg. Kanskje dette er noe dere vil prøve ut? Det er ganske lett, velg en farge som er bare en tone mørkere enn skyggen du har på deg, og en tynn pensel. Legg streken som vist på bildet, og dus forsiktig ut, men ikke for mye, og ikke for lite. Streken skal være passe definert.  Og slik ser dagens make-up ut;

  Jeg har en gullfarget øyenskygge uten skimmer på nedre øyelokk og en lysebrun langs globalen :) Begge fra 88-paletten min.

 • 8

 • 5  Litt inspirasjon! Synes glitter på leppene er så utrolig kult, synd det også er utrolig ubehagelig. På bildet har jeg brukt mac creme d nude, og den mørkerosa lipglossen fra lypsyl. Over det har jeg lyserosa og lilla glitter, kjøpt på ebay.

  Har du et superbra make-up innlegg, eller et dødsbra make-up tips? Vil DU gjesteblogge på micheaa.blogg.no? Lag innlegget i photoshop eller paint og send det til michelleblogg@live.no!

 • 4

  Hei hei alle! Som dere vet så var jeg i Oslo i går på Vixen blog awards! Det var utrolig gøy å være en av finalistene, og jeg fikk møtt alle konkurrentene mine. Fikk god kontakt med supersøte Ina som er utrolig dyktig og sinnsykt sjarmerende! Prisen for årets make-up blogg gikk til dyktige Iselin Pettersen, noe som er velfortjent med såpass gode bilder og en inspirasjon uten grenser. Jeg tror jeg har sagt fra starten av at jeg var sikker på at hun kom til å vinne, og jammen hadde jeg ikke rett! Det var igrunn mye venting fram og tilbake, og jeg gikk fullstendig glipp av afterpartyet. Jeg dro i all hast fra Oslo til lillestrøm og ente opp med å betale 600 kr i taxi (!!!) for å finne ut av at flyet jeg skulle rekke ikke gikk likevell, siden vakre Tromsø flyplass var stengt pga. snørydding. Fantastisk å bo i nord, eller hva? Det ente med en tidlig kveld, og at jeg stod opp klokken 5 i natt/mårrest for å komme meg til Tromsø tidligst mulig. Hele dagen har jeg vært grønnsak, og er supertrøtt og sliten, og har ikke minst vondt i beina. Klage klage klage, men det hadde dere også gjort dersom dere hadde gått på 12 cm hæler i flere timer. Jeg forbanner meg selv over det elendige skovalget, og beundrer alle de andre jentene som får det til å se så lett og ikke smertefult ut i det hele tatt. De bruker sikkert noen magiske fotsåler eller noe slikt. Uansett, her er noen bilder fra min opplevelse i Oslo :)


  Alle finalistene


  Søte Camilla som ble med meg til Oslo


  Under prisudelingen


  Gjør noe rart med munnen. Tror jeg skulle si noe viktig her, men det var kun et av de eneste bildene vi tok, så jaja
  og den nydelige jenta bak livingdoll.blogg.no vant prisen for årets inspirasjonsblogg. Det ble sagt i talen før nominasjonen at hun hadde en av Norges flotteste garderober, noe jeg er helt enig i. Det var en ære for meg å være i samme rom som denne utrolig nydelige jenta, som jeg virkelig ser opp til stilmessig!

 • 13

  Jada, jeg er 100% klar over at det blir mye snikketisnakksnakk om Sonya make-up her på bloggen. Og jeg kan fortelle dere hvorfor! Dere har sikkert forstått at jeg har innledet et samarbeid med denne leverandøren. Når jeg som make-up blogger mottar produkter fra en ny leverandør, er jeg alltid litt skeptisk. Spesielt siden dette er et merke jeg ikke har sett i mine kjente og kjære butikker. Men, jeg har testet ut litt sminke, og jeg må si, den er virkelig så bra som jeg skal ha det til. Og jeg er ikke den eneste som synes det! Noen av mine venninner har fått prøve leppestifter osv fra Sonya og er like fornøyd som jeg er. Det er helt utrolig, jeg har aldri vært borti at f.eks en lys lilla, lys rosa, eller lys grå øyenskygge er så utrolig pigmentert, selv når jeg ikke bruker primer. Heller ikke at leppestiftene holder en hel dag, fukter passe mye, og gir så bra farge over så lang tid. Jeg er begeistret, og for tiden sminker jeg meg nesten kun med sminken til Sonya!

  Her er en liten vårlook jeg lagde, heldigvis fikk jeg for en gangs skyld litt gode bilder, takket være Katrine Øien som lot meg låne kameraet hennes!
  Forskjellig fra det første bildet, har jeg her lagt på litt mer dipliner  Sminken ble gjort med denne herlige lille saken;

  Har ikke laget underveisbilder, siden jeg la på litt mer her og litt mer der ettersom jeg tok bildene. Men her kommer en mal du kan bruke for å legge en øyenskygge som denne, ved bruk av sonyas trio eyeshadow springtime :)  Slik la jeg skyggen min, men du kan også legge den slik;  Bruk denne som mal på hvor skyggen skal;  Masse lykke til fra meg! Bare ta kontakt dersom noe var uklart, husk også at jeg er tilgjengelig for sminketips, råd, teknikker, osv på mail; michelleblogg@live.no

 • 9
  Du kan lese artikkelen her! Akkurat nå kjenner jeg spenningen bygger seg opp. Flybillettene er så godt som i boks, og timeplanen for dagene framover er utrolig tight. Antrekk blir valgt ut i dag, og sminke deretter.. Jeg er så spent at jeg bruser over av energi, nesten slik at jeg vasker vegger og tak når jeg kommer fra skolen.

  Jeg vil uansett benytte annledningen til å takke alle dere som følger bloggen min hver dag, og alle dere som har stemt på meg. Det betyr utrolig mye for meg. At jeg skulle nå såpass langt som jeg har gjort i vixens blog awards hadde jeg aldri trodd, aldri i hele mitt liv. Det er som jeg sa til itromso.no, over all forventning. Jeg vil ikke tenke tanken eller håpe på å vinne en gang, for jeg har knallharde og dyktige konkurrenter som jeg stiller med i finalen. Alle sammen med særtegn som gjør at det er vanskelig å sammenligne seg med de.

  Jeg kan røpe en liten hemmelighet også mens jeg er i gang, og det er at jeg har et lite prosjekt på gang her på bloggen.. Driver å mailer fram og tilbake med haugevis av folk, for å få dette til å gå rundt.. Dersom dette går i boks vil jeg få muligheten til å GI DERE noe helt fantastisk, for at dere fortjener det. Foreløbig kaller jeg prosjektet; Michelle gir tilbake..Stay tuned! Og ønsk meg lykke til!:)

 • 18

  Jeg har et lite utvalg av blogger jeg leser fast, og vil nå ha noen nye å titte innom hver dag. Kanskje det er akkurat din blogg jeg burde lese? Send bloggadressen din i kommentarfeltet og skriv kort om hva du blogger om.

  Her er bloggene jeg leser fast:  Min aller beste bestevenninne i hele verden. Helt nydelige Jenny Wiklund. Dette er den eneste hverdagsbloggen jeg liker å lese på, hun skriver interessange og aktuelle ting, med moteanbefalinger og andre tips. En blogg som er verd å ta turen innom!

  Besøk http://jennymw.blogg.no

     Også en av mine bestevenninner, Camilla Antonsen. Blogger om outfit, make-up, hudtips, hårtips, mm. En interessang blogg med gode bilder og forklaringer av en supervakker jente med en utrolig tøff hårfarge og stil. Digger bloggen og jenta!

  Besøk http://camillamic.blogg.no

     Supersøte Therese som blogger om hverdagen sin med gode, store bilder. Ei ærlig jente som man kan stole på, som skriver produktomtaler med sin fulle og ærlige mening. Det liker vi! Utrolig dyktig foran kamera også :) De fleste har sikkert fått med seg at jeg og Therese har tatt litt bilder, og det venter nok en ny shoot snart siden hun nå er blitt blondine.

  Besøk http://tcmn.blogg.no

   

  Jeg leser også;


  Ulrikke Lunds blogg
  For at denne jenta har stålkontroll på moter, og inspirerer meg utrolig mye. En supertøff stil, mange kule bilder, og ei jente med bein i nesa som kom ut som sterkere enn noen trodde at hun var. Siden jeg for det meste konsentrerer meg om make-up og trender her, er det herlig å følge med på en moteblogg for å få inspirasjon til klesstil også.

  Lindas sminkblogg
  Svensk berte som jobber på make-up store i Sverige. Det var akkurat denne bloggen som fikk meg til å ville begynne med make-up i utgangspunktet. Målet er å bli like dyktig som henne, og inspirere like mye. Er innom hver eneste dag å sjekker, gode oppdateringer og fantastiske bilder.

  Gøril Holmeslet
  Ei supersøt jente som går i klassen min som akkurat har startet å blogge om make-up. En blogg som virkelig er ved å holde øye med framover, utviklingen går fort og jenta skriver kjempebra! Slik utvikling liker vi!

  Følger også Michelle Phan og Promise Phan på youtube

  Ellers er det jammen ikke så mange flere. Trenger uten tvil litt mer å lese på. Så folkens, om dere har en bra blogg som dere leser å anbefale, eller vil anbefale deres egen blogg, gi meg et lite pip i kommentarfeltet og jeg tar turen innom for å se om det er noe for meg!

 • 1


  Så morsomt! Du kan klikke deg inn å lese intervjuet HER! Husk også at dette er siste dagen dere kan stemme på meg på :)

 • 27

  Møtte ei jente på grand canaria fra sverige med dette håret! Så sykt langt og fint, trodde ikke det var mulig å ha så langt hår naturlig. Får meg til å hate at jeg må bruke extensions! Er utrolig misunnelig. Synes det var sinnsykt vakkert med så langt hår, skikkelig rapunsel hår spørr du meg :)