Bli fornøyd hos frisøren! (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

2

Bli fornøyd hos frisøren!

 

1. Forstå litt av "frisørspråket"  
Når frisører snakker om farger, snakker vi i tall. Tallene har ofte noe å si på hvilken tonehøyde håret er på, altså, hvor mørkt/lyst det er.  
På en skala fra 2-12, hvor 2 er sort, og 12 er hvit har jeg på bildet over en 5er i bunnen og en 7er i lengdene. Malin som sitter i stolen foran meg, er en 10er. Egentlig har hun en 8er i bunnen, men det kommer ikke mye fram på bildet. Alt fra 6 og ned vil jeg si er mørke farger som går mye i forskjellige bruntoner. Alt fra 6 og opp er lysebrun/mørkeblond/blond/lyseblonde farger. Uansett hvilke farger frisøren din bruker vil hun/han forstå det hvis du sier hvor du ca. vil ligge. Be gjerne om å få se et fargekart! 

2. Vær tydelig på hva du ønsker 
Under både lys og mørk er det mange definisjoner, også på "en mørk bunn" , "ombre" +++. Her gjelder det å være tydelig på hva man ønsker. Et supergodt tips er å ta med ett eller flere bilder, og fortelle hva du liker med hvert bilde. Dette gir frisøren en større forståelse av hva du vil ha. 
 
3. Hva kan jeg forvente i dag? 
Mange ønsker en farge som innebærer er lite "prosjekt". Det er helt ok å jobbe litt ekstra for å få den fargen man ønsker, men for din egen del kan du spørre frisøren "hva kan jeg forvente i dag?" så er du sikker på at du ikke blir skuffet. Det er ofte mye enklere for deg som kunde hvis du er forberedt på hva du kan forvente av din frisørtime i dag. Frisøren vet kanskje at du ikke kommer til å kunne bli helt blond akkurat i dag, men det er dessverre fort gjort å veldig dumt hvis frisøren glemmer av å informere deg om dette. Så, er du usikker, spørr! :)  

4. Det er greit å ha et budsjett 
Mange kvier seg litt for å dra til frisør å gjøre store behandlinger da det fort blir veldig dyrt. Det er helt ok for oss som jobber som frisør at du har et budsjett du ønsker å forholde deg til. Vi kan informere deg om prisen underveis og holde deg oppdatert på hva som kommer til å koste ekstra å hvor mye hvis du ønsker å være litt forsiktig med pengebruken. Å dra til frisør kan ofte bli ganske dyrt, men det er ingenting galt i å ha et budsjett eller ønske å holde seg innenfor en viss prisramme.  
 Hva skal til for at du blir fornøyd hos frisøren?  
Hva gjør deg ekstra fornøyd? 
Gjør du noe for å passe på at du får det resultatet du ønsket? • 24.03.2015 kl.22:27
  Kjempefint innlegg! For at jeg skal bli fornøyd hos frisøren, så er det ikke bare behandlingen jeg skal ha som tells. Jeg mener at det er viktig at frisørene er hyggelige og snakker med deg, så det ikke blir en klein stillhet..
  Mia
  25.03.2015 kl.20:49
  For at jeg trives i frisørstolen er det veldig viktig at jeg blir hørt! Har opplevd å skulle stusse luggen + gradere håret og endte med å miste 5 cm av lengden... Frisøren min viser meg hvor mye hu skal ta og spør om det er greit. Ho respekterer at jeg vil ha langt hår selv om jeg burde ha klippet av mer, det er jo tross alt jeg som skal leve med det! Det er også utrolig deilig å snakke med frisører som ikke bare ser ned på meg når jeg snakker om håret mitt og hva som funker på det! Jeg kjenner mitt eget hår veldig godt og vet hva det tåler - det er ikke kult når frisøren din oppfører seg som at man ikke skjønner noenting :/ Jeg er så utrolig glad for frisøren min, hu er kjempe koselig og spør meg en del om hvordan jeg behandler håret mitt og om å farge håret lilla(som jeg hadde før) :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta