Ansiktsformer (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

8

Ansiktsformer

Gjennom tiden har formen på det «ideelle» ansiktet variert fra tider til tider.På 1700-tallet var hjerteformet ansikt høyeste mote, og menn gikk med parykkersom ga dem denne ansiktsformen. Det sies også at folk med spisse haker har ildformede ansikt om kan være meget temperamentsfule og iltre i følge kinesisk metafysikk. Utrolig mye spennende om ansiktsformer, og målet i dag er at du skal finne din!
 
Hvert eneste ansikt er unikt og de spesielle trekkene i akkurat ditt ansikt er det som gjør deg til det vakre og enestående mennesket du er i dag. Lærer du deg å arbeide med din ansiktsform og dine trekk vil gjøre at du får fremhevet det aller beste med akkurat ditt ansikt. Det er fem hovedansiktsformer. Når du har avgjort hvilken form ditt ansikt har er det også lettere for deg å forstå hvordan du kan sminke deg for å fremheve dine beste trekk. For å best mulig finne din ansiktsform, gjør følgende; Stå foran speilet og trekk håret tilbake i en stram hestehale. Så leser du igjennom de 5 forskjellige ansiktsformene og finner den formen som beskriver deg best.Firkantet ansikt
Et firkantet ansikt har en markert, firkantet kjeve og en bred panne. Som i et rundt ansikt er bredden og lengden like lang, men hovedforskjellen mellom et rundt og et firkantet ansikt er at formen er mer kantet enn buet. De viktigste områdene å skyggelegge er tinningene og yttersidene av kjeven, om områder å fremheve er midt på pannen og nedover nesen.
Tips! Påfør blush vertikalt på hver side av nesen for å gjøre bredden mykere.

 

Langt ansikt
Et langt ansikt er lengere enn det er bredt. Pannen,kinnbeina og kjevelinjen har alle samme bredde. For å redusere ansiktets lengde skyggelegger du haken og langs hårlinjen. 
Tips! Fremhev oversiden av kinnbeina og ha på rouge horisontalt.
 
Ovalt ansikt
Det ovale ansiktet blir sett på som den ideelle formen på grunn av de balanserte proposjonene. De naturlige vinklene er perfekt og legge make-up på. Et ovalt ansikt har en panne som er bredere enn haken, og tydeligere kinnbein. Et ovalt ansikt kler det meste av makeupstiler.
 Hjerteformet ansikt
Det hjerteformede ansiktet ligner på det ovale ved at det har en bred panne, men det buer seg ned til en spiss hake. Haken kan myknes med skygge og highlighting, og pannen kan utjevnes ved hjelp av skygge i tinningene.  
Tips! Legg blush på eplekinnene for å mykne helheten.  

Rundt ansikt
Et rundt ansikt ser ungt ut. Det er omtrent like bredt som det er langt og det er ingen kanter. Kinnbeina er skjult av fyldige kinn. For å forbedre utseendet til et rundt ansikt og for å få frem kinnbeina og kantene bruker du kontur.og highlighting teknikker og påfører blush på skrå på undersiden av kinnbeina.
Tips! Sug inn kinnene og legg blush/solpudder fra det dype hullet du får i kinnene og opp mot tinningen.

 
 

Jeg ble en banding mellom hjerteformet og ovalt. Hva ble du? • 03.07.2012 kl.19:45
  bra innlegg. Dette trengte jeg :D
  03.07.2012 kl.19:46
  hjerteformet og oval :) spennende å lese.
  03.07.2012 kl.20:48
  Rundt..
  F
  04.07.2012 kl.00:36
  veldig rundt! :D
  Maja
  04.07.2012 kl.18:27
  Jeg har lest bloggen din kjempelenge, men jeg kommenterer aldri... Skal begynne med det. :D Elsker bloggen din!
  Sunniva
  06.07.2012 kl.16:25
  tjaaaa... Folk sier alltid at jeg har ovalt ansikt, men selv synes jeg det er ganske firkantet, så da kan jeg vel si en blanding av ovalt og firkantet! elsker bloggen din by the way <3 utrolig gøy at du oppdatert så mye for tiden!
  Vilde Elise Hansen
  15.07.2012 kl.01:50
  Jeg passer ikke til noen av disse. Har viker i panna som gjør at jeg har veldig stor og bred panne, men resten av ansiktet er normalt, ikke spesielt spist hakeparti. Må bruke mye hår for å skjule de store vikene :/ Vet du noe om denne typen ansiktsform?
  22.07.2012 kl.05:06
  ovalt tror jeg, men jeg har ikke veeldig tydelige kinnben, så er nok kanskje litt rundt også, vet ikke helt :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta