Alt om lepper (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

7

Alt om lepper

Leppene er et veldig følsomt område. Det sies at kvinner med mye østrogen (kvinnens kjønnshormon) har større øyne og fyldigere lepper, og at menn tiltrekkes av fyldige lepper fordi de er en biologisk indikator på kvinnens helse og fruktbarhet. Leppene kan utrykke følelser uten at vi sier et eneste ord. De kan forandre ansiktsformen vår lynraskt, fra et smil til en barsk tone eller trutmunn. Legger du på farge, gir de tydelige signaler. 

Nå, fra historien og litt fakta, over til litt mer relevant informasjon :)

Leppeblyanten tegner du opp leppene med, så pass på at blyanten er passe myk slik at den ikke drar i huden på leppene og at fargen glir lett. En god lipliner kjennetegnes ved at den er passe myk og glir lett på leppene. En god leppestift tørker ikke ut leppene, har god farge og sitter lenge. Bruker du en leppepensel når du påfører leppestift, får du en jevnere farge og fargen havner der den skal.Det finnes ulike produkter med farge til leppene. Foruten leppestift finnes det også leppomade, leppekrem, gloss og gelè. Leppestiftene kommer i blanke, halvmatte og matte varianter. De har ulik mengde pigmenter og er mer eller mindre transparerte. Du kan også få kjøpt såkalte duo-produkter. De består av enten en primer/leppestift eller leppestift/gloss som skal fiksere leppestiften, klargjøre, forstørre og gjøre at både farge og glans sitter lengere. Ønsker du en mer ekstrem effekt kan du bruke et leppeprodukt som får leppene til å svulme (lip-plumper). Det kan gi en prikkende følelse i leppene, men gir seg etter hvert. Effekten varer så lenge glossen er på. Noen leverandører påstår at deres produkt skal gi større lepper på sikt. Dette er enda ikke dokumentert skikkelig, så vær skeptisk. 
Du kan også bruke egne leppekremer som skal brukes daglig for å mykgjøre og beskytte leppene, eller en primer (underlagskrem) som er spesielt beregnet på munnen og området rundt.  
Det finnes en mengde merker av ulik kvalitet på markedet. Vurder hva som er viktigst for deg. Er det en spesiell farge du er ute etter, skal den sitte ekstra godt eller tilføre leppene fuktighet?  Det lønner seg å investere i et godt produkt, med leppestifter som med alt annet!  Skal du legge all vekt på leppene er det viktig å være ekstra nøye med huden rundt. Bruk foundation eller concealer som fjerner alle røde merker og ujevnheter. Leppene må være myke for påføring av leppestift. Bruk eventuelt en mild peeling for å få bort det tørre (f.eks sukker og olivenolje gjør en super hjemmelaget leppeskrubb) Bruk en god leppomade etterpå. På svært tørre lepper vil fargen legge seg ujevnt og gjerne bli ekstra sterk på de tørre partiene. Ha alltid en liten barnetannbørste tilgjengelig på badet, den kan du forsiktig massere leppene dine med. Ha gjerne en liten klatt honning på først, da blir leppene myke, og påføringen blir lettere og mer jevn.  
Det handler mye om underlaget jenter:)

Tips og triks 
- Bruk alltid en liplinerfarge som matcher fargen på leppestiften
- Ønsker du å forstørre leppene, tegn kun på leppenes høyeste kontur, da vil du få maksimal fylde uten å skape klovnemunn
- Unngå å legge mørk leppeblyant og lys leppestift. Vi vil ikke se ut som eks-kjæresten til eminem.
- Ønsker du at leppene dine skal synes mer, bruk gloss! Blanke lepper vil alltid være mer synlige enn matte.
.  

Ønsker du å korrigere leppene dine, trenger du en god leppeblyant (lipliner). Tegn først opp leppekonturen med en lioliner som ar en farge så nært opp til leppestiften som mulig. Poenget er ikke å oppnå en mørk kant, men å definere leppefasongen og hindre at leppestiften glir utover. Det er viktig at du bruker en spiss blyant når du skal streke opp leppenekonturen. Da får du et jevnt og fint resultat. Fyll gjerne hele leppen med lipliner, det gir ekstra fyldig og holdbar farge. Du kan bruke en leppestift etterpå for å jevne ut linjene. Da får leppene en fin fasong uten den markerte kanten.  

Vanlige feil 
- For mørk lipliner. Munnen vil se kunstig og opptegnet ut. IKKE PENT!
- Liplineren er tegnet opp for langt utenfor, spesielt på underleppen og mot munnvikene. Dette får munnen til å se sur ut.  
- Munnvikene er ikke tegnet opp og fylt inn med farge.
- Amorbuen er for spiss.
- Den naturlige leppekanten er dekket med foundation. Munnen minster sin naturlige form.
- Leppestift på tennene. Putt fingeren i munnen da vil all overskuddsfarge feste seg der istedetfor på tennene. 
- For mørk farge til tynne lepper. Munnen blir forminsket og du får et litt strengt utrykk.
- Feil farge. For et naturlig resultat bør du velge en kald eller varm fargetone som matcher huden din.

  • 19.09.2011 kl.21:36
  Nice ;D
  19.09.2011 kl.22:10
  Elsker tipsene du gir, bruker dem mye!
  Sofie
  20.09.2011 kl.12:38
  Hvor er leppestiften og liglossen fra so du har på det første bildet av leppene dine? :)
  20.09.2011 kl.14:50
  Takk for fine tips :)
  Liker bloggen din!
  julie
  21.09.2011 kl.22:37
  du er flink, dette må jeg prøve :D
  26.09.2011 kl.01:52
  Gode tips ;) Enig, det verste jeg vet er folk med tynne lepper som bruker alt for mørk farge på dem. Spesielt de som er litt eldre.
  K.
  26.09.2011 kl.20:40
  hva har du på leppene her ??? evt farge og merke :D  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta