Om foundation (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

5

Om foundation

Her kommer forklaringer på forskjellige foundations og hva de er. Kanskje du finner den typen som passer best for deg? Etterfulgt av mine foundationsanbefalinger, dersom du ønsker en dekkende flytende foundation. 

♥Farget dagkrem, tinted moisturizer  
Dette er den letteste og minst dekkende av alle foundationer, og gir et naturlig resultat. Det ligger veldig i ordet, farget dagkrem. Denne er super på sommeren hvis du vil se litt fresh ut eller bare ha litt jevnere hud eller for deg som ikke liker å bruke så mye sminke.  

Flytende foundation, liquid foundation 
Dette er den mest vanlige foundation. Den finnes til de fleste hudtyper, med og uten fett eller olje. I forhold til en farget dagkrem dekker den mye mer, men dekkevne varierer veldig etter merke og konsistens (tykk, tynn). Konsistensen har også mye å si på hvordan foundationen er å jobbe ut i huden. Er den for tykk kan det bli vanskelig å jobbe den inn på tørr hud uten å få flekker, f.eks. 

Kremfoundation, creme foundation 
Denne typen er den som er best egnet til tørr hud, men blir noe lettere å jobbe med dersom man bruker en fuktet svamp. Har du spesielt tørr hud er dette et must, for ellers kan resultatet bli tykt og ujevnt. Jeg anbefaler å bruke en fuktighetskrem under alle typer foundations dersom du har tørr hud eller tørre hudområder, og la det trekke godt inn i huden før du påfører foundation. 

Stick Foundation 
Dette er en meget godt dekkende foundation og concealer i ett. Den gir et dekkende resultat dersom du påfører den ordentlig og du har mye du skal dekke over. Resultatet blir best på normal til fet hud. 
 
Mousse foundation 
Dette er som en creme foundation som er pisket. Den gir et godt, dekkende og naturlig resultat. Slike produkter trekker godt inn i huden og egner seg bra til litt eldre hud ettersom den luftige konsistensen ikke legger seg i linjene i huden. 

♥Krempudder kompakt, creme to powder compact 
Denne typen foundation er enkel å bruke, siden teksturen tørker som et pudder. Den egner seg til normal til fet hud og konsistensen og dekkevnen varierer etter hvilket merke man velger. Kompaktpudder gir mindre "blank" hud.  

♥Spray foundation, airware-airbrush foundation 
Denne sprayes på huden og gir et glatt og perfekt resultat påført riktig. Hvis den blir liggende litt utpå huden og ser unaturlig ut, kan du avslutte med å klappe fingrene lett på huden. Da vil produktet trekke mer inn 

♥Mineralfoundation 
Denne typen foundation gir et lett til meget godt dekk, alt etter hvor mange lag du legger. Den leveres i pudderform, løst eller fast og som flytende. Pudderfoundation påføres ed en kabukikost eller en annen god børste med avrundet bust. Produktet smelter inn i huden og skal ha en fuktighetsbevarende effekt.

  • Ida
  25.08.2011 kl.21:25
  Dette er bare SÅ bra, og veldig hjelpsomt!! TAKK!
  26.08.2011 kl.21:44
  hei! liker bloggen din veldig godt! kan du komme med noen anbefalinger om leppestifter? gjerne en som gir litt nude-ish look, men som fortsatt ikke ser helt consealer-aktig ut :)
  Camilla
  30.08.2011 kl.20:22
  Hei =)

  Jeg lurte på om du hadde noen tips til meg ? =)

  Jeg har akkuratt fått ett barn ( barn nr 2 )

  Og når man har gått gravid så har man jo hatt endel hormoner kan man si. Dette påvirker huden veldig og sminke eller spesielt fundation kan da bli veldig vanskelig..

  Den jeg brukte før dekker ikke og er ikke som den var føre jeg ble gravid..

  Jeg har lyst på en som kan dekke godt og som varer litt lenger enn ett par timer..

  Huden min er litt tørr, men ikke flassette eller noe..

  Jeg ammer ikke så hormonene er på vei til bake til der de skal være =)

  Jeg er 23 år så syns ikke jeg har så veldig gammel hud =) Men jeg har litt mørke ringer og en liten rynke under øye ;) Litt nattevåke har det jo blitt og det er det enda.. SÅ jeg kan noen ganger se sliten ut og miste litt farge..

  har du noen tips til meg?? Tar i mot alt =)
  veronica
  01.09.2011 kl.15:58
  jeg lurer på en ting, hva koster den første foundationen fra isadora ? ;DD
  sara
  04.09.2011 kl.14:40
  hva kostet den første foundationen fra isadora, har tenkt å kjøpe den men jeg bare mååå vite hva den koster pliiiiiiizzz svar meg !!!!! <33  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta