Alt om betakaroten! (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

23

Alt om betakaroten!

Jeg har postet dette innlegget før, men siden mange spørr ganske ofte, kommer det pånytt:)

 

Dere har lurt mye på alt dette rundt betakaroten, hvordan det fungerer, hva som går ann, hvordan man bruker det, osv. 
Jeg er kjempeglad for at dere har gitt meg så mye positiv respons rundt dette, og jeg håper på mer. Jeg bruker betakaroten selv, har akkurat startet opp på nytt, og må innrømme at jeg en periode glemte av hvorfor jeg brukte det. Og da jeg begynnte på det igjen forstod jeg det jo. Jeg blir ikke sponset av betakaroten, jeg må pent betale for mine egne pakker og betale regningen som alle andre må gjøre. Men det er uten tvil verd det, virkelig. Istedetfor å anbefale dere selvbruning som ikke holder, uendelig med brun og blid besøk som skader huden, vil jeg virkelig at dere heller tyr til kostilskuddet betakaroten. Jeg vet jeg har en del unge lesere, og jeg vil ikke anbefale noe som er skadelig for deres hud, eller helse.


//nyttårsaften for noen år siden, etter 1 mnd med betakaroten

Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter og tilhører familien Karotenoider (Provitamin A). Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og lagres i hudcellene hvor de setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter. Dette fører til en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Betakaroten gir en jevnere, dypere og varig brunfarge. 

Dersom dere bestiller betakaroten fra hjemmesiden til betakaroten så koster det 139 kr for en pakke. Derfor anbefaler jeg dere å bestille NÅ mens tilbudet enda gjelder, og dere kan få betakaroten til kun 69 kr.

Du bestiller betakroten for kun kr 69, vet å trykke på banneret, og fylle ut kontaktinformasjon om deg selv. Du må være over 18 år, hvis du ikke er det, snakk med mamma eller pappa først, å hør om du får lov å bestille via dem. Når du bestiller får du en regning på 69 kr, det er inkludert frakt i prisen. En pakke holder til to måneder, og du har to måneder på å teste ut vitamintilskuddet på. Hvis du ikke er fornøyd, må du avbestille den neste pakken, før det har gått to mnd. Det er et slags abonnement, for når du først starter får du en ny pakke hver andre mnd. Den får du billigere enn du får det i butikken. Betakaroten er 100% lovelig, og selges på de fleste helsekostbutikker i Norge.


// meg og mamma, begge to på betakaroten

Her er noen vanlige spørsmål, hentet fra betakaroten.no

Hvordan virker betakaroten kosttilskudd i kroppen?

Betakaroten omgjøres ved inntak fra provitamin A til vitamin A i kroppen og lagres i hudcellene. Herfra stimuleres pigmentdannelsen samtidig som hudcellene beskyttes, noe som gjør betakaroten til et utmerket kosttilskudd for å oppnå en vakker brunfarge som i tillegg beskytter kroppens immunforsvar og celler. Overflødig inntak av betakaroten utsondres gjennom nyrene og er ufarlig for kroppen.

Hvorfor hjelper betakaroten på hudens brunfarge?

Betakaroten omgjøres i kroppen og lagres i hudcellene hvor de setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter (melanin). Flere fargepigmenter betyr en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Kroppens underhudsfett farges ved hjelp av betakaroten, og resulterer i at man ser brun ut. Betakaroten kosttilskudd sørger for at brunfargen blir jevnere, dypere og varig, selv for mennesker som vanligvis føler de ikke får nok utbytte av solingstiden.

Kan jeg bli gul av å spise betakaroten kosttilskudd?

Nei, man blir ikke gul i huden av å spise betakaroten kosttilskudd. Skulle man være uheldig å få i seg store doser er ikke dette skadelig for kroppen, men man kan oppleve en farge som er mer gyllen enn vanlig. Steder dette kan forekomme er på innsiden av hender og under føtter hvor pigmenter er manglende. Dette går over i løpet av meget kort tid. Ved bruk av anbefalt døgndose vil man kun oppnå en dypere og varig brunfarge ved soling.

Hva gjør betakaroten for menneskers immunforsvar?

Betakaroten er en kraftig antioksidant som er med på å styrke immunforsvaret og beskytte mot frie radikaler. Betakaroten kosttilskudd forebygger dermed tidlig aldring av huden samtidig som pigmenter dannes og gir den en gyllen og varig brunfarge. Antioksidantene kan også være med å redusere risikoen for en rekke alvorlige sykdommer, samt hindre utvikling av soleksem og andre solskader.

Hvor lang tid tar det for betakaroten å fungere?

For optimal bruningsprosess og utbytte av solingstiden bør man starte å spise betakaroten kosttilskudd 1 uke før soling. Fortsett deretter inntaket av betakaroten både under og etter soling for best resultat og en varig gyllenbrun hudfarge. Om man inntar betakaroten kosttilskudd kontinuerlig i anbefalte doser vil huden være mottakelig for sol og brunes lettere uten å skades. Solingstiden kan dermed kuttes ned betraktelig samtidig som man oppnår en pen fargetone, noe som er spesielt ønskelig i perioder man bruker kostbare solarium ofte, eller man skal på ferie i solfylte verdensdeler og ønsker å bli varig brun på kort tid.

Jeg er veldig lys i huden, kan betakaroten hjelpe?

Mennesker med lys hud kan ha veldig godt av betakaroten kosttilskudd. Har man meget lys og sart hud har man ofte problemer med å opparbeide en fin brunfarge uten å bli brent. Betakaroten stimulerer pigmentdannelsen, og inntak over tid gjør huden mottakelig for sol. Flere pigmenter betyr flere steder brunfargen kan feste seg! Betakaroten beskytter i tillegg mot frie radikaler som oppstår ved eksponering mot skadelige UV-stråler, noe som resulterer i en bedre beskyttet hud. Husk allikevel at betakaroten aldri må erstatte solfaktor. En hud som smøres med solkrem holdes fuktig og brunfargen varer lenger.

Kan betakaroten være skadelig?

Betakaroten er ikke skadelig for kroppen. Store doser vitamin A kan være skadelig for mennesker, men ved inntak av betakaroten kosttilskudd blir kun kroppens behov gjort om fra provitamin A til vitamin A i organismen. Betakaroten bør allikevel ikke spises av mennesker med nedsatt leverfunksjon eller ved graviditet og amming. Røykere som bruker store mengder nikotin daglig bør heller ikke innta betakaroten.

Er betakaroten det samme som de skadelige Melanotan sprøytene?

Nei! Betakaroten er et 100% naturlig kosttilskudd og kan ikke sammenlignes med andre syntetisk framstilte preparater som injiseres i kroppen ved hjelp av sprøyte. Betakaroten er i motsetning til andre nevnte preparater lovlig, og innehar kun positive egenskaper som er sunne for kroppen. Betakaroten er et meget godt alternativ om man ønsker å oppnå en dypere gyllenbrun farge. Det kreves imidlertidig noe mer soling enn ved bruk av ulovlige preparater som melanotan.

Hvor store doser betakaroten kosttilskudd anbefales?

Anbefalt dagsdose er 1 tablett daglig, noe som vil være tilstrekkelig for å stimulere pigmentdannelsen i huden. Betakaroten bør ikke spises av mennesker med nedsatt leverfunksjon eller gravide og ammende, samt personer med høyt nikotininntak. • 29.07.2011 kl.13:13
  bruker betakaroten selv:D
  29.07.2011 kl.13:29
  Sorry meg, men du ser virkelig ikke ut. Hadde du roet ned solinga og sminkinga, hadde du sett mye bedre ut :p
  29.07.2011 kl.13:46
  jeg må si jeg ikke er enig med kommentar nr.2 ! Sykt unødvendig å skrive det. For du er sykt pen akkurat som du er! :- )

  Bruker også betakaroten!
  phototakenbyme
  29.07.2011 kl.14:26
  Bruker ikke betakaroten enda, men kommer vell til å bruke det snart :-)
  Monica Hansen
  29.07.2011 kl.16:24
  Hahahah, det er så sykt morsomt å se hvor idiotiske ting folk kan skrive når de er drita sjalu! Du er helt fantastisk nydelig, og har en flott utstråling :) Stå på med den gode bloggingen!
  Vilde
  29.07.2011 kl.21:36
  Jeg er en jente på 14 år som ALDRI blir brun, så jeg vil starte med dette. (Får ikke lov å ta solarium og har tatt selvbruning før.. DA BLE JEG LEDD AV, lol. Så idiotisk ut.)

  Men moren min fikk hudkreft i pannen året etter at hun brukte det... kan være tilfeldig. Men er litt redd for det. Noen har også fortalt meg at de blir røde isteden for brune, vet du om flere som dette har skjedd med?
  29.07.2011 kl.23:24
  Vilde: Blir de røde så er det sikkert bare for at de får så stor pigmentstimulasjon enn hva kroppen er vant til, og dette går over. Betakaroten er kun et vitamintilskudd uten farlige tilsetningstoffer, så dette kan du trygt bruke uten å bli gul eller rød. Husk bare å ikke ta flere tabletter en anvisningen viser:)
  Mina
  29.07.2011 kl.23:54
  Hvor ofte og lenge må man ta solarium når man går på dem for at man skal bli like brun som du var på bildene der?:)
  30.07.2011 kl.00:30
  må man spise betakarotentablettene hele eller går det ann å knuse dem før man spiser dem? :)
  30.07.2011 kl.14:57
  Jeg har hatt lyst til å prøve den selv. Jeg blir jo nesten aldri brun :P
  rebeccaa
  31.07.2011 kl.04:37
  hvorfor kan ikke de som røyker bruke betakaroten ? :s
  barbro
  31.07.2011 kl.12:50
  Vet du hva som funker best av de du skriver om her og de man får kjøpt på helsekostbutikker?
  31.07.2011 kl.13:49
  De fungerer like bra, men på helsekostbutikkene koster en pakke 269 kr
  sophie
  31.07.2011 kl.15:39
  jeg har et spørsmål til !!

  kan det være farlig, eller noe skadelig å bruke betakaroten om man er under 18 ?
  Marie
  31.07.2011 kl.18:48
  Nå er det vel strengt tatt heftige diskusjoner fordi det er undersøkelser som viser at Betakaroten kan gi leverskader o.l, selv om du ikke har det fra før. Derfor burde man vel ikke anbefale det før man er sikker på følgene?
  31.07.2011 kl.22:02
  Hvor ofte tar du sol når du går på det? :)) For å få den fine brunfargen :)
  01.08.2011 kl.17:07
  Vell, jeg har brukt det over en lengere periode og det har min mor også. Sjansen for leverskader er vell gjerne for de litt eldre, selv om min mor ikke har vært noe plaget. Jeg har ingen lesere som er spesielt mye mer eldre enn 25 år, å derfor anser jeg det som ganske sikkert å bruke betakaroten dersom man bruker det riktig, selvsagt.

  Det er ikke farlig å bruke det dersom du er under 18 år, men du må ha tillatelse fra foreldrene dine for å bestille.

  Jeg tok sol to ganger i uka til jeg fikk den brunfargen jeg ville, og etter det bare en gang i uka:)
  Carinamuldbakken.blogg.no
  04.08.2011 kl.17:34
  Nå har jeg bestillt betakaroten! Gleder meg til å se resultatet :D:D
  Runa
  08.08.2011 kl.23:03
  er det farlig å ta mer enn en tablett om dagen ? Jeg har solary betakaroten..
  margrethe
  09.08.2011 kl.20:16
  Jeg skulle prøve ut betakaroten for en stund siden, men etter kanskje 2-3 uker etter å ha tatt det hver dag syns jeg at jeg begynte å få litt kviser og uren hud. Det syns jeg var litt rart siden jeg aldri har hatt noe kviser før. Så da sluttet jeg med det, og jeg må si at jeg syns urenhetene gikk bort. Tror du det var betakaroten som gjorde at jeg fikk uren hud? Jeg brukte Solaray :)
  09.08.2011 kl.21:26
  runa: jeg tror du gjør best i å følge pakningsvedlegget uansett hva du bruker, så hold deg til en tablett om dagen!:)

  margrete: Oi, dette hørtes absolutt ikke bra ut. Det kan jo tenkes, og høres ut som at det er tablettene som er skyld i den urene huden din. Jeg vet dessverre ingenting om tilsetningstoffene i solaray, så der kan jeg ikke hjelpe deg. Jeg vet kun at betakaroten fra naturalab, den jeg anbefaler, ikke har gitt noen bivirkninger (som jeg vet av hittil). Forsøk å gå en periode uten å ta tablettene, hvis hudproblemet gir seg vet du jo hva det var som forårsaket dette. Bytt også putetrekk på puten din så ofte du kan, to ganger i uken hvis det er mulig og bruk silke hvis du har det:)
  Hanne
  13.08.2011 kl.14:46
  Hei!

  Jeg har nylig begynnt på betakaroten.

  Men jeg tar ikke solarium osv. Jeg vil gjerne gå på betakaroten og bli brun, men nå som høsten kommer er det jo ikke så mye sol osv. Kan jeg bli like brun som deg ved bare å gå på betakaroten uten og ta solarium eller tenke på at det må være sol ute for å åpnå samme brunfarge? :)
  15.08.2011 kl.19:00
  Lurer på hvor lang tid det tar fra man bestiller betakaroten, til det kommer i posten? Bestilte for nesten 2 uker siden, men pakken har ikke kommet enda ;-/  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta