ALT om betakaroten! (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

36

ALT om betakaroten!

Dere har lurt mye på alt dette rundt betakaroten, hvordan det fungerer, hva som går ann, hvordan man bruker det, osv. 
Jeg er kjempeglad for at dere har gitt meg så mye positiv respons rundt dette, og jeg håper på mer. Jeg bruker betakaroten selv, har akkurat startet opp på nytt, og må innrømme at jeg en periode glemte av hvorfor jeg brukte det. Og da jeg begynnte på det igjen forstod jeg det jo. Jeg blir ikke sponset av betakaroten, jeg må pent betale for mine egne pakker og betale regningen som alle andre må gjøre. Men det er uten tvil verd det, virkelig. Istedetfor å anbefale dere selvbruning som ikke holder, uendelig med brun og blid besøk som skader huden, vil jeg virkelig at dere heller tyr til kostilskuddet betakaroten. Jeg vet jeg har en del unge lesere, og jeg vil ikke anbefale noe som er skadelig for deres hud, eller helse.


//nyttårsaften for noen år siden, etter 1 mnd med betakaroten

Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter og tilhører familien Karotenoider (Provitamin A). Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og lagres i hudcellene hvor de setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter. Dette fører til en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Betakaroten gir en jevnere, dypere og varig brunfarge. 

Dersom dere bestiller betakaroten fra hjemmesiden til betakaroten så koster det 139 kr for en pakke. Derfor anbefaler jeg dere å bestille NÅ mens tilbudet enda gjelder, og dere kan få betakaroten til kun 69 kr.

Du bestiller betakroten for kun kr 69, vet å trykke på banneret, og fylle ut kontaktinformasjon om deg selv. Du må være over 18 år, hvis du ikke er det, snakk med mamma eller pappa først, å hør om du får lov å bestille via dem. Når du bestiller får du en regning på 69 kr, det er inkludert frakt i prisen. En pakke holder til to måneder, og du har to måneder på å teste ut vitamintilskuddet på. Hvis du ikke er fornøyd, må du avbestille den neste pakken, før det har gått to mnd. Det er et slags abonnement, for når du først starter får du en ny pakke hver andre mnd. Den får du billigere enn du får det i butikken. Betakaroten er 100% lovelig, og selges på de fleste helsekostbutikker i Norge.


// meg og mamma, begge to på betakaroten

Her er noen vanlige spørsmål, hentet fra betakaroten.no

Hvordan virker betakaroten kosttilskudd i kroppen?

Betakaroten omgjøres ved inntak fra provitamin A til vitamin A i kroppen og lagres i hudcellene. Herfra stimuleres pigmentdannelsen samtidig som hudcellene beskyttes, noe som gjør betakaroten til et utmerket kosttilskudd for å oppnå en vakker brunfarge som i tillegg beskytter kroppens immunforsvar og celler. Overflødig inntak av betakaroten utsondres gjennom nyrene og er ufarlig for kroppen.

Hvorfor hjelper betakaroten på hudens brunfarge?

Betakaroten omgjøres i kroppen og lagres i hudcellene hvor de setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter (melanin). Flere fargepigmenter betyr en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Kroppens underhudsfett farges ved hjelp av betakaroten, og resulterer i at man ser brun ut. Betakaroten kosttilskudd sørger for at brunfargen blir jevnere, dypere og varig, selv for mennesker som vanligvis føler de ikke får nok utbytte av solingstiden.

Kan jeg bli gul av å spise betakaroten kosttilskudd?

Nei, man blir ikke gul i huden av å spise betakaroten kosttilskudd. Skulle man være uheldig å få i seg store doser er ikke dette skadelig for kroppen, men man kan oppleve en farge som er mer gyllen enn vanlig. Steder dette kan forekomme er på innsiden av hender og under føtter hvor pigmenter er manglende. Dette går over i løpet av meget kort tid. Ved bruk av anbefalt døgndose vil man kun oppnå en dypere og varig brunfarge ved soling.

Hva gjør betakaroten for menneskers immunforsvar?

Betakaroten er en kraftig antioksidant som er med på å styrke immunforsvaret og beskytte mot frie radikaler. Betakaroten kosttilskudd forebygger dermed tidlig aldring av huden samtidig som pigmenter dannes og gir den en gyllen og varig brunfarge. Antioksidantene kan også være med å redusere risikoen for en rekke alvorlige sykdommer, samt hindre utvikling av soleksem og andre solskader.

Hvor lang tid tar det for betakaroten å fungere?

For optimal bruningsprosess og utbytte av solingstiden bør man starte å spise betakaroten kosttilskudd 1 uke før soling. Fortsett deretter inntaket av betakaroten både under og etter soling for best resultat og en varig gyllenbrun hudfarge. Om man inntar betakaroten kosttilskudd kontinuerlig i anbefalte doser vil huden være mottakelig for sol og brunes lettere uten å skades. Solingstiden kan dermed kuttes ned betraktelig samtidig som man oppnår en pen fargetone, noe som er spesielt ønskelig i perioder man bruker kostbare solarium ofte, eller man skal på ferie i solfylte verdensdeler og ønsker å bli varig brun på kort tid.

Jeg er veldig lys i huden, kan betakaroten hjelpe?

Mennesker med lys hud kan ha veldig godt av betakaroten kosttilskudd. Har man meget lys og sart hud har man ofte problemer med å opparbeide en fin brunfarge uten å bli brent. Betakaroten stimulerer pigmentdannelsen, og inntak over tid gjør huden mottakelig for sol. Flere pigmenter betyr flere steder brunfargen kan feste seg! Betakaroten beskytter i tillegg mot frie radikaler som oppstår ved eksponering mot skadelige UV-stråler, noe som resulterer i en bedre beskyttet hud. Husk allikevel at betakaroten aldri må erstatte solfaktor. En hud som smøres med solkrem holdes fuktig og brunfargen varer lenger.

Kan betakaroten være skadelig?

Betakaroten er ikke skadelig for kroppen. Store doser vitamin A kan være skadelig for mennesker, men ved inntak av betakaroten kosttilskudd blir kun kroppens behov gjort om fra provitamin A til vitamin A i organismen. Betakaroten bør allikevel ikke spises av mennesker med nedsatt leverfunksjon eller ved graviditet og amming. Røykere som bruker store mengder nikotin daglig bør heller ikke innta betakaroten.

Er betakaroten det samme som de skadelige Melanotan sprøytene?

Nei! Betakaroten er et 100% naturlig kosttilskudd og kan ikke sammenlignes med andre syntetisk framstilte preparater som injiseres i kroppen ved hjelp av sprøyte. Betakaroten er i motsetning til andre nevnte preparater lovlig, og innehar kun positive egenskaper som er sunne for kroppen. Betakaroten er et meget godt alternativ om man ønsker å oppnå en dypere gyllenbrun farge. Det kreves imidlertidig noe mer soling enn ved bruk av ulovlige preparater som melanotan.

Hvor store doser betakaroten kosttilskudd anbefales?

Anbefalt dagsdose er 1 tablett daglig, noe som vil være tilstrekkelig for å stimulere pigmentdannelsen i huden. Betakaroten bør ikke spises av mennesker med nedsatt leverfunksjon eller gravide og ammende, samt personer med høyt nikotininntak.

Til dere som følger med på paradise hotel og beundrer brunfargen til deltakerene; De bruker nok betakaroten. Følg med i reklamen, der oppgis det at betakaroten sponser paradise hotel :) • 08.03.2011 kl.21:04
  Veldig nyttig innlegg :)
  Eirin
  08.03.2011 kl.22:03
  Jeg har veldig lyst å prøve betakaroten, men jeg er bare 15 år gammel. Jeg vet at man må være 18 år, men tror du at jeg kan prøve det hvis jeg får tilatelse av mine foreldre?

  Kan betakaroten påvirke meg på noen måte, siden jeg ikke er 18 år?

  Kan du plis svare på dette, vis du vet noe om det? :-)
  08.03.2011 kl.22:20
  Det er helt ufarlig for deg selv om du er under 18 år :) Får du lov hos foreldrene dine, så skal du bare bestille:)
  08.03.2011 kl.22:28
  Du vet at du kan få betakaroten e kreftfremkallanes når du snuse/røyke? Kanskje nåkka du burde opplyse om sidn du skriv 10000000 innlegg om det???? smartaaaaaa
  08.03.2011 kl.23:10
  Det er like sant og sakelig som å si at omega-3 som finnes i fisk hemmer veksten når man snuser/røyker. Betakaroten er ikke anbefalt for folk som har HØYT nikotininntak, rett og slett fordi hudcellene dine inneholder nikotin og vil reagere på en annen måte når betakaroten skal stimulere disse cellene :)
  Anonym
  09.03.2011 kl.00:05
  Jeg lurer på hvordan man kan påstå at A vitamin i for høy dose ikke er skadelig?

  A vitamin er fettløselig og i for stor dose er det giftig for kroppen (mye verre en høy dose med c-vitamin for eksempel) fordi en fettløselig vitamin ikke skilles ut via urin, men lagres i kroppen.
  jente93
  09.03.2011 kl.03:57
  Hei! Har nå bestilt betakaroten :) Men får jeg mld på tlfn eller på e-post rett etterpå? Jeg kom bare automatisk inn på en annen side, og det sto ingenting om hva som skulle skje etterpå.
  09.03.2011 kl.12:56
  Vitamin A i betakaroten inneholder like mye Vitamin A som en skje med tran gjør :) Ikke skadelig i det hele tatt, så lenge man følger pakningsvedlegget og spiser kun en tablett hver dag.
  anonym
  09.03.2011 kl.15:38
  jeg leser bloggen din hele tiden, elsker den! får veldig mye inspirasjon fra den!

  så nå har jeg tatt tak i meg selv og bestilt betakaroten, MEN jeg snuser, men ikke sånn døds mye per dag, rund 6 stk, tror du det påvirker mye på hvordan brunfargen vil bli? kan jeg få pigmentflekker o.l.? ble litt redd nå.

  og en ting til, hvor lang tid tar det ca fra du bestiller og får det i posten? :)
  09.03.2011 kl.17:08
  tusen takk for mange nyttige svar! nå er det bare å bestille :)
  09.03.2011 kl.17:15
  Anonym: Det tar ca en uke, pluss minus før du får det i posten. Du skal bare snuse så mye du vil, men vær utrolig nøye med å ta kun en tablett om dagen, og siden du snuser, la det gå akkurat 24 timer mellom hver gang du tar en tablett. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at det har ingenting å si, å du får nok ingen nye pigmentflekker, eller noe slikt.

  Betakaroten er ikke kreftfremkallende i seg selv på noen måte. Snus og røyk er kreftfremkallende, men betakaroten øker ikke risikoen på noen måter.
  09.03.2011 kl.17:23
  bra innlegg! skal begynne på betakaroten snart ca 3 uker før jeg skal til syden :D

  GLEDER meg til å bli BRUN :D

  www.lovecosmetics.blogg.no
  mia
  09.03.2011 kl.20:23
  Må man kjøp det på nettet eller kan man kjøp det i butikker? :)
  anonym
  09.03.2011 kl.20:32
  oki, tusen takk for all hjelpen, skal følge alle de supre rådene du har gitt til punkt og prikke! du har gitt betakaroten et utrolig godt inntrykk! tror du har skaffet betakaroten en god del nye kunder i tilleg, håper du får noe for det:) og det passer med ypperlig og begynne på det nå, da jeg skal reise til spania i påsken!
  kristina
  10.03.2011 kl.14:44
  ehm, æ har prøvd betakaroten å æ blei gul, å æ brukte ikke mere enn det som sto på pakken. samme har skjedd med flere av vennan mine, så betakaroten e ikke så bra da. men det gjør jo sånn at brunfargen sitt lengre på kroppen
  10.03.2011 kl.22:22
  Takk for veldig mye nyttig info, og jeg må bare si det;

  Fyyyyyyfaen for ei lekker mor du har! Shit! Som tvillinger! Kommer ikke over det.. Hihi

  <3 vaaali
  Linn
  10.03.2011 kl.23:09
  Du har tydeligvis bestilt herfra før, når det plutselig bare kommer opp "your order has been submitted", får man tablettene bare sendt da, med faktura? :)
  11.03.2011 kl.11:26
  Da får du tablettene i posten med en faktura:)
  rita
  20.03.2011 kl.22:50
  Jeg startet på Betakaroten. Etter 3 dager klarte jeg ikke å holde meg våken!! Jeg sovnet helt ufrivillig utpå dagen, HVER dag!! Kvalm, og fikk rykninger rundt munnen og ellers i ansiktet. Øya ble tunge som bly! Jeg ble FORGIFTET av de. Legebesøk og fravær på jobb. PASS OPP !!!
  21.03.2011 kl.08:12
  Høres mer ut som du er allergisk enn forgiftet. Man blir ikke forgiftet av melk dersom man reagerer når man drikker det, da er man allergisk :) Du burde få sjekket allergiene dine hos legen istedetfor å heller satse på allergimedisin, for det er ingenting farlig med betakaroten i seg selv:)
  veronica
  05.04.2011 kl.14:56
  kan jeg som ammer ta betakaroten?
  Anonym
  10.04.2011 kl.23:52
  Blir jeg brun av bare betakaroten, eller må jeg i tillegg sole meg? Setter pris på svar :)
  11.04.2011 kl.07:59
  Det står i innlegget, men ja, du må sole deg i tillegg:)
  Marit
  14.04.2011 kl.09:32
  Hei! jeg har akkurat bestilt en pakke betakaroten, men lurer på hvordan kan jeg avbestille slik at jeg ikke får en ny pakke om to måneder? :)
  14.04.2011 kl.12:51
  Hei! Send dem en mail med navn og adresse og fortell at du ønsker og avslutte ditt abonnement. Hvis ikke kan du ringe sercivetelefonen, alt skal stå på fakturaen du fikk med pakken :)
  Marit
  14.04.2011 kl.16:48
  Okei, tusen takk for svar! ha en finfin dag :)
  anonym
  22.04.2011 kl.22:23
  Hvis jeg tar EN røyk når jeg går på betakatoten har det noen virkning?
  24.04.2011 kl.02:36
  Nei, gjelder kun for personer med høyt nikontininntak:)
  anonym
  24.04.2011 kl.19:14
  okei, tusen takk for svar <33
  sofie
  04.05.2011 kl.15:34
  Hei! hvilken betakaroten bruker du?

  og jeg klarte uheldigvis å bestille dem på nettet 3 ganger, men om jeg ikke vil ha en til etter 2 måneder skal jeg bare sende , eller svare på bekreftelsen som jeg har fått, at jeg har bestilt. At jeg ikke vil ha noen ette det? Jeg har sendt, og skrevet at jeg ikke vil ha flere etter jeg har fått de jeg har bestilt. Men de har ikke svart, men antar at det går fint då?

  og hvor lenge må jeg ta betakroten før jeg merker brunfargen? eller forskjell*
  fhsvi
  06.05.2011 kl.18:44
  Jeg skal starte på betakaroten, men jeg er lys i huden og har fregner. vil det hjelpe, og gjøre meg brun, eller vil bare fregnene bli brunere?
  myme
  13.05.2011 kl.14:17
  Prøvd betakaroten, tok en tab. om dagen (som anbefalt på esken) og kun etter to dager begynte jeg å føle meg litt småkvalm og ør. Trodde jeg hadde begynt på en influensa eller noe, så jeg fortsatte å ta tabelettene. Symptomene øket i gradene, og jeg mistet matlysten og ble slapp. Stoppet fullstendig inntaket av betakaroten etter ca en uke. To dager senere var jeg fullstendig symptomfri. Etter litt research og spørrerunder på arbeidsplassen (jobber i helsevesenet) viser det seg at enkelte mennesker kan faktisk være overfølsomme mot vitamin A, lucky me =/
  Aaaanonym
  06.07.2011 kl.14:53
  Hej!

  Jeg har lys hud og har bittelitt fregner, har tenkt å begynne på betakaroten, men jeg har lest at man kan bli oransj i huden istedenfor brun, er det sant ?

  Setter pris på svar! :D
  Kari
  16.07.2011 kl.16:30
  Jeg har lys hud og fregner.. Vil betakaroten gjøre fregnene brunere også?
  Rebekka
  16.10.2011 kl.10:01
  Utrolig bra innlegg! Men lurer på en ting. Er selv under 18 år og har lagt merke til at betakaroten er tilgjengelig i flere butikker nå. Vet du om det er 18 års grense å kjøpe det i butikken? Foreldrene mine har ingenting imot at jeg bestiller det på nettet, men siden er tilgjengelig i butikk. Hvor anbefaler du å kjøpe det? :)
  18.10.2011 kl.16:41
  Anonym: Du blir nok ikke orange, du blir den fargen som huden din blir når du blir brun:)

  Kari: Betakaroten vil ikke gjøre noe med fregnene dine, det er det solariumet som vil gjøre. Så tar du mer sol får man også mer fregner..  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta