1700-talls make-up! (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

12

1700-talls make-up!

Nå holder jeg på med et prosjekt på skolen om sminke og hår på 1700-tallet, og da tenkte jeg at jeg kunne dele litt informasjon med dere om hvordan det var :)

Sminken de brukte i ansiktet for å dekke over arr, rynker og andre "skjønnhetsfeil" var lagt på huden i et 2 cm tykt lag. Denne blandingen var laget av egg, vann, arsenikk og bly. Når dette tørket på ansiktet, kunne de ikke røre noen muskler i ansiktet, ellers ville hele masken sprekke, så det å holde en stram maske, og ha helt hvit og "shiny" hud, var et tegn på overklasse. Ikke så overklasse var det når metallene i denne blandingen begynnte å virke på huden og kroppen, og de kunne miste hår, tenner, bli svimmel, ha vanskeligheter med å puste og hodepine. Nå lurte noen på hvorfor disse jentene ikke bare brukte noe annet i ansiktet for å dekke til, så de slapp å bli både hår og tannløs før de fylte 25 år, men det eneste alternativet var isåfall talkum, og det hadde ikke samme effekt som blandingen av arsenikk og bly..

Det var også populært med "moucher", som er en pålimt skjønnhetsflekk. Festet du denne i tinningen betydde det lidenskap.
Det startet ved at de trengte et alternativ for å dekke til arr uten å dekke hele ansiktet, og da oppdaget de at den mørke flekken stod i kontrast til den hvite huden, og synes det var vakkert. Disse flekkene ble klippet ut i sort fløyel i ulike fasonger og mønstre, som stjerner, halvmåne, eller hjerter. De festet de over leppen, i øyenkroken, eller i tinningen.

Øyenbrynene var de allerede begynt å fjerne, for her var det musepels som gjalt. De klippet ut musepels og limte det på der øyenbrynene skulle ha vært, og dette gav også en sterk konstast til hvit, perlemorshud. Alt handlet om konstraster en periode, helt til damer ville se mer friske ut. Vann og vask var et ukjent fenomen hos disse kvinnene, og de hadde ikke spesielt god hygiene. Men for å se fresh ut tok de da litt rødvin og gnidde i kinnene og på leppene.

I forbindelse med prosjektet mitt fikk jeg lov å eksprimentere litt med ei venninne i klassen, så her kommer min variant av 1700-talls kvinnen! (dårlige bilder, men de er tatt med mobilkamera) Synes det var utrolig morsomt å jobbe med ansiktsmaling som sminke, det har jeg aldri gjort før! Ble utrolig fornøyd med håret, at jeg fikk det såpass høyt. Jeg har faktisk brukt en drikkeflaske inne i håret for å få det til å stå såpass høyt. Ansiktsmalingen var litt vanskelig, men til å være første gang ble det slettes ikke verst!


Her får Kristin det høye håret
Jada, så er ikke øyenbrynene like. Men det er ikke så lett å få til med maling og pensel!
  • 28.02.2011 kl.15:02
  tøfe bilder :D
  28.02.2011 kl.15:46
  Sykt morsomt å lese, morsomt hår :)
  28.02.2011 kl.16:15
  Oi! Morosamt og lesa om, og kjekt og sjå kva du gjorde med modellen din! :)
  28.02.2011 kl.19:44
  Veldig interessant å lese, vi har kommet ganske langt siden den gang! Hehe, kult hår! Det må ha tatt tid å få det til å stå slik :-O
  28.02.2011 kl.21:34
  haha, kor artig :p

  e gla vi ikke har sånn type hår og sminke idag altså!
  28.02.2011 kl.21:49
  Dritkult!! Vi skal ha karneval, hadde tenkt meg høyt hår.. Hvordan gjorde du det?

  :)
  28.02.2011 kl.23:45
  Så kult håret ble! :D
  Anne-Sofie
  01.03.2011 kl.01:20
  Stilig :)
  01.03.2011 kl.14:39
  På konkurranseoversikten.com har du nå muligheten til å bli med på konkurranser og har sjanse til å vinne premier til mangfoldige tusen kroner!

  Du finner dessuten den beste oversikten over de gode konkurransene, og en ny liste med konkurranser hver eneste mandag! Denne uken er det konkurranser som gir bort reisegavekort, iPad, speilreflekskamera, reiser og gavekort på klær, så ta turen innom konkurranseoversikten.com i dag for å bli med på moroa!
  Michelle fan#1
  01.03.2011 kl.17:02
  Utrulig kult!!

  Har bloggen din som startside sånn at du får et besøk hver gang jeg går inn på Internett <3<3<3 Diggerdeg <3
  01.03.2011 kl.18:07
  Siri: Jeg har brukt en drikkeflaske faktisk og bare jobbet med håret for å dekke den. Men jeg tror faktisk at en kondom kunne fungert like bra også. En ballong gir for mye statisk elektrisitet, men prøv med en kondom :P
  Beate fredriksen
  03.03.2011 kl.10:56
  Det var lærerikt å lese om,og fine bilder:-))Du er flink<3  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta