Om holdbarhet på sminke, og slikt (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

16

Om holdbarhet på sminke, og slikt


foto: eivind hansen / hansenphotography.blogg.no


Mascara: Det kommer ann på hvor ofte du bruker den, og om du er flink å skru på korka ordentlig. De fleste tørker ut etter en måneds tid. Er mascaraen din mer enn 2 måneder gammel burde du kaste den. Hvis du bruker en gammel mascara finnes det en veldig stor risk for at du pådrar deg betennelser og infeksjoner inne på øyet. Hvis du bruker linser skal du være ekstra nøye på å skifte ut mascaraen din. Har du brukt mascaraen din når du er forkjølet burde du kvitte deg med den da og. Og husk, ikke test mascaraer i butikken, de er fulle av bakterier! Bruk heller ikke noen andre sin mascara. Det er som på barneskolen når du ikke skulle bytte luer med andre fordi du kunne få lus, ta mascarabruk på alvor, du vil ikke få en øyebetennelse og ende opp med å ligne på mike tyson.

Lipgloss: All gammel lipgloss du har samlet på er det bare å kaste. En lipgloss holder seg fresh i 6 måneder, og alt etter dette samles det seg mye gamle hudrester og bakterier i glossen. Dette vil vi IKKE smøre leppene våre inn med! Fordi dette kan gi munnsår og andre irritasjoner. En gloss i tube er noe annet. da kommer det ikke inn bakterier i tuben. 

Leppestift: Leppestift holder seg i ett år. Det er bra å tørke av leppestiften etter at du har brukt den for å få bort hudrester og bakterier.

Lipliner: Ca 2 år om den spisses ofte. Husk også å gjøre spisseren ordentlig ren når du har tid til det, spesielt siden du sannsynligvis bruker samme spisser til alle kalajer/liplinere

Flytende eyeliner: Høyst ett år. Bruker du den ofte og ikke skrur korken ordentlig på tørker den ut.

Øyenskygger: En øyenskygge kan holde se gi mange år om man har behandlet den bra og ikke dyppet fingrene i den, og alltid brukt rene pensler og redskap. Tørk også av denne med jevne mellomrom. Merk at øyenskyggen blir mindre pigmentert med årene, det er kun de beste variantene som er mest pigmentert som fortsatt vil gi samme farge etter flere år. Hm øyenskygger mister f.eks evnen til å pigmentere ordentlig etter et/to år.

Concealer: Holder i nesten et år om man tar vare på den og bruker rene pensler.

Kremrouge/kremøyenskygge: Kort holdbarhet på disse produktene da de inneholder mye fett og man legger de ofte på med fingrene. Et tips er å ta opp litt av innholdet med en ren pensel eller q-tips på handa og så legge det på huden. Hvis du ikke bruker fingrene i disse holder de seg i ca. ett år.

Pudder/rouge: Begge disse produktene er tørrvarer og holder seg kjempelenge. Viktig å ha rene pensler og ikke nevle med fingrene i boksen.

Foundation: En mineralbasert foundation holder seg i ca. 5 måneder. En vannbasert foundation holder seg i ca. 12 mnd, og en oljebasert i 18 mnd. Oppbevar foundationen gjerne svalt og i mørket. En gammel foundation kan gi hudproblemer og kviser.

Hudkremer/shampoo/balsam: Ca. 1 år om man skrur korken ordentlig og ikke dypper fingrene i, glem ikke å ta opp hudkremen med en pinne eller noe på handa og ikke dypp skitne fingrer nedi om den er i krukke.

Negelakk: Et år eller mer blir det sagt.

Noen huskeregler:
Oppbevar ikke produktene dine for varmt.
Unngå å oppbevar sminker i et baderomskap med varm lampe ved siden av, siden bakterier liker varme og fete produkter brytes fort ned av harskning.
Husk rene redskaper og alltid rene fingre! Vask hendene opptil flere ganger mens du sminker deg
Pass alltid på å ha noe som renser kostene dine i nærheten. Jeg renser mine koster opptil flere ganger i uka, siden jeg sminker andre enn meg selv veldig ofte.
Ikke lån andres sminke med mindre det er virkelig nødvendig.
Unngå spesielt å låne andres mascara eller lipgloss, da det er her bakteriene trives best og smitter lettest.
Bruk rene pensler til produktene dine så ofte du kan, hvis ikke, bruk alltid en ren finger og rene hender.
Svamper er dessverre ikke så bra siden bakteriene trives veldig godt i disse, og en svamp suger til seg halvparten av inneholdet i en foundationflaske, så når det kommer til foundation er en foundationpensel et must for alle jenter. Jeg anbefaler sigmas airbrush kost, ingen koster har noensinne gitt meg et så bra foundationresultat. • <3 aanneli
  19.12.2010 kl.18:37
  bra tips! ;-)
  19.12.2010 kl.21:17
  Et godt tips angående neglelakk ihvertfall er og ikke hive gamle favoritter men heller kjøpe seg en tynner, et par dråper med tynner og de fleste gamle neglelakker blir så gode som nye.=)
  lea
  19.12.2010 kl.21:39
  holdbarheten står på produketet, det er bilde av en liten krukke med et nummer inni (antall mnd) hvis det står 24 inni krukken, varer den i 24 mnd etter du har åpnet det.
  19.12.2010 kl.22:23
  Det ska du ha, tøtta, æ syns du e syyykt flink me sminke, du blir å komme langt!

  Må du huske oss småfolket ;) <3 God jul, lille venn, ha en flott høytid MUSS!
  Emmy
  19.12.2010 kl.22:24
  Eg digger bloggen din og fekk inspirajon etter det innlegget med leopard mønster. Eg har prøv meg på det og no ligg det eit innlegg på bloggen min om det : )

  hadde blitt glad viss du kommenterte bloggen min, og vertfall under det innlegget. ! : )

  - Emmy
  19.12.2010 kl.22:57
  Gode tips ;-) tusen takk !
  MMM
  20.12.2010 kl.07:03
  Når du sminker personene dine, bruker ikke du samme masscara, lipgloss, øyenskygge å koster på samme personer da ?

  Eller makeup artister gjør jo det og ?
  20.12.2010 kl.10:53
  kjempe bra tips! venninna mi tar alltid sminken min, spesielt mascara, har alltid sagt at hu ikke skal gjøre det pga bakteriene, nå har jeg iværtfall noe jeg kan bruke mot henne om hu prøver seg igjen. :-)
  20.12.2010 kl.14:54
  hei, lager du design gratis?
  20.12.2010 kl.14:54
  Nja, noen ganger har de med egen mascara, det er som regel best. Hvis du må bruke din egen kan du tørke av børsten etterpå, eller skylle den :P
  Anonyym
  20.12.2010 kl.16:20
  Hvor har du lært deg alt dette?

  Hvilken skole vil du anbefale for en person som vil jobbe med dette..?
  glymmi
  20.12.2010 kl.16:24
  kan du lage en vidio hvor du viser hvordan man skal rense penslene?

  er det en måte å gjøre det på uten sånn rensevoks?

  er det sant at man kan gjøre det med balsam?:)
  20.12.2010 kl.18:33
  Gode tips! Tusen takk :-)
  Cathrine
  20.12.2010 kl.19:09
  Utrolig nyttig innlegg! Smart og hvite sier jeg bare! :)
  Anna <3
  21.12.2010 kl.15:07
  Whaat? Bare 2 mnd på maskaraer?? Jeg har hatt min i 6 mnd nå, men skal kaste den snart. Bakpå er det bilde av sånn liten boks, og det står 6 M, og det betyr 6 mnd? Såå den burde jo holde, da.. bra blogg:)
  lea
  22.12.2010 kl.12:12
  anna: ja, det stemmer! den varer antakligvis i 6 mnd hvis det står 6M inni boksen :-)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta