Sminketips til ALLE! (Michelle Ailèn)
Hjem Add Kontakt

14

Sminketips til ALLE!

Blondine, brunette eller rødtopp? Slik legger du make-up som passer til DIN hårfarge!


Blondiner:
- Du kler bruntoner, nøytrale gråtoner og gjerne burgunder - og lillafarger dersom du skal noe spesielt.
- Sukkertøyfarger som lys rosa, fersken og aprikos er nydelig til blondiner, særlig på lepper og kinn.
- Det finnes knapt noe mer vakkert enn en blondine med rød munn og et par falske vipper
- Vær litt forsiktig med de aller mørkeste fargene, særlig hvis du er veldig lys. Mørke farger krever et visst håndlag for å få til, enten det gjelder lepper eller øyne. Lyse toner eller farger i mellomsjiktet er enklere å legge og skaper ikke for mye kontrast i ansiktet.
- Hvis du er ekte, nordisk blondine har du sannsynligvis lyse vipper og bryn. Får du dem profesjonelt farget sparer du tid foran speilet.
- Unngå å sminke brynene dine sorte, velg heller mellombrune til mørkebryne nyanser. Jo mørkere farge, desto skarpere blir kontrasten mot huden - og desto mer prikkfrie må brynene være. Og du vil vel ikke ende opp med å se ut som kleopatra fra oldtidens egypt, vell?

 Brunetter:
- Du kler sjokoladebrune toner og duse lilla - og grønnfarger. 
- De fleste brunetter kler sterke farger, og du kan komme unna med nesten alt! Du kan ha sotede øyne med knallsort den ene dagen, og plutselig neste dag kan du kjøre på med røde lepper
- Pass på at foundationen matcher hudtonen din. Rosa undertone er ofte helt feil på brunetter
- Jo mørkere du er i huden, desto større blir kontrasten til lyse farger.  Bruk hvitt med måte, særlig skimmrende kritthvitt, som er en ganske vanlig highlightfarge. For å være på den sikre siden kan du styre helt unna hvitt å heller gå for champagnefarger - de ser mer naturlig ut (dette gjelder forsåvidt også i klesveien) 
--> Du skal ikke følge disse tipsene slavisk. Jeg bruker for eksempel helt hvit øyenskygge under øyenbrynene, men med måte, for guds skyld. Dette for å skape en bevisst kontrast. Tar du for mye stjeler det hvite all oppmerksomheten, uansett hvor du har det.
- Har du mørke bryn, synes de ekstra godt hvis du ikke er flink til å nappe. Ta en ekstra titt i speilet et par ganger i uka for å være på den sikre siden.

 Rødtopper:
- Du kler brunt, gull, lilla og burgundertoner.
- Røde lepper er utrolig fint på rødtopper!
- Unngå for mye sort. Er huden lys, oppleves ofte svart mascara og eyeliner som hardt, fordi kontrasten blir så stor.  Gå heller for bruntoner, det ser mer naturlig ut.
- Har du rosatoner i huden, bør du prøve foundation som ikke har så mye rosa i seg, for da risikerer du å forsterke fargen. 
- Solpudder gir ansiktet definisjon og glød, men vær forsiktig med mengden og velg farge uten for mye orange i.
- Bruk en lett foundation slik at du ikke dekker over fregnene. Da vil de se grå ut, og det er ikke pent. However, SKAL du dekke over de, bruk lang tid med dekkproduktene og vær nøye. • 29.11.2010 kl.18:13
  Fine header :)
  29.11.2010 kl.18:14
  Nå fikk jeg noen gode tips =)
  29.11.2010 kl.18:14
  Kjempe bra tips :-D
  29.11.2010 kl.18:24
  vet ikke helt om jeg kler lilla.. men skal prøve :)
  29.11.2010 kl.18:49
  mange bra tips:)
  29.11.2010 kl.20:40
  cool, takk for tipset :)
  Parwa
  29.11.2010 kl.21:17
  heia :-)

  takk for sist....likte bloggen din ;-)
  www.Fashionchikz.blogg.no
  30.11.2010 kl.08:57
  nå har vi stemt på deg :) lykke til
  30.11.2010 kl.21:40
  Heihei!! jeg har tagget deg til " my make up story tag" på bloggen min :)
  Sigrid Bakkeli
  01.12.2010 kl.10:47
  fine tips ;)

  har stemt på deg som årets make-up blogg!
  Mee <3
  06.12.2010 kl.17:46
  Heei!

  Jeg er en mellomting mellom brunette og blondine, de fleste av vennene mine sier at jeg er blond, men jeg vet ikke. Så har du noen råd til meg eller skal jeg bare tro at jeg er blondine og gå for det du skrev under det??
  07.12.2010 kl.16:37
  Liker bloggen din! Den ble lagt til på favoritter her hos meg nå :-) Ha en fortsatt fin dag videre.
  Kristine Louise
  07.12.2010 kl.20:29
  Det her er første gang eg er innpå bloggen din, så eg bladde litt nedover og fann det her innlegget. Så eg lurer på, ka med sminketips for dei som har ein farge mellom blond og brun .. sånn lysebrun med litt naturlig blonde striper? (altså det er min naturlige hårfarge) Bør eg holde meg til noke lignande som blond og brun? :) hadde vert bra om du laga eit innlegg om det her :)

  Kjem definitivt til å følge bloggen din vidare!
  07.12.2010 kl.20:33
  Hei Kristine!

  Hvis huden din er lys, gå for sminketips for blonde. Er huden din litt mørk, gå for sminketips for brunetter:)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta